ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σκέτη κ@@λα Πιτίνο, ομάδα και ΟΑΚΑ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το τρίπτυχο «ομάδα, κόσμος και Πιτίνο» που έριξε στα... σχοινιά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ!

Σκέτη κ@@λα Πιτίνο, ομάδα και ΟΑΚΑ!

Αυτό, που ζήσαμε στο απόψε, όσοι βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ αποτυπώνεται με μία απαγορευμένη λέξη, αλλά εγώ θα την πω! Σκέτη κ@@λα. Έτσι μου βγαίνει και το λέω και θα συνεχίσω να λέω αυτό που αισθάνομαι και αυτό, που πιστεύω και όποιος με… αντέχει!

Είναι δεδομένο, ότι αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό φέτος ήταν αυτή η αύρα της νίκης, η θέληση, ο ενθουσιασμός, η αύρα, που θα ξεσηκώσει και τον κόσμο για να κάνει το ΟΑΚΑ… κόλαση. Και αυτή την αύρα την έφερε ο Ρίκ Πιτίνο. Είναι αστείο να λέμε, ότι μέσα σε δύο ημέρες ο σπουδαίος κόουτς, άλλαξε συστήματα. Εξάλλου και ο ίδιος το είπε ότι μόνο δύο συστήματα πρόσθεσε.  Αυτό, που σίγουρα άλλαξε ο Πιτίνο είναι την διάθεση των παικτών και το γεγονός, ότι τους χρησιμοποίησε όλους (εκτός του Βουγιούκα), όχι για να τους… βάλει απλά, αλλά με στόχευση .

Και όλοι, είτε έπαιζαν 30 δεύτερα είτε 20 λεπτά έδωσαν και την ψυχή τους. «Πέθαναν», για τη νίκη και την πήραν με σχετική άνεση κόντρα σε μία ομάδα-κορυφαία στην Ευρωλίγκα. Και αυτό πιστώνεται στον Ρίκ Πιτίνο. Μόνο το τάιμ –άουτ να δει κανείς τι είπε στους παίκτες, όταν η ΤΣΣΚΑ έφθασε στο 72-70 καταλαβαίνει πόσο επέδρασε πάνω τους. Και στη συνέχεια με ένα 24-14, όλα τελείωσαν και φθάσαμε στο τελικό 96-84. Οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο, λές και έπαιζαν ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Και όπως τους είπε ο Πιτίνο, έτσι πρέπει να βλέπουν κάθε ματς. Ξεχωριστά και να παίζουν χωρίς να υπάρχει αύριο.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.164 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για πρώτη φορά λοιπόν φέτος, είδαμε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό να «δαγκώνει» και μας έβγαλαν τα μάτια, παίκτες που για πολλούς ήταν τελειωμένοι. Ο Λεκαβίτσιους ήταν χάρμα ιδέσθαι σε άμυνα και επίθεση, ο Λάσμε θύμισε τον παλιό καλό παίκτη, ο Γκιστ επίσης ήταν άλλος παίκτης σε αυτό το παιχνίδι. Ο Καλάθης συνέχισε τις τελευταίες σπουδαίες εμφανίσεις του, παρά το… ξύλο που έφαγε από τον… προκλητικό Χάκετ και απόψε φάνηκε πόσο έλειψε από τον Παναθηναϊκό στα προηγούμενα ματς ο Παπαπέτρου. Με καθοριστικούς πόντους, που έδωσαν την ώθηση στη νίκη.

Τα πολλά φάουλ που έκαναν οι παίκτες δείχνουν, ότι έπαιζαν άμυνα στα όρια, σκληρή άμυνα και στο τέλος αυτό τους βοήθησε να ξεφύγουν και να πάρουν μία άνετη νίκη. Επίσης σε αυτό το παιχνίδι ήταν πιο εύστοχοι όλοι οι παίκτες με κορυφαία τα τρίποντα του Καλάθη, έπαιζαν όλοι με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στην εκτέλεση.

Όλα αυτά δημιούργησαν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, η αποψινή εμφάνιση είναι μία ελπίδα για τη συνέχεια. Και τα επόμενα παιχνίδια θα μας δείξουν το πώς θα παρέμβει στην ομάδα σε τακτικές, συστήματα, τρόπο άμυνας ο Πιτίνο . Απόψε αυτός τους έκανε να παίξουν στα…κόκκινα, κάτι που σε προηγούμενα ματς δεν το βλέπαμε. Σε κάθε περίπτωση η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ δείχνει, ότι ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και με τον κορυφαίο προπονητή, που έχει έρθει από την Αμερική στην Ευρώπη, μπορεί να κάνει την ανατροπή…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.