ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Showtime και… Καλά Χριστούγεννα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 111-79: Οι «πράσινοι» δεν άφησαν την ΑΕΚ να πάρει ανάσα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας πάρτι ενόψει Χριστουγέννων και συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους στη Basket League. Πρώτος σκόρερ ο Λάσμε (16π), εξαιρετικοί οι Μήτογλου - Θανάσης (14π), σε μια βραδιά... ξεσπάσματος για τον Παναθηναϊκό.

Showtime και... Καλά Χριστούγεννα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-ΑΕΚ 111-79: Οι «πράσινοι» δεν άφησαν την ΑΕΚ να πάρει ανάσα στο ΟΑΚΑ, κάνοντας πάρτι ενόψει Χριστουγέννων και συνέχισαν την αήττητη πορεία τους στη Basket League. Πρώτος σκόρερ ο Λάσμε, εξαιρετικοί οι Μήτογλου – Θανάσης, σε μια βραδιά… ξεσπάσματος για τον Παναθηναϊκό.

Μετά το 7-7, ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, χτίζοντας σταδιακά διαφορά που έφτασε τους 30+ πόντους, με την ΑΕΚ να παρακολουθεί… ανήμπορη να αντιδράσει, το ξέσπασμα των «πράσινων».

Σκόραρε όλη η «πράσινη» 12άδα, με πέντε να τελειώνουν διψήφιοι (Μήτογλου, Θανάσης, Λάσμε, Τόμας, Λεκαβίτσιους) και τον Καλάθη να μοιράζει 11 ασίστ σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.319 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Ρατάν-Μέις της ΑΕΚ άρχισε… καυτός το ματς και με 3/3 τρίποντα, διατηρούσε την «Ένωση» στο ματς, κόντρα στον ορεξάτο Παναθηναϊκό (13-10, 3′). Από τη στιγμή όμως που… σίγησε, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα πάτησε «γκάζι» και… μην την είδατε. Με τον Ντίνο Μήτογλου, τον Στεφάν Λάσμε και τον Θανάση Αντετοκούνμπο on fire, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +20 (36-16).

Η συνέχεια μπορεί να μην ήταν ανάλογη, παρά το γεγονός πως η διαφορά έφτασε τη μέγιστη τιμή της (+24, 44-19), η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές του τριφυλλιού και με ένα μικρό σερί, μάζεψε το σκορ (44-25, 15′). Ο Βόβορας επανέφερε τον Καλάθη στο παρκέ και οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, με τους γηπεδούχους να πάνε στα αποδυτήρια με το +20 (57-37), δίχως να αντιμετωπίζουν κανένα θέμα.

Η αστοχία στην περιφέρεια εξισορροπούταν και καλυπτόταν από τα αντιστρόφως ανάλογα (φοβερά) ποσοστά εντός της γραμμής των 6.75μ. Ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως αποτελεσματικός εκεί και με σερί του Λάσμε συν τους πρώτους πόντους του Καλάθη (που είχε και 9 ασίστ σε εκείνο το σημείο) ξέφυγε εκ νέου και έφτασε στο +30 (73-43, 24′).

Με το σκορ στο +27 και 87 πόντους ενεργητικό στο 30ο λεπτό και άπαντες τους «πράσινους» να έχουν συνεισφέρει στην επίθεση (87-60), ο νικητής είχε κριθεί και το μόνο… ουσιαστικό ενδιαφέρον ήταν για το εύρος του σκορ και την τελική διαφορά. Η… εκατοστάρα φαινόταν από το τρίτο δεκάλεπτο και εν τέλει ήρθε στα μισά της τετάρτης περιόδου, με το τρίποντο του Λεκαβίτσιους (101-72, 35′), με το τελικό 111-79 να φανερώνει ξεκάθαρα το ποιος ήταν το αφεντικό στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 36-16, 57-37, 87-60, 111-79

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...