ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Θλιβερός Παναθηναϊκός και στη Μαδρίτη

Ρεάλ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 89-68: Οι «πράσινοι» άργησαν να μπουν στο κλίμα του ματς, κατάφεραν μεν να επιστρέψουν από το -20 (38-18) στο -6 (61-55, 32'), αλλά η συνέχεια ήταν... εφιαλτική, με την ομάδα να καταρρέει στο φινάλε. Ο Λάνγκφορντ (20π) πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού (Καλάθης στους 17) που πλέον έχει ρεκόρ 6-7.

Θλιβερός Παναθηναϊκός και στη Μαδρίτη

Ρεάλ ΜαδρίτηςΠαναθηναϊκός ΟΠΑΠ 89-68: Οι «πράσινοι» άργησαν να μπουν στο κλίμα του ματς, κατάφεραν μεν να επιστρέψουν από το -20 (38-18) στο -6 (61-55), αλλά η συνέχεια ήταν… εφιαλτική. Ο Λάνγκφορντ (20π) πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού που πλέον έχει ρεκόρ 6-7.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με καλάθι του Καλάθη, αλλά από εκείνη την επίθεση μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, η Ρεάλ πήρε για τα καλά τα ηνία, βάζοντας 16 (!) αναπάντητους πόντους στο καλάθι των «πράσινων», που από την πλευρά τους είδαν τους ψηλούς του Λάσο να… σκεπάζουν τα καλάθια (16-2). Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ και η είσοδος των Βουγιούκα – Λοτζέσκι, έδωσαν κάποια ώθηση, αλλά στην άλλη άκρη του παρκέ, τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα, με τους Κοζέρ, Αγιόν και Ντεκ να κυριαρχούν (23-10, 10′).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 42.723 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σχεδόν μισά της δεύτερης περιόδου, η Ρεάλ είχε σκοράρει 13 πόντους, με τον Καμπάτσο να παίρνει τα ηνία, ενώ ο Παναθηναϊκός μόλις έξι, με το +20 να είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της πορείας που είχε πάρει το ματς (36-16, 15′). Στα επόμενα πέντε λεπτά όμως, υπήρξε αντίδραση, με τις άμυνες να βγαίνουν και τα σουτ από τον «καυτό» Λάνγκφορντ και τον Παππά να μπαίνουν. Η σαφής βελτίωση των πρασίνων δεν ήταν αρκετή για να φέρει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (43-31), αλλά φάνηκε ότι… υπάρχει ζωή, μετά τα πρώτα 14′ του ματς.

O Πασκουάλ επέμεινε με τη χρησιμοποίηση Παπαγιάννη, ώστε να ματσαριστεί ο Ταβάρες, με τον νεαρό σέντερ να δίνει τις μάχες του και να συνεισφέρει επιθετικά. Ωστόσο από την άλλη πλευρά, οι Γιουλ και Κοζέρ είχαν… κέφια και με νέο επιμέρους 7-2 έδωσαν νέα ώθηση στη διαφορά τους, αναγκάζοντας τον Καταλανό κόουτς στο να πάρει τάιμ άουτ με τον Παναθηναϊκό στο -18 (57-39, 24′) και την άμυνα να δείχνει εκ νέου σημάδια αποσυντονισμού. Το τάιμ άουτ απέδωσε καρπούς.

Ο Παπαγιάννης συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία και έγινε πυλώνας (με βοήθειες τον Λάνγκφορντ και τον Καλάθη) για το επιμέρους 16-6 του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που διατήρησε την ομάδα εν ζωή, με τη Ρεάλ να βρίσκεται στο +8 με 4 «μαγικούς» πόντους από Καμπάτσο και Γιουλ (63-55, 30′). Ο Καλάθης έβαλε… νέα προβλήματα στη Ρεάλ με σουτ τριών πόντων, αλλά στη συνέχεια ο Αγιόν του «πήρε» το αντιαθλητικό και έτσι το -5 έγινε -13 (73-60, 35′). Το τρίποντο του Νικ δεν είχε συνέχεια και ακολούθησαν αρκετές άστοχες προσπάθειες, συν το 8-0 σερί της Ρεάλ, που έδωσε στους Ισπανούς «αέρα» που ολοένα και μεγάλωνε, καθώς οι πράσινοι έμειναν από δυνάμεις και ψυχολογία, αφήνοντας τη Ρεάλ να κάνει… πάρτι στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 43-31, 63-55, 89-68

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...