ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σιδηρόπουλε, σε τάπωσαν Μακέντα και Διούδης!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την εμφάνιση του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ και τους Μακέντα - Διούδη οι οποίοι νίκησαν Ατρόμητο και Σιδηρόπουλο.

Σιδηρόπουλε, σε τάπωσαν Μακέντα και Διούδης!

Ο γνωστός Σιδηρόπουλος. Ήρθε στο ΟΑΚΑ, για να κάνει τα πάντα, ώστε να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο έκανε και στην Ξάνθη, αλλά τότε ο Μπουζούκης του έδωσε την απάντηση. Απόψε στο ΟΑΚΑ ήταν σειρά του Μακέντα και του Διούδη να πουν «στοπ» στον Σιδηρόπουλο. Κορυφαίος Έλληνας διαιτητής λένε και γελάω.. Όλοι τον ξέρουμε. Όλοι ξέρουμε την εποχή της παράγκας τι ρόλο έπαιξε, για ένα διάστημα. Όλοι θυμόμαστε και στην Ξάνθη, τι έκανε για να σταματήσει τα παιδιά του Δώνη.

Το είδαμε και σήμερα. Αλλά στο τέλος κατάφερε να ξεσηκωθεί όλο το γήπεδο εναντίον του, διότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει και βλέπει. Και αυτόν, που βλέπει, ότι κάνει τα πάντα, για να σταματήσει την ομάδα, δεν τον ξεχνάει ΠΟΤΕ όσα χρόνια και να περάσουν. Ο Σιδηρόπουλος, λοιπόν, έχει δώσει ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Κολοβέτσιου (ίδια φάση του Μακέντα στην Τούμπα – είχα πει τότε, ότι δεν υπήρχε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και σωστά δεν δόθηκε), αλλά –δυστυχώς για αυτόν ο Διούδης απέκρουσε έξοχα το πλασέ του Κουλούρη. Πιο πριν, σε τράβηγμα της φανέλας του Καμπετσή από τον Ρισβάνη εντός περιοχής στο 52 δεν σφύριξε τίποτα. Ο Καμπετσής δεν έπεσε, αλλά κανένας κανονισμός δεν λέει, ότι πρέπει να πέφτει για να δοθεί πέναλτι. Έχει χαρίσει δύο κίτρινες στον Σάκιτς (43′, 56′) και στην φάση της σύρραξης – επειδή ο Ατρόμητος και ο Ρισβάνης (δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τον συγκεκριμένο, που πάντα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό προκαλεί) δεν τήρησαν το fair play, όταν ο Διούδης πέταξε την μπάλα έξω, διότι είχε ενοχλήσεις στο γόνατο- άφησε ατιμώρητη την γροθιά του Μάντσον στον Δώνη, που ήταν κόκκινη. Και στο τέλος απέβαλε τον Δώνη με υπερβολική δεύτερη κίτρινη. Αλλά εδώ έδωσε ότι έδωσε σε όλο το ματς ο Σιδηρόπουλος, αυτό δεν θα έδινε;

Ο Ατρόμητος λύγισε, διότι αντιμετώπισε μία ομάδα που ξεχείλιζε από πάθος και είχε πλάνο, για να του δημιουργήσει καταστάσεις και να μην τον αφήσει να φανεί επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα υπέροχο γκολ με τον Μακέντα από πάσα του Κάτσε και εξαιρετικό κατέβασμα της μπάλας και πλασέ από τον Ιταλό και έψαχνε την στιγμή του, για να βάλει και δεύτερο, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι, ενώ ο Μπουζούκης είχε μία απίστευτη έμπνευση  αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, για να βάλει το γκολ της δεκαετίας.

Ο Ατρόμητος είχε τα δύο δοκάρια και μία μεγάλη στιγμή με τον Κουλούρη, που τον νίκησε και πάλι ο Διούδης, όπως στο πέναλτι. Η νίκη έχει μεγάλη αξία, διότι την πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί μίας ομάδας, που είχε σερί νικών, είχε τρομερή ρέντα στα προηγούμενα ματς και είναι η ομάδα, που πέρυσι παραγόντάς της ευχόταν στους παίκτες του Παναθηναϊκού να πέσουν στην Γ’Εθνική.

Ο κόσμος την χάρηκε τη νίκη και εξερράγη με τον Σιδηρόπουλο και με τον Ατρόμητο, που δεν τήρησε στο fair play στο τέλος. Και όλα αυτά χωρίς η ομάδα να έχει τον αρχηγό της στο γήπεδο και τον καλύτερο επιθετικό της σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Είναι ίσως και η μεγαλύτερη νίκη για φέτος με κορυφαίους παίκτες τον Διούδη και την αμυντική τετράδα, αλλά εξαιρετικό και τον Μπουζούκη, τον σκόρερ Μακέντα στο πρώτο και χωρίς να υστερήσει κανείς από τους άλλους.

*Η ομάδα μπήκε στην πεντάδα εκεί, που πιστεύω ότι θα είναι στο τέλος, για να σβήσει την ευρωπαϊκή ποινή.

*Το 4-2-3-1 του Δώνη του πήγε χθες και βοήθησε και η αλλαγή του συστήματος σε 3-4-3 και η αλλαγή του Τζανδάρη.

*Τραγικός ο αγωνιστικός χώρος στο ΟΑΚΑ. Αρχίζει και μοιάζει με …χωράφι!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.