ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Ο Μπουζούκης, η Ίντερ και η Εθνική

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για το ενδιαφέρον των Ιταλών για τον νεαρό του Παναθηναϊκού, για τα σωστά λόγια του Καραγκούνη και για τη διαχείριση των νέων παιδιών.

Ο Μπουζούκης, η Ίντερ και η Εθνική

Διάβαζα τις δηλώσεις του Καραγκούνη στην Ιταλία. Ο «Κάρα» παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή το «τσεκάρισμα» της Ίντερ στον Γιάννη Μπουζούκη και το γεγονός πως ήδη τον έχουν κατατάξει μέσα στα κορυφαία ταλέντα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Η γνώμη του «τυπάρα» μετράει πολύ στην Ιταλία. Και το πράσινο παρελθόν του τον φέρνει συχνά – πυκνά στα media της γειτονικής χώρας για να πει την άποψή του.

Το αυτονόητο είπε ο Καραγκούνης. Στον Παναθηναϊκό αγωνίζονται αυτή την περίοδο πολλά νέα παιδιά. Ας αφήσουμε τον Μπουζούκη και τα άλλα παιδιά να εξελιχθούν και να αποκτήσουν πείρα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Είναι καλός παίκτης, όπως όμως και άλλοι. Θα πρέπει πρώτα να ωριμάσει και να γίνει στέλεχος της Εθνικής ομάδας».

Πράγματι, ο Μπουζούκης ναι μεν ενθουσιάζει κόσμο και κοσμάκη, είναι παίκτης που βλέπεις σε αυτόν πως η εξέλιξή του μπορεί να του χαρίσει και δόξα και χρήματα και συμμετοχή σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Αλλά ακόμα είναι νωρίς. Πολύ νωρίς. Και όλα αυτά που λέγονται και γράφονται γι’ αυτόν θα πρέπει να μένουν μακριά του.

«Θα πρέπει να ωριμάσει και να γίνει στέλεχος της Εθνικής ομάδας», ανέφερε ο Καραγκούνης, που κάτι περισσότερο ξέρει από το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Και φυσικά και το μεταγραφικό. Η Ίντερ και η κάθε Ίντερ περνάει από… κόσκινο κάθε περίπτωση νεαρού παίκτη που θέλει να προσθέσει στο δυναμικό της. Δεν είναι απλή υπόθεση, όπως πιθανόν να νομίζουμε στην Ελλάδα. Δουλεύουν πάνω σ’ αυτά τα πρότζεκτ πολλοί άνθρωποι, βάζουν την τεχνολογία και την επιστήμη να «μιλήσουν», προσπαθούν να «δουν» στο μέλλον και όχι απλά στο τώρα.

Γι’ αυτό ακριβώς λέγεται και «επένδυση». Επενδύεις σε κάτι που θέλεις να σου αποφέρει κέρδος αύριο – μεθαύριο. Και αγωνιστικά και οικονομικά. Αλλιώς αγοράζεις μονάχα 30αρηδες, φτιάχνεις ομάδα για ένα χρόνο και το επόμενο καλοκαίρι ξανά απ’ την αρχή.

Ο Παναθηναϊκός τούτη τη στιγμή διαχειρίζεται άψογα όλο αυτό που του συμβαίνει και όλο αυτό που συμβαίνει στα «παιδιά» του. Τα κρατάει μακριά από τα σενάρια, τους δίνει να καταλάβουν πως πρώτα πρέπει να παίξουν και μετά να διεκδικήσουν και φυσικά τους προσφέρει απλόχερα την ευκαιρία να αγωνιστούν και να κερδίζουν θαυμαστές.

Κι όταν έρθει η ώρα δεν πρόκειται να τους φράξει κανένας τον δρόμο… Έχουν μπροστά τους μια ολόκληρη – ποδοσφαιρική – ζωή για να κερδίσουν τον κόσμο όλο. Αρκεί πρώτα να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις και στις ευκαιρίες που έχουν τούτη τη στιγμή.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.