ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Άνετος Παναθηναϊκός, προχωράει αήττητος στην Basket League

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Χολαργός 86-64: Δίχως να κοπιάσει, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε άνετη νίκη επί του Χολαργού, ενώπιον του κόσμου του, που ανταποκρίθηκε στην «Ημέρα Φιλάθλου». Συνεχίζει αήττητο στην Basket League το «τριφύλλι», μοναδικό «μελανό» σημείο η αποχώρηση του Θανάση με ενοχλήσεις.

Άνετος Παναθηναϊκός, προχωράει αήττητος στην Basket League

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Χολαργός 86-64: Δίχως να κοπιάσει, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, φτάνοντας σε άνετη νίκη επί του Χολαργού, απέναντι στο κοινό του, που ανταποκρίθηκε στην «Ημέρα Φιλάθλου». Συνεχίζει αήττητο στην Basket League το «τριφύλλι», μοναδικό «μελανό» σημείο η αποχώρηση του Θανάση με ενοχλήσεις.

Πέντε «πράσινοι» τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τόμας (12π) να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ. Αξιοσημείωτο το 2/12 της ομάδας στα σουτ τριών πόντων, κάτι που καλύφθηκε από τις ατομικές ενέργειες και την αποτελεσματικότητα στις κοντινές προσπάθειες.

Το ματς

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.212 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η όρεξη και διαφορά κλάσης στο παρκέ του ΟΑΚΑ φάνηκε από το αρχικό 7-2 των «πρασίνων», το οποίο μετατράπηκε μεν σε 9-6, στην τελευταία φορά που ο Χολαργός είχε επαφή με το σκορ στο παιχνίδι. Οι εύκολοι πόντοι στον αιφνιδιασμό και η σταδιακή συνεισφορά του πάγκου, έφερε τον Παναθηναϊκό στο +10 (23-13), τοποθετημένο για τα καλά στο τιμόνι της αναμέτρησης. Αν κάτι δεν φαινόταν να πηγαίνει κατά τα προσδοκώμενα, ήταν τα σουτ από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ημίχρονο με 1/8 προσπάθειες. Θέμα που ωστόσο καλύφθηκε λόγω της αποτελεσματικότητας στις προσπάθειες δύο πόντων. Έτσι, στο ημίχρονο, η ομάδα του Πιτίνο είχε πάρει 32 πόντους από δίποντα συν εννέα από βολές, με τον Τόμας να έχει ξεχωρίσει, όσον αφορά τις ατομικές επιδόσεις (12π στο 20′ και 44-29 σκορ).

Εκείνος που έβαλε το μοναδικό «πράσινο» τρίποντο στο πρώτο μέρος, άνοιξε τον… χορό στο δεύτερο (Παπαπέτρου), φέρνοντας τη διαφορά κοντά στους είκοσι πόντους (47-29, 21′) αν και η συνέχεια δεν ήταν ιδανική, με τον Χολαργό να διεκδικεί τις ευκαιρίες του και να μειώνει (57-46 27′), εκμεταλλευόμενος τα κενά διαστήματα του Παναθηναϊκού, που παράλληλα με το ματς είχε και το μυαλό του στην κατάσταση του Θανάση, ο οποίος βρισκόταν στα αποδυτήρια, αποκομίζοντας ενοχλήσεις. Σε γενικές γραμμές, παρά τις αυξομειώσεις στον ρυθμό, οι «πράσινοι» διατηρούσαν διαφορά και άνεση, με τους Μήτογλου και Παπαγιάννη να οδηγούν για πρώτη φορά την ομάδα στο +21 (71-50, 32′).

Στη συνέχεια, οι αφοί Καλαϊτζάκη πέρασαν για δεύτερη φορά στο παρκέ (ο Γιώργος στον Παναθηναϊκό και ο Παναγιώτης στον Χολαργό) παίρνοντας λεπτά συμμετοχής και… ματσάροντας ο ένας τον άλλον. Ο… πράσινος Καλαϊτζάκης σκόραρε με τη σειρά του και έγινε ο 12ος παίκτης της ομάδας που… μάτωσε το διχτάκι, με το παιχνίδι να έχει πάρει τον δρόμο του προς το τελικό 86-64.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-29, 65-48, 86-64

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.