ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Να… σκυλιάσει για το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον στόχο του Κυπέλλου και τη μεγάλη υποχρέωση της ομάδας να διεκδικήσει τον τίτλο.

Να... σκυλιάσει για το Κύπελλο ο Παναθηναϊκός

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον στόχο του Κυπέλλου και τη μεγάλη υποχρέωση της ομάδας να διεκδικήσει τον τίτλο.

Στο αυριανό ματς Κυπέλλου κόντρα στον Κισσαμικό ο Παναθηναϊκός δε θα πάει απλώς για να βγάλει την υποχρέωση. Αντιθέτως, θα παραταχθεί με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Πάνω απ’ όλα γιατί είναι… Παναθηναϊκός. Αυτή η τεράστια ομάδα, παρά τα προβλήματα των τελευταίων ετών, παίζει σε κάθε ματς για το νικηφόρο αποτέλεσμα, είτε ο αντίπαλος λέγεται Κισσαμικός, είτε Ολυμπιακός. Αυτό, άλλωστε, το γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ όλους ο Γιώργος Δώνης και το έχει μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του. Δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση επ’ αυτού.

Δεδομένα ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί φέτος να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την είσοδο στην πεντάδα στο φετινό πρωτάθλημα και το σβήσιμο της ποινής αποκλεισμού από την Ευρώπη. Ταυτόχρονα με την εξέλιξη ποδοσφαιριστών και κατ’ επέκταση της ομάδας, ο μεγάλος στόχος είναι η πεντάδα. Πλην, όμως, του πρωταθλήματος υπάρχει και ο θεσμός του Κυπέλλου. Αυτός είναι ή καλύτερα πρέπει να είναι στόχος για τη φετινή ομάδα.

Οι «πράσινοι» έχουν την υποχρέωση να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Να κάνουν τα πάντα για να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση- ιδανικά στον τελικό- και να παλέψουν για να γίνει πράσινος ο τίτλος. Ενας τίτλος που θα ανεβάσει την ψυχολογία ομάδας και κόσμου και φυσικά θα μοιράσει χαμόγελα στους οπαδούς του «τριφυλλιού» και θα τους «ανεβάσει». Θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την κατάκτηση ενός τροπαίου,  ήταν ξανά το Κύπελλο Ελλάδας, όταν το 2014 – πάλι σε μια μεταβατική σεζόν- οι «πράσινοι» του Αναστασίου, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπεργκ, διέλυσαν τον ΠΑΟΚ επικρατώντας 4-1 στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου. Το τι έγινε στη συνέχεια και οι επιτυχίες δε συνεχίστηκαν είναι μια διαφορετική κουβέντα και αφορά τα απανωτά λάθη της διοίκησης και την αλλαγή πλάνων, δίχως λόγο.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα πρέπει να το… τερματίσει για το Κύπελλο Ελλάδας. Αρχικά, έχει την υποχρέωση να πάρει αύριο τη νίκη απέναντι στον Κισσαμικό για να ολοκληρώσει πρώτος τις υποχρεώσεις του στον όμιλο. Και στη συνέχεια, να δει με μεγάλη σοβαρότητα την κλήρωση και να τα δώσει όλα για να φτάσει μέχρι τέλους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ