ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

ΣΦΑΓΗ από τους διαιτητές, ήττα από την Αρμάνι!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Αρμάνι Μιλάνο 83-86: Οι «πράσινοι» κατέβαλαν προσπάθεια να επιστρέψουν από την «κόλαση» του -15, έφτασαν το ματς στον πόντο, αλλά η Αρμάνι έφυγε νικήτρια από την Αθήνα, με τους διαιτητές να εξοργίζουν το ΟΑΚΑ με τις αποφάσεις τους, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΣΦΑΓΗ από τους διαιτητές, ήττα από την Αρμάνι!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠΑρμάνι Μιλάνο 83-86: Οι «πράσινοι» κατέβαλαν προσπάθεια να επιστρέψουν από την «κόλαση» του -15, έφτασαν το ματς στον πόντο, αλλά η Αρμάνι έφυγε νικήτρια από την Αθήνα, με τους διαιτητές να εξοργίζουν το ΟΑΚΑ με τις αποφάσεις τους, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός όφειλε να δείξει αντίδραση, καθώς το ματς με την (επίσης ντεφορμέ) Αρμάνι ήταν κρίσιμο, τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών. Οι παίκτες του Βόβορα, που κάθισε ως υπηρεσιακός στον πάγκο, έδειξαν πάθος στην άμυνα, η οποία αποτέλεσε εφαλτήριο για το πρώτο προβάδισμα (7-3). Ο Θανάσης ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και ο Καλάθης είχε κέφια στην επίθεση (9 πόντοι στο 10′), κάτι που έφερε το 7-2 και στη συνέχεια το 17-10 για τους γηπεδούχους. Όλα πήγαιναν… ρολόι στην άμυνα, μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, όταν Αρμάνι έδωσε βάρος σε εκτελέσεις κοντά στη ρακέτα και δικαιώθηκε, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο σουτ (23-21).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 45.561 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

H είσοδος του Γκουντάιτις είχε απορυθμίσει την άμυνα στο «ζωγραφιστό», ενώ η αντικατάσταση του Καλάθη από τον Λεκαβίτσιους δεν προσέφερε όσα περίμενε ο Βόβορας. Κάπου εκεί ήρθε το ξέσπασμα της Αρμάνι που έβρισκε χώρους να δράσει, τρέχοντας επιμέρους 16-2 (25-37, 15′), σε ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός έδειχνε… ζαλισμένος και εκτός κλίματος. Με την επιστροφή του, αντί του Λεκαβίτσιους, ο Καλάθης πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην επίθεση και με δική του ώθηση (17π στο ημίχρονο), το -12 έγινε -4, προτού ο Γκουντάιτις με τρίποντο στο τέλος, αυξήσει τη διαφορά για την Αρμάνι (40-47).

Έστω και έτσι, ο Παναθηναϊκός έκανε το δικό του σερί δείχνοντας ξανά σφυγμό, με μπροστάρη τον συγκινητικό Καλάθη, ο οποίος έκανε το βήμα παραπάνω, αλλά ήταν σχεδόν… μόνος του επιθετικά. Συνολικά δε, η ομάδα συνέχιζε να δείχνει ψυχολογικά άδεια και το σκορ αντί να μειώνεται, έφτασε εκ νέου σε διψήφια επίπεδα (43-53, 25′), κάτι που όσο περνούσε η ώρα συνέφερε φυσικά τους Ιταλούς και όχι τον Παναθηναϊκό που μετά το πρώτο δεκάλεπτο παρουσίασε εικόνα αποσύνθεσης. Το ματς ξέφυγε εκ νέου στο (46-61), για να φτάσει στο -8 στο τέλος της τρίτης περιόδου (56-64).

Έπειτα από ένα «μαγκωμένο» διάστημα, το οποίο έφερε την Αρμάνι σε θέση ισχύος, οι «πράσινοι» κατάφεραν να κατεβάσουν τη διαφορά στο μισό, ωστόσο έπρεπε να συνεχίσουν και να πατήσουν καλύτερα στο παρκέ, ώστε να διεκδικήσουν κάτι από ένα ματς που φαινόταν να φεύγει από τον έλεγχο στα μισά της τρίτης περιόδου.

Πλέον, θα μιλούσε το πάθος, η αυταπάρνηση στην άμυνα και το καυτό ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει αρχικά ότι έχει αυτά τα στοιχεία, ώστε να επιστρέψει στη… ζωή (72-75, 35′) με τον Καλάθη να βρίσκει συμπαράσταση στους Γκιστ και Παππά (ελλείψει Λάνγκφορντ που τραυματίστηκε) και ορμή από την… ηρωική άμυνά του. Φυσικά… υπήρξαν και εμπόδια από τους διαιτητές που εξόργισαν το ΟΑΚΑ με ορισμένα υπερβολικά σφυρίγματά τους και τα δευτερόλεπτα που «φαγώθηκαν» από το ματς, αλλά και τα λάθη που αντί να φέρουν τον Παναθηναϊκό στην ισοπαλία, έφεραν την Αρμάνι ξανά σε απόσταση ασφαλείας (74-84, 37′) κάνοντας τα πράγματα υπερβολικά δύσκολα, καθώς απέμενε ένα σκάρτο τρίλεπτο.

Κι όμως, σ’ αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 9-0 και με καλάθι του Λοτζέσκι στα 6.9, έφτασε το ματς στο 83-84, με τους διαιτητές να μη… σφυρίζουν τα συνεχόμενα φάουλ των «πρασίνων» για να στείλουν την Αρμάνι στις βολές, δίνοντάς τα στα… 6 δέκατα, ενώ νωρίτερα (στο τελευταίο δίλεπτο) το χρονόμετρο έτρεχε χωρίς να υπάρχει… ματς. Κάπως έτσι, η Αρμάνι έφυγε νικήτρια με 86-83 από το ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να έχει δικαιολογημένα παράπονα από τους διαιτητές.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-47, 56-64, 83-86

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...