ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0: Μακέντα πίνει, Διούδης κερνάει!

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0: Ο Κίκο Μακέντα μετέτρεψε σε γκολ τη φοβερή μπαλιά του Κάτσε (24'), ο Σωκράτης Διούδης έβγαλε το πέναλτι του Κουλούρη (63') και ο Παναθηναϊκός πήρε «τρίποντο» με ψυχή στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Ατρόμητο.

Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0: Μακέντα πίνει, Διούδης κερνάει!

ΠαναθηναϊκόςΑτρόμητος 1-0: Ο Κίκο Μακέντα μετέτρεψε σε γκολ τη φοβερή μπαλιά του Κάτσε (24′), ο Σωκράτης Διούδης έβγαλε το πέναλτι του Κουλούρη (63′) και ο Παναθηναϊκός πήρε «τρίποντο» με ψυχή στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Ατρόμητο.

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μαυρομμάτη και Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας, αριστερά τον Ινσούα και δεξιά τον Γιόχανσον. O Kάτσε με τον Δώνη ήταν στον άξονα, με τον Μπουζούκη μπροστά τους και τους Χατζηθεοδωρίδη – Χατζηγιοβάνη «στήριγμα» στον Μακέντα από τα «φτερά».

Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ
Η αποστολή του Παναθηναϊκού για Λαμία: Εκτός Τζούριτσιτς και Παλάσιος – Επιστροφή για Αϊτόρ 3.337 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα πρώτα λεπτά του ματς, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήθελε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του, αποτρέποντας από τους επικίνδυνους παίκτες του Ατρομήτου να πλησιάσουν στην περιοχή του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα στα πόδια και ο Ατρόμητος έψαχνε τις γρήγορες μεταβιβάσεις στην αντεπίθεση, δίχως να υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 20ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και είδε τη μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Διούδη (20′).

Η ευκαιρία αυτή… αφύπνισε τους παίκτες του Δώνη, οι οποίοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 24ο λεπτό του ματς. Όχι από κάποιον συνδυασμό, όπως συνηθίζουν οι «πράσινοι» αλλά με μπαλιά-διαβήτη του Κάτσε προς τον Μακέντα, ο οποίος την υποδέχθηκε και με εκπληκτικό τελείωμα νίκησε τον Μέγιερι (1-0, 24′), σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ.

Μετά το γκολ, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να είναι κυρίαρχος  και να αναχαιτίζει αποτελεσματικά τις προωθήσεις των γηπεδούχων. Ωστόσο, απειλούσε κυρίως μέσω των στημένων φάσεων. Το πόδι του Κάτσε δημιούργησε φάσεις με προϋποθέσεις, είτε από κόρνερ, είτε από φάουλ, αλλά δεν βρέθηκε κάποιο πόδι ή κεφάλι για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό μπροστά. Αν υπήρχε ένα αρνητικό σημείο, αυτό ήταν ο τραυματισμός του σκόρερ Μακέντα, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Ιταλό να έχει πρόβλημα στον αστράγαλο και να δίνει τη θέση του στον Καμπετσή στα αποδυτήρια. Οι «πράσινοι» συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο δεύτερο μέρος, με τον Ατρόμητο να αδυνατεί να απειλήσει σε κανονική ροή αγώνα.

Εν τέλει, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν σε μια ανύποπτη φάση στο 62ο λεπτό, με τον Κολοβέτσιο να ανατρέπει τον Μπουσούλατζιτς και τον Σιδηρόπουλο να δείχνει… αναίτια την άσπρη βούλα. Ο Κουλούρης πήρε φόρα, αλλά ο Διούδης του είπε «όχι» πέφτοντας στην αριστερή γωνία του, κρατώντας το 1-0 υπέρ του τριφυλλιού, αποκρούοντας δεύτερο πέναλτι στη σεζόν, μετά από το πρώτο του Άρη στο Χαριλάου.

Ο Διούδης δήλωσε ξανά την παρουσία του, βγάζοντας το σουτ του Κουλούρη στην κίνηση (75′) σε ένα διάστημα που οι «πράσινοι» είχαν οπισθοχωρήσει, παίζοντας με τρεις σέντερ μπακ, μετά την είσοδο του Πούγγουρα αντί του Χατζηθεοδωρίδη. Στο 83ο λεπτό, έγινε και η τελευταία αλλαγή, με τον Τζανδάρη (που πέρασε μπροστά από τα στόπερ) να παίρνει τη θέση του Χατζηγιοβάνη, ώστε να δυναμώσει κι άλλο η ανασταλτική λειτουργία του τριφυλλιού που είχε ως στόχο να κρατήσει το πολύτιμο 1-0.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ατρόμητος ενέτεινε την πίεση του, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτούς χώρους στην άμυνα, τους οποίους αν και θέλησαν, δεν εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι». Στο άλλο άκρο του γηπέδου, η άμυνα «καθάριζε» ό,τι πήγαινε να γίνει επικίνδυνο, μέχρι το τέλος, όπου έμεινε μάλιστα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Χρήστου Δώνη με κίτρινη κάρτα.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης (67′ Πούγγουρας), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (83′ Τζανδάρης), Μακέντα (46′ Καμπετσής λ.τρ).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι):  Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαίας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Νάτσος (66′ Ούμπιντες), Μπουσουλάζιτς, Μπρούνο (78′ Κωτσόπουλος), Μάντσον, Βασιλακάκης (46′ Ενσικουλού), Κουλούρης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.