ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η αγαπημένη λέξη του Πιτίνο που έγινε… viral!

Ο όρος που μας... έμαθε ο Ρικ Πιτίνο στις πρώτες ημέρες του ως προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Η αγαπημένη λέξη του Πιτίνο που έγινε... viral!

Ερχόμενος στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, ο Ρικ Πιτίνο έφερε μαζί του και 40+ χρόνια εμπειρίας στους πάγκους, μαζί με το legacy του στις ΗΠΑ, που τον κατατάσσει ως μία από τις μορφές του αθλήματος στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Από τις πρώτες του ημέρες εδώ, ο Πιτίνο κατέστησε σαφές ότι οι δηλώσεις του θα βγάζουν ειδήσεις, καθώς συνδυάζει τεχνικές αναλύσεις με… σπαρταριστές ατάκες. Πέραν των αναφορών σε… Ντουράντ και Κάρι, στο συμβόλαιο του Καλάθη αλλά και στην αγάπη του για τον Παππά, ο Πιτίνο εισήγαγε στην καθημερινότητά μας και τα… deflections.

Όπου deflections, σημειώστε «παρεμβολές», όπως είναι η ακριβής μετάφραση του όρου. Σε μπασκετικό επίπεδο, μεταφράζεται σε κάθε προσπάθεια της αμυνόμενης ομάδας για να «χαλάσει» την επίθεση των αντιπάλων, είτε με πίεση στη μπάλα, είτε με τη χρήση χεριών για την κάλυψη του οπτικού πεδίου, είτε με τα αγγίγματα που κόβουν την πορεία μιας πάσας προς το καλάθι. Συνολικά, οποιαδήποτε κίνηση γίνεται για να αλλοιωθεί το πλάνο επίθεσης της αντίπαλης ομάδας, ανήκει στην κατηγορία των deflections.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.932 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

O Ρικ Πιτίνο έχει ως θεμελιώδη αρχή την εν λόγω λέξη, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών που πρέπει να εκτελούνται από την άμυνα ώστε να ακολουθήσουν όλα όσα μετρούνται από τις βασικές αρχές της στατιστικής, δηλαδή κλεψίματα, ριμπάουντ και κοψίματα, τα οποία χαρακτηρίζουν μια επιτυχημένη αμυντική προσπάθεια.

Ο Αμερικανός κόουτς χρησιμοποιεί τον όρο αρκετά συχνά και μάλιστα έχει εισάγει τη μέτρησή του και στην πραγματικότητα του Παναθηναϊκού, όπως θα είδατε και στο τιτίβισμα που έκανε μετά το ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα, κάνοντας τα deflections το νέο viral της μπασκετικής μας πραγματικότητας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.