ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Παναθηναϊκός παγκοσμίου εμβέλειας κόντρα στη… σκληρή Νασιονάλ! (vid)

Σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου του 1971, διεξήχθη στο «Καραϊσκάκη» ο πρώτος τελικός του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στον οποίο συμμετείχε ελληνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός παγκοσμίου εμβέλειας κόντρα στη... σκληρή Νασιονάλ! (vid)

Μπορεί ο Άγιαξ να ήταν εκείνος που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, προγόνου του σημερινού Champions League, ωστόσο… έδωσε τη θέση του στον Παναθηναϊκό, στο άκουσμα της αντιπάλου για το Διηπειρωτικό τρόπαιο.

Ο Κρόιφ και οι συμπαίκτες του αρνήθηκαν να αναμετρηθούν κόντρα στη σκληροτράχηλη Νασιονάλ Μοντεβιδέο από την Ουρουγούαη, φοβούμενοι το δυνατό -στα όρια του αντιαθλητικού- παιχνίδι που συνόδευε τους ποδοσφαιριστές της εν λόγω χώρας. Έτσι, το «εισιτήριο» για τους διπλούς τελικούς δόθηκε στην ομάδα του Φέρεντς Πούσκας.

Ο πρώτος τελικός διεξήχθη μία ημέρα σαν σήμερα, στις 15 Δεκεμβρίου του 1971, με τους Ουρουγουανούς να επιβεβαιώνουν -δυστυχώς- τη φήμη που τους συνόδευε, θέτοντας νοκ άουτ τον Γιάννη Τομαρά. Ο Χούλιο Μοράλες έπεσε με τόση δύναμη επάνω στον παίκτη του τριφυλλιού, που του προκάλεσε κάταγμα στην κνήμη και λιποθυμία από τον πόνο! Ο άτυχος Τομαράς αποχώρησε με φορείο μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των φιλάθλων στην εξέδρα του φαληρικού γηπέδου κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, όπως είχε διαμορφωθεί από τα γκολ των Φυλακούρη και Αρτίμε στις αρχές του πρώτου μέρους.

Το 1-1 παρέμεινε έως το τέλος, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς στη ρεβάνς, με τον Παναθηναϊκό να ηττάται στον επαναληπτικό με 2-1, παλεύοντας μέχρις εσχάτων κόντρα στην ομάδα που… τρόμαξε τον Άγιαξ.

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς (60′ Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς (21′ Δεληγιάννης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.