ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Ένα γκολ που θύμισε Μπεργκ

Μέχρι τώρα ο Μακέντα μας είχε συνηθίσει στο «one touch» γκολ. Κόντρα στον Ατρόμητο μας χάρισε μια στιγμή μαγική. Μια στιγμή που μας θύμισε τον σπουδαίο Μάρκους. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Ένα γκολ που θύμισε Μπεργκ
Μέχρι τώρα ο Μακέντα μας είχε συνηθίσει στο «one touch» γκολ. Κόντρα στον Ατρόμητο μας χάρισε μια στιγμή μαγική. Μια στιγμή που μας θύμισε τον σπουδαίο Μάρκους. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.
Λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, θα έκαναν αυτό το πράγμα που έκανε ο Φεντερίκο Μακέντα στη φάση του γκολ απέναντι στον Ατρόμητο. Το να σκεφτείς να κατεβάσεις την μπάλα με το δεξί πόδι, ενώ σου έρχεται από δεξιά, από αέρα και… διαγώνια και μάλιστα να βάλεις και το πλασέ, άρα να χρειαστεί να γυρίσεις λίγο το κορμί σου, θέλει ποδοσφαιρική ευφυΐα.
Το να το εκτελέσεις τόσο υπέροχα, φέρνοντας την μπάλα εκεί ακριβώς που χρειάζεται για να αφήσεις απόσταση από τους αμυντικούς και να δημιουργήσεις χώρο για τον εαυτό σου, θέλει τεχνική κατάρτιση που σπάνια συναντάμε σε ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.
Ο Μακέντα σημείωσε ένα γκολ απ’ αυτά που θα θυμόμαστε σε όλη τη σεζόν. Το πιο όμορφο που έχει σημειώσει με την πράσινη φανέλα. Ένα γκολ που αποδεικνύει πως δεν έχει απλά το ένστικτο του σκόρερ. Δεν είναι ο παίκτης της μίας επαφής. Μπορεί να κάνει κι άλλα πολλά πράγματα. Διαφορετικά. Και να προσφέρει μερικές στιγμές μαγείας, από εκείνες που πληρώνεις εισιτήριο για να τις δεις. Δεν είναι υπερβολή ο τίτλος. Ναι ο Ιταλός θύμισε τον Μπεργκ. Ο Σουηδός διαθέτει άψογη τεχνική κατάρτιση και αυτό τον βοηθούσε πολλές φορές να βρίσκεται απέναντι στους τερματοφύλακες, ξεπερνώντας υπέροχα τους αντιπάλους του.
Ο Σουηδός δεν ήταν μονάχα… «one touch». Έστω κι αν σ’ αυτό δεν είχε αντίπαλο. Ο Μπεργκ δημιουργούσε για τον εαυτό του. Έφτιαχνε τον χώρο, έφτιαχνε τις καταστάσεις μόνος του. Και μπορούσε να κοντρολάρει την μπάλα με κάθε τρόπο, όπως και αν του τη… σέρβιραν οι συμπαίκτες του. Το ίδιο έκανε και Μακέντα κόντρα στον Ατρόμητο, σε μια φάση που έως τώρα δε μας είχε συνηθίσει. Θυμηθείτε τα έως τώρα γκολ του. Σχεδόν όλα «one touch». Με τον ΠΑΣ Γιάννινα σουτ με τη μία. Με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο πλασέ με τη μία. Με την Τρίπολη πέναλτι, με τον Απόλλωνα ένα με κεφαλιά και ένα σε τετ α τετ με ένα άγγιγμα. Τώρα δημιούργησε, απελευθερώθηκε, πλάσαρε, σκόραρε.
Ο Μακέντα χαίρεται το ποδόσφαιρο και αυτό τον βοηθάει να βγάζει στο γήπεδο τη σπουδαία ποδοσφαιρική του αξία. Ο Μακέντα έχει βρει και πάλι τον εαυτό του και αυτό βοηθάει τον Παναθηναϊκό. Ένας καταπληκτικός επιθετικός, που αξίζει να φοράει τη φανέλα με το νούμερο εννιά. Και όσο θα περνάει ο καιρός, θα γίνεται ολοένα και καλύτερος.
Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.