ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Ποια νίκη; Πονάνε τα μάτια μας!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα 75-67: Ο Παναθηναϊκός πήγε να «πνιγεί» από το άγχος του στο ΟΑΚΑ, επιτρέποντας στη Νταρουσάφακα να έχει αξιώσεις από το ματς (65-65, 37'), αλλά με τον εξαιρετικό Ντίνο Μήτογλου (βραδιά καριέρας με 20π) και με επιμέρους 10-2 στην τελική ευθεία, πήρε μια άκρως αγχωτική νίκη κόντρα στην τουρκική ομάδα.

Ποια νίκη; Πονάνε τα μάτια μας!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα: Ο Παναθηναϊκός πήγε να «πνιγεί» από το άγχος του στο ΟΑΚΑ, επιτρέποντας στη Νταρουσάφακα να έχει αξιώσεις από το ματς (65-65, 36′), αλλά με τον εξαιρετικό Ντίνο Μήτογλου (βραδιά καριέρας με 20π) και σερί 10-0 στην τελική ευθεία, πήρε μια άκρως αγχωτική νίκη στο ΟΑΚΑ. Νταμπλ-νταμπλ ο Καλάθης με 10 πόντους και 12 ασίστ, στους 15 πόντους ο Γκιστ.

Το ματς

Με μόνο Αμερικανό τον Τόμας μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που βρήκε ρυθμό στην επίθεση με τους Έλληνες. Ο Παππάς έκανε την αρχή (7-2) και στη συνέχεια ο Μήτογλου πήρε τη «μπαγκέτα» για το «πράσινο» +8 (18-10). Οι Μήτογλου και Παππάς (9+5 πόντοι στο 10′) αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος, με τον Καλάθη να μπαίνει «ορεξάτος» προσφέροντας 6 ασίστ. Στο δεύτερο μισό της περιόδου, η ομάδα του Πασκουάλ «πλήρωσε» τις αργές επιστροφές, επιτρέποντας στην Νταρουσάφακα να πλησιάσει,  αλλά το προβάδισμα παρέμεινε στα χέρια των πρωταθλητών Ελλάδος (22-16).

Όταν μπήκε στην «εξίσωση» ο Λάνγκφορντ, ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (26-16, 12′), αλλά δεν μπόρεσε να πατήσει το γκάζι, παραμένοντας σε αυτά τα επίπεδα (8 με 11 πόντοι διαφοράς) καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου. Παρά τα πολλά εύκολα καλάθια και τις άστοχες βολές, οι «πράσινοι» διατήρησαν τα κεκτημένα τους, καθώς οι Λάνγκφορντ και Γκιστ (10+9 πόντοι στο ημίχρονο) έβρισκαν ρυθμό και λύσεις, την ώρα που στο παρκέ υπήρχαν τρεις κοντοί (Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Λάνγκφορντ) ελλείψει τριαριών, αλλά δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν (43-32, 20′).

«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν!
«Βόμβα» με Πάντερ και Παρτίζαν! 41.731 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σερί της Νταρουσάφακα (5-0) στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους δεν… ανησύχησε τον Παναθηναϊκό, που απάντησε, φέρνοντας εκ νέου το παιχνίδι στα στάνταρ του πρώτου μέρους. Δίχως να παίζει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, το τριφύλλι επέστρεψε στο +10 με τον Μήτογλου να διαχωρίζει τη θέση του, βάζοντας υποψηφιότητα για τον κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού στο ματς (53-43, 26′). Πλην του Ντίνου, οι υπόλοιποι δεν ακολούθησαν και η  Νταρουσάφακα πήρε το δικαίωμα να το πιστέψει, κλείνοντας το δεκαλέπτο στο -5 (57-53), με τους γηπεδούχους να δείχνουν το κακό τους πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του δεκαλέπτου.

Η τουρκική ομάδα δεν είχε τίποτα να χάσει, από τη στιγμή που διατήρησε επαφή με το ματς και παρά το μίνι-ξέσπασμα του Καλάθη (61-55, 32′), η Νταρουσάφακα είχε πλέον και το μομέντουμ και την ψυχολογία, φτάνοντας το παιχνίδι στον πόντο (61-60), επτά λεπτά πριν από τη λήξη. Η αλλαγή του Καλάθη με τον Παππά, έδωσε προς στιγμήν λύση, αλλά οι Τούρκοι είχαν πάρει τα ηνία, ισοφαρίζοντας σε 65-65 στο 37, με τους «πράσινους» να είναι πιεσμένοι και φουλ… αγχωμένοι. Εκεί όμως έκανε νέο step up ο εξαιρετικός Μήτογλου, ο οποίος σε άμυνα και επίθεση έκανε ό,τι έπρεπε για να καθαρίσει το ματς (75-67).

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-32, 57-53, 75-67

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.