ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νίκη στα Χανιά και πρωτιά στον όμιλο

Κισσαμικός - Παναθηναϊκός 1-2: Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης (7') και ο Νίκος Βέργος (75') βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη και παράλληλα την πρωτιά στον γ' όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στον αξιόμαχο Κισσαμικό που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ρίσκι (54'). Είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ οι «πράσινοι», που έχασαν και πέναλτι με τον Βέργο (57').

Νίκη στα Χανιά και πρωτιά στον όμιλο

ΚισσαμικόςΠαναθηναϊκός 1-2: Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης (7′) και ο Νίκος Βέργος (75′) βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη και παράλληλα την πρωτιά στον Γ’ όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, απέναντι στον αξιόμαχο Κισσαμικό που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Ρίσκι (54′). Είχαν ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ οι «πράσινοι», που έχασαν και πέναλτι με τον Βέργο (57′).

Στην πρώτη θέση του Γ’ Ομίλου η ομάδα του Δώνη με 7 βαθμούς (νίκες με Παναιτωλικό – Κισσαμικό και η ισοπαλία με την Ιεράπετρα), που πλέον έχει μπροστά της το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2018.

Το ματς

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 13.285 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε ενδεκάδα η οποία αποτελούταν από τους Διούδη, Πούγγουρα, Παντελάκη, Οικονόμου, Αποστολάκη, Χατζηθεοδωρίδη, Κάτσε, Στάικο, Τζανδάρη, Εμμανουηλίδη και Βέργο. Από τα πρώτα λεπτά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο, έχοντας δοκάρι στο 3ο λεπτό, από τη σέντρα του Αποστολάκη και την προβολή του Βέργου. Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον γκολκίπερ του Κισσαμικού να κάνει λάθος μεταβίβαση, με τον Εμμανουηλίδη να κλέβει τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα στο τετ α τετ (0-1, 7′).

Οι Εμμανουηλίδης και Βέργος ήταν αρκετά κινητικοί, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ και τον δεύτερο να προσπαθεί, χωρίς επιτυχία, στο πρώτο μέρος, ώστε να πετύχει και εκείνος ένα τέρμα. Λίγα λεπτά μετά το γκολ δεν βρήκε καλά τη μπάλα από πλεονεκτική θέση, στο 23′, από σέντρα του (επίσης θετικού) Αποστολάκη αστόχησε για λίγο. ενώ στο 33′ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά-ψαράκι. Σε αυτό το διάστημα, ο Κισσαμικός είχε απαντήσει στις «πράσινες» ευκαιρίες, με δοκάρι στο 17ο λεπτό, αλλά και δύο επίσης μεγάλες στιγμές από το 36′ και έπειτα, με τον Διούδη να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν το προβάδισμα, αλλά να απειλείται εξίσου από τους γηπεδούχους. Ο Κισσαμικός μάλιστα φρόντισε να ισοφαρίσει στο 54ο λεπτό, με τους Κρητικούς να εκμεταλλεύονται την αμυντική αδράνεια του τριφυλλιού και με τον Ρίσκι να ισοφαρίζουν το παιχνίδι (1-1, 54′). Το αποτέλεσμα αυτό δεν βόλευε το τριφύλλι, που ήθελε μόνο τη νίκη για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου. Τρία λεπτά αργότερα,  οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν άμεσα το προβάδισμα, αλλά ο Δασκαλάκης απέκρουσε το πέναλτι του Βέργου, το οποίο ήρθε από χέρι του Σισέ εντός της περιοχής του Κισσαμικού.

Έπειτα από το χαμένο πέναλτι, ο Δώνης αποφάσισε να περάσει στο ματς με διπλή αλλαγή τους Μπουζούκη – Καμπετσή, αντί των Αποστολάκη και Κάτσε, ενώ στο 73, έκλεισε τις αλλαγές, περνώντας τον Χατζηγιοβάνη στη θέση του Εμμανουηλίδη (74′). Στη φάση που μπήκε ο Χατζηγιοβάνης, ο Βέργος κατάφερε να… σπάσει το ρόδι, σκοράροντας προ κενής εστίας, αφού ο Δασκαλάκης είχε πρώτα αποκρούσει το σουτ του Τζανδάρη, βάζοντας ξανά σε θέση οδηγού τον Παναθηναϊκό (75′, 1-2).

Το σκορ παρέμεινε ως είχε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Διαμαντόπουλου, αν και ο Κισσαμικός είχε ένα καλό τρίλεπτο μετά το 2-1, με τον Διούδη να διατηρεί το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, που ολοκλήρωσε την πορεία του στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος στην πρώτη θέση με δύο νίκες και μια ισοπαλία.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.