Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Δώνη στην ΕΡΤ:

Κλείνεις τα αυτιά σου μπαίνοντας στο γήπεδο;

«Με τον καιρό έχω μάθει να κλείνω τα αυτιά μου, όχι επίτηδες. Σιγά σιγά με την ένταση του παιχνιδιού δεν ακούς πολλά γύρω σου». 

-Δύσκολο για σένα να κουβαλάς το επώνυμο Δώνης;

«Υπάρχουν θετικά κι αρνητικά. Δεν είναι ούτε εύκολο αλλά ούτε και δύσκολο. Κάνω αυτό που αγαπάω από μικρό παιδί. Όπως κι αν ήταν το όνομά του το ίδιο θα συνέβαινε». 

-Τι είναι ο Παναθηναϊκός για σένα;

«Παναθηναϊκός ήμουν από μικρή ηλικία. Έτυχε ο πατέρας μου να είναι παίκτης σε αυτή την ομάδα και τώρα προπονητής. Ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου».

-Πως είναι να είσαι προϊόν ακαδημίας;

«Είναι σημαντικό μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να βγάζει ποδοσφαιριστές απ’ τις ακαδημίες. Να πρωταγωνιστούν στις ομάδες. Αυτό θα πρέπει να το ακολουθήσουν όλες οι ομάδες». 

-Πως είσαι εκτός γηπέδου;

«Ωριμάζω. Ήρεμος είμαι. Είναι δύσκολο να κρατάς τα συναισθήματα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που δουλεύουμε φέτος είναι να προσπαθούμε να συγκρατούμε συναισθήματα, να μην αντιδρούμε».

-Τι λέει η μητέρα σου για σένα;

«Όπως όλες οι μητέρες το πρώτο που θα σκεφτεί είναι να τα πας καλά και να μη χτυπήσεις. Δεν είναι όλες μας οι στιγμές το ποδόσφαιρο. Σίγουρα οι γονείς όλων των παιδιών θα είναι περήφανοι». 

-Ποια είναι η διαφορά με την περασμένη σεζόν;

«Υπήρχαν κάποιες καταστάσεις, όπως το γεγονός πως ήμασταν απλήρωτοι. Φέτος αυτά δεν υπάρχουν. Η ομάδα έχει μπει σε μια ροή και υπάρχει μια κανονικότητα. Όπως κι αν είναι η ομάδα είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να παλεύουμε για τη φανέλα που φοράμε».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS