Πολύ καλές είναι οι ενδείξεις σχετικά με το μέλλον του πρότζεκτ «Athens Alive», το οποίο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της Live Sport. Μάλιστα, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι εντός των επόμενων 3-4 μηνών θα υπάρξουν καλά νέα για το πλάνο που αφορά την αναδιαμόρφωση του ΟΑΚΑ.

Το διάστημα αυτό απαιτείται ώστε να δοθεί η θετική γνώμη του ΣτΕ, να μπουν υπογραφές στο Προεδρικό Διάταγμα και παράλληλα να εξασφαλιστεί η νομική θωράκιση του έργου, με τον συντελεστή δόμησης να είναι στο 0.6, βάσει συμφωνίας του κονσόρτσιουμ με τον Τσίπρα.

Μέχρι τώρα, το πρότζεκτ του Athens Alive έχει αποσπάσει εγκρίσεις από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που έλαβε όλες τις διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων όλων των εθνικών ομάδων που στεγάζονται στο ΟΑΚΑ.

Πλέον, χρειάζεται επίσης η δημιουργία Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων, κάτι που περνά από τις ενέργειες της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα εν λόγω σχέδια θα περάσουν από το ΣτΕ και σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης, τότε θα έχει ανοίξει για τα καλά ο δρόμος ώστε το πρότζεκτ να περάσει στα πρώτα στάδια της υλοποίησης.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS