ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και «βλέπει» Μαδρίτη

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 83-93: Με τον Λάνγκφορντ σε μεγάλη μέρα (21π.) και τον Καλάθη συντονιστή (9ασ), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε όσα έπρεπε ώστε να περάσει νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ, διευρύνοντας το αήττητο σερί του στη Βasket League, πριν από το ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (19/12).

Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και «βλέπει» Μαδρίτη

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 83-93: Με τον Καλάθη σε ρόλο συντονιστή (9 ασ.) και τον Λάνγκφορντ σε μεγάλη μέρα (21π.), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε όσα έπρεπε ώστε να περάσει νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ, διευρύνοντας το αήττητο σερί του στη Βasket League, πριν από το ματς με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (19/12).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να επιβάλλει τον ρυθμό του κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων, καθώς δεν είχαν συμπληρωθεί 48 ώρες από το ματς με τη Νταρουσάφακα, ενώ μπροστά του υπάρχει η τελευταία… διαβολοβδομάδα του έτους. Με «όπλο» την καλή αμυντική συμπεριφορά, οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (2-7) και παρά την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Κόνιαρη (7-9, 5′), οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να τα βάλουν με τη δημιουργικότητα του Καλάθη (5 ασίστ στα πρώτα δέκα λεπτά), με το +8 να έρχεται φυσιολογικά (11-18).

Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό!
Oριστικό: Aλλάζει έδρα η Μακάμπι για τα ματς με τον Παναθηναϊκό! 10.122 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι Καλάθης – Παππάς έδωσαν τη θέση τους στους Λεκαβίτσιους – Λάνγκφορντ και παρά το νέο ξέσπασμα του ΠΑΟΚ (8-3 επιμέρους), οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και έτρεξαν δικό τους σερί 14-0 με συνεχόμενα τρίποντα από Λοτζέσκι (2), Λάνγκφορντ και Λεκαβίτσιους και ένα καλάθι του Ντεσόν, μετέτρεψαν το +3 σε +16 (19-36), τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε προς στιγμήν στο +20 (23-43) για να καταλήξει στο «πράσινο» +17 (31-48), που ήρθε… άνετα από τη στιγμή που υπήρχε… σύνδεση με το καλάθι από την περιφέρεια.

Έχοντας πάρει διαφορά ασφαλείας, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να διατηρήσει τα κεκτημένα του δίχως να… κοπιάσει. Πράγμα που έγινε, με τον Καλάθη να επιστρέφει και να δίνει λύσεις σε άμυνα και δημιουργία και τον Λάσμε να μην συγχωρεί την άμυνα του ΠΑΟΚ που τον άφηνε… συχνά πυκνά ελεύθερο. Έτσι, οι «πράσινοι» κρατούσαν τα «μπόσικα» στα μισά της περιόδου στην Πυλαία (42-57, 25′). Όποτε οι γηπεδούχοι θέλησαν να πλησιάσουν, οι παίκτες του Πασκουάλ απαντούσαν, πηγαίνοντας στην τελική ευθεία με «αέρα» 13 πόντων (56-69).

Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν το ματς σε μονοψήφια διαφορά κάτι που κατάφεραν στον δρόμο για το τελευταίο πεντάλεπτο, φτάνοντας στο -7 (73-80, 35′) καθώς δημιούργησαν «ρήγματα» στην ρακέτα του Παναθηναϊκού με τον Γκάρετ, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Σε αυτό το διάστημα, η επίθεση του Παναθηναϊκού φαινόταν εκτός ρυθμού, εάν εξαιρεθούν οι προσπάθειες του Λάνγκφορντ. Στην επιστροφή από το τάιμ άουτ και έπειτα από τις… φωνές του Πασκουάλ για την άμυνα, οι πρωταθλητές Ελλάδος ανέβασαν όσο έπρεπε την απόδοσή τους, φτάνοντας στη νίκη με 93-83.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 31-48, 56-69, 83-93

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.