ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Κίκο, τόσο απέχεις από τον στόχο σου! (pics & vid)

Ο Κίκο Μακέντα είχε θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο όσον αφορά τη σεζόν και οδεύει ολοταχώς προς την εκπλήρωσή του.

Κίκο, τόσο απέχεις από τον στόχο σου! (pics & vid)

Ο Κίκο Μακέντα έκανε ξανά τη δουλειά του! Υποδέχθηκε την εξαιρετική μπαλιά του Κάτσε, κατέβασε τη μπάλα και με… κλασάτο τελείωμα νίκησε τον Μέγιερι, δίνοντας πολύτιμο «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό (1-0). Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα από το χθεσινό ματς, εάν δεν υπήρχε το διάστρεμμα που του απέτρεψε την παρουσία του από το δεύτερο μέρος, ωστόσο σε γενικές γραμμές, τα έχει πάει κάτι περισσότερο από καλά με τη φανέλα του τριφυλλιού.

Με το χθεσινό του τέρμα, ο Μακέντα έφτασε τα 6 γκολ σε 12 παρουσίες με τον Παναθηναϊκό. Τα πέντε από τα έξι έχουν σημειωθεί στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο, με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Κίκο κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά για την οποία ήρθε στην Ελλάδα και μάλιστα οδεύει προς την εκπλήρωση του στόχου που ο ίδιος είχε θέσει, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ.

Τα στατιστικά του Μακέντα με τον Παναθηναϊκό

Κι ο στόχος του Κίκο, είναι σαφής: «Ο στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη σεζόν μου με τον Παναθηναϊκό. Είμαι χαρούμενος για τα γκολ που έχω βάλει, είμαι χαρούμενος για τις εμφανίσεις μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Πόσο όμως απέχει για να τον εκπληρώσει;

Ο Ιταλός φορ προσπαθούσε για χρόνια να βρει την «Ιθάκη» του, μετά το ξεπέταγμά του στη Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον, ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς, ατυχίες αλλά και το… κακό timing, μέχρι να έρθει στον Παναθηναϊκό. Συνολικά, ο Μακέντα έχει σημειώσει 44 γκολ σε 207 εμφανίσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, μοιράζοντας επίσης 14 ασίστ στην ως τώρα… ταραχώδη καριέρα του. Έχει σκοράρει 6 φορές με τον Παναθηναϊκό, 11 με τη Νοβάρα, 10 με τη Μπέρμιγχαμ, 8 με την Κάρντιφ, 5 με τη Γιουνάιτεντ, 3 με τη Ντονκάστερ και μία φορά με τη Σαμπντόρια.

Τα συνολικά στατιστικά του Μακέντα

Όσο για την καλύτερη σεζόν του; Ο Μακέντα έχει να θυμάται τους τρεις πρώτους μήνες του 2014 (Φεβρουάριος – Απρίλιος), όπου σκόραρε 10 φορές με τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ, που τότε αγωνιζόταν στην Championship. Ο Κίκο βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο 3-3 με τη Ντέρμπι (1/2/14), σημείωσε 2 γκολ κόντρα σε Τσάρλτον, Μπέρνλι, Μπόρνμουθ, Ντονκάστερ και ολοκλήρωσε το πιο «καυτό» τρίμηνο της ως τώρα καριέρας του με τέρμα κόντρα στη Λιντς (26/4). Η δεύτερη καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν το 2016/17, όταν με τη φανέλα της Νοβάρα, σκόραρε επτά φορές σε 21 αναμετρήσεις.

Άρα το συμπεράσμα που προκύπτει είναι πως ο Μακέντα μπορεί κάλλιστα να κάνει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όπως ευχήθηκε μετά το ματς με τον Απόλλωνα. Ο Κίκο, θέλει άλλα πέντε γκολ για να ξεπεράσει την επίδοση με τη Μπέρμιγχαμ και έξι για να ξεπεράσει τα γκολ που έχει σημειώσει με τη Νοβάρα και αποτελούν τα περισσότερα που έχει πετύχει φορώντας μία φανέλα. Όλα είναι στο χέρι του…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.