ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ PANATHINAIKOS24.GR

Ανάλυση: Τα μπακ του Παναθηναϊκού έγιναν… τούρμπο! (Vids/ Pics)

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από χρόνια μπορεί να στηριχθεί και πάλι στα ακραία μπακ του. Το Panathinaikos24.gr αναλύει με αριθμούς αλλά και γεγονότα το πόσο έχουν βοηθήσει οι «πράσινοι» ακραίοι το «τριφύλλι» μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Ανάλυση: Τα μπακ του Παναθηναϊκού έγιναν... τούρμπο! (Vids/ Pics)

Ο Παναθηναϊκός έπειτα από χρόνια μπορεί να στηριχθεί και πάλι στα ακραία μπακ του. Το Panathinaikos24.gr αναλύει με αριθμούς αλλά και γεγονότα το πόσο έχουν βοηθήσει οι «πράσινοι» ακραίοι το «τριφύλλι» μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Το «τριφύλλι» για πολλά χρόνια στο παρελθόν στηριζόταν στα μπακ του. Με καλούς ακραίους οι «πράσινοι» έχουν πάρει πρωταθλήματα και έχουν κάνει μεγάλες  πορείες στην Ευρώπη. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές κατά το παρελθόν αγωνίζονταν στα άκρα του τριφυλλιού. Από τον Στράτο Αποστολάκη, μέχρι τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον Τάκη Φύσσα, τον Μάρκους Μινχ και άλλους.

Τα τελευταία χρόνια όμως και παρά την «πράσινη» παράδοση, η θέση αυτή αποτελούσε πληγή για τον Παναθηναϊκό. Φέτος όμως τα μπακ του «τριφυλλιού» κάνουν την διαφορά. Επιθετικά αποτελούν έναν συνεχή πονοκέφαλο για τις αντίπαλες άμυνες, ενώ αμυντικά βοηθάνε τα μέγιστα.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 853 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ας δούμε όμως με… αριθμούς το τι έχουν «κάνει» τα «πράσινα» μπακ μέχρι τώρα στα παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Εμανουέλ Ινσούα

Ο Εμάνουελ Ινσούα αποτελεί ένα από τα βασικά επιθετικά όπλα του Παναθηναϊκού, παρότι αγωνίζεται την «πράσινη» άμυνα. Ο Αργεντινός μπακ με τις πλαγιοκοπήσεις αλλά και την ταχύτητα του έχει ταλαιπωρήσει ουκ ολίγες τις αντίπαλες άμυνες. Από πέρυσι είχε δείξει καλά δείγματα γραφής αλλά φέτος πραγματικά είναι όλα… τα λεφτά.

Απελευθερωμένος πλέον και με περίσσια αυτοπεποίθηση ο Ινσούα αποτελεί βασικό όπλο στη φαρέτρα του Γιώργου Δώνη. Συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια δίνοντας μία ασίστ και έχει πετύχει ένα τέρμα. Μπορεί τα στατιστικά του να μην το αποτυπώνουν αλλά ο εν λόγω ποδοσφαιριστής πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν.

Ματίας Γιόχανσον

Ό, τι και να πούμε για τον Ματίας Γιόχανσον φέτος είναι λίγο. Παρά τα προβλήματα τραυματισμού ο Σουηδός μπακ είναι ανεπανάληπτος. Αν λέμε οτι ο Ινσούα είναι πολύ καλός φέτος, ο Γιόχανσον αποτελεί αποκάλυψη στον φετινό Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη. Αποκορύφωμα της παρουσίας του είναι το απίθανο γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΛ, όταν και πέρασε την μισή ομάδα, παίρνοντας την μπάλα από το κέντρο.

Ο Ματίας σε 8 αγώνες έχει πετύχει ήδη 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, συμβάλλοντας  μέγιστα ώστε να «πάρει» το «τριφύλλι» αρκετούς βαθμούς. Αμυντικά από την άλλη είναι πάρα πολύ καλός και δεν δημιουργούνται συνήθως προβλήματα από την πλευρά του. Ο Παναθηναϊκός με τον Γιόχανσον υγιή θα μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα επιθετικά.

Τα γκολ του Γιόχανσον:

https://www.youtube.com/watch?v=loiv8g3iTi8

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές καλοκαιρινές μεταγραφές του «τριφυλλιού» το φετινό καλοκαίρι. Ο Χατζηθεοδωρίδης μπορεί να είναι μπακ, αλλά ο Γιώργος Δώνης τον έχει χρησιμοποιήσει στα χαφ ουκ ολίγες φορές.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε 10 αγώνες στο πρωτάθλημα και έχει σκοράρει 2 φορές. Από την άλλη στον θεσμό του Κυπέλλου έχει αγωνιστεί σε 3 αγώνες και έχει πετύχει 1 γκολ. Η ταχύτητα του αλλά και το πολύ καλό του πόδι «τρυπάνε» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις αντίπαλες άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι βοηθάει αρκετά και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Τα γκολ του Χατζηθεοδωρίδη:

Ουσμάν Κουλιμπαλί

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί  πραγματοποιεί μία πολύ καλή χρονιά, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει. Ο μπακ του «τριφυλλιού» είναι σαφώς βελτιωμένος, σε σχέση με πέρυσι, τόσο στον επιθετικό τομέα όσο και στον αμυντικό. Ο μπακ από το Μάλι με τις πλαγιοκοπήσεις του έχει ταλαιπωρήσει ουκ ολίγες φορές τις αντίπαλες άμυνες.

Συγκεκριμένα, ο Ουσμάν έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδια με την φανέλα του «τριφυλλιού», μετρώντας μάλιστα και 2 ασίστ. Η σταθερότητα που δείχνει και ο Κουλιμπαλί κάνει τον Γιώργο Δώνη ιδιαίτερα χαρούμενο μιας και οι επιλογές του στα μπακ είναι και ποιοτικές και ποσοτικές.

Κώστας Αποστολάκης

Λένε πολλές φορές ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Αυτό λοιπόν ισχύει και στην περίπτωση του Κώστα Αποστολάκη. Ο νεαρός μπακ-χαφ έχει πάρει πολλά χαρακτηριστικά του μπαμπά του και όλα δείχνουν ότι αν συνεχίσει έτσι θα φτάσει πολύ ψηλά. Ένα παιδί χαμηλών τόνων με αρχές και το σημαντικότερο απ΄όλα, ένα παιδί που δουλεύει και δίνει το 100% σε κάθε προπόνηση.

Φέτος ο Γιώργος Δώνης του έχει δώσει ευκαιρίες και ο μικρός έχει καταφέρει να τις… πιάσει από τα μαλλιά. Highlight της μέχρι τώρα πορείας του η εμφάνιση στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και η εκπληκτική ασίστ στον Φεντερίκο Μακέντα. Από πλευράς αριθμών ο Κώστας Αποστολάκης έχει αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια στο Κύπελλο και έχει μοιράσει μία ασίστ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.