ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιτίνο: “Να αρχίσουμε να νικάμε”

Ο Ρικ Πιτίνο, μιλώντας ενόψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναφέρθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι του Παναθηναϊκού και την ανάγκη για βελτίωση της ομάδας σε όλους τους τομείς.

Πιτίνο:

Ο Ρικ Πιτίνο, μιλώντας ενόψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αναφέρθηκε στο ψυχολογικό κομμάτι του Παναθηναϊκού και την ανάγκη για βελτίωση της ομάδας σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην πρώτη του media day ως προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το «τριφύλλι»: «Έβλεπα βίντεο, δεν κοιμήθηκα πολύ. Οι παίκτες προσπαθούν πολύ, αλλά όπως τους είπα όταν χάνεις ο προπονητής κατηγορεί τους παίκτες και οι παίκτες τους προπονητές. Όταν κερδίζεις όλοι είναι χαρούμενοι. Τους είπα ότι μπορούμε να πάρουμε παίκτες, γιατί χάνουμε. Αλλιώς, μπορείτε να εκτελέσετε πιο σωστά το πλάνο και να παίξετε πιο σκληρά.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.307 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν μπορώ να έρθω εδώ και να κάνω μαγικά σε μία μέρα. Όλες οι αλλαγές πρέπει να έχουν με βασικές αρχές, όπως τα σκριν, η καλύτερη άμυνα κ.ο.κ. Δεν μπορείς να βάλεις full press σε μία μέρα. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από το παιχνίδι με το Μιλάνο».

Η ήττα είναι σαν τον καρκίνο, μεταδίδεται. Πρέπει να αρχίσεις να νικάς. Τότε νιώθεις καλύτερα, βάζεις τα σουτ. Πρέπει να το κάνουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα της Euroleague.

Για τη δική του προσαργογή: «Μου θυμίζει περισσότερο την εμπειρία μου στην εθνική του Πουέρτο Ρίκο. Πρέπει να προσαρμοστώ. Έχω κοουτσάρει σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ. Αυτοί οι παίκτες είναι καλύτεροι από αυτό που δείχνουν. Νιώθουν νικημένοι. Είναι δουλειά μου να τους δώσω κίνητρο και να τους κάνω να νιώσουν καλύτερα.

Δεν μπορώ να κάνω γρήγορα πολλές αλλαγές, θα τους μπερδέψω. Θέλουμε όμως να βάλουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση».

Για τις μεταγραφές: «Θα μιλήσω με τον GM και τον ιδιοκτήτη για αυτά. Είμαι μία μέρα εδώ. Θα ήθελα να αφήσει ο Γιάννης το Μιλγουόκι και να έρθει να παίξει εδώ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.