ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Πράσινο «πάρτι» σε παρκέ και εξέδρα!

Προμηθέας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 69-86: Οι «πράσινοι» πάτησαν «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίους τον «καυτό» Παππά και τον ορεξάτο Καλάθη πέρασαν από την Πάτρα. Έστησαν το δικό τους πάρτι στην εξέδρα οι φίλοι του τριφυλλιού, που ζήτησαν νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Πράσινο «πάρτι» σε παρκέ και εξέδρα!

Προμηθέας – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 69-86: Οι «πράσινοι» πάτησαν «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίους τον «καυτό» Παππά και τον ορεξάτο Καλάθη πέρασαν από την Πάτρα. Έστησαν το δικό τους πάρτι στην εξέδρα οι φίλοι του τριφυλλιού, που ζήτησαν νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Σε μεγάλη βραδιά ο Παππάς, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους με 5/7 τρίποντα, σε κέφια ο Καλάθης με 12 πόντους και 8 ασίστ. Αποχαιρετά το 2018 ως αήττητος στην Basket League ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, που αποζημίωσε τους οπαδούς του στην Πάτρα.

Το ματς

Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ LIVE STREAMING 5.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αν και η εξέδρα του «Δημ. Τόφαλος» είχε… πράσινη απόχρωση, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει την ορμή του, μπαίνοντας «μουδιασμένος» στο ματς. Στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, οι Πατρινοί πήραν προβάδισμα επτά πόντων (13-6, 5′) εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των «πρασίνων» και παρά την αντίδραση, που προήλθε από τους ψηλούς, το δεκάλεπτο έκλεισε με τον Προμηθέα στο +5 (21-16).

Ο Πιτίνο ζητούσε συνεχώς καλύτερη συμπεριφορά στην άμυνα, με τους παίκτες του να προσαρμόζονται κατάλληλα, (απόντος του Καλάθη που κάθισε στον πάγκο με 2 φάουλ) την ώρα που οι Παππάς – Λεκαβίτσιους – Τόμας έδωσαν τις λύσεις τους στην επίθεση. Στο δεύτερο κομμάτι του ματς, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 13 πόντους, πέτυχε 19 και έκλεισε το ημίχρονο στο +1 (34-35), βρίσκοντας ρυθμό (παρά τα λάθη), αλλά δεν κατάφερε να καθιερώσει μια διαφορά ασφαλείας, απέναντι στους μαχητικούς γηπεδούχους.

Η επιστροφή του Καλάθη στην πεντάδα σήμανε και την… ουσιαστική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού. Με επιμέρους 13-5 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, οι «πράσινοι» ξέφυγαν για πρώτη φορά στο σκορ (39-48, 24′), αναγκάζοντας τον Γιατρά σε τάιμ άουτ. Ο Νικ ήταν ορεξάτος, όπως και οι Παππάς – Παπαγιάννης, οι οποίοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +14 (47-61, 28′), προτού οι Πατρινοί μειώσουν  από την περιφέρεια, απ’ όπου και προσπαθούσαν να κρατηθούν στο ματς (50-61).

Το «νερό» είχε μπει στ’ αυλάκι από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και από τη στιγμή που ο Παππάς ήταν «καυτός» από την περιφέρεια, (53-70, 33′) τα πάντα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Το καλάθι του -εξαιρετικού- Νικ στα μισά της περιόδου που έφερε το ματς στο +19 (56-75, 35′) ουσιαστικά τελείωσε κάθε κουβέντα για τον νικητή του ματς. Ο Ντεσόν Τόμας έφτασε τη διαφορά στο +20 (60-80), με τον Καλαϊτζάκη να μπαίνει και να γράφει και εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 34-35, 50-61, 69-86

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.