ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

7/1/90: Η πρώτη… υπογραφή του Βαζέχα με τον Παναθηναϊκό! (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια, ο Κριστόφ Βαζέχα πετύχαινε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του τριφυλλιού, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μυθική πορεία με την ομάδα.

7/1/90: Η πρώτη... υπογραφή του Βαζέχα με τον Παναθηναϊκό! (vid)

Ο Βαζέχα έκανε ντεμπούτο του στο «άγονο» ντέρμπι με την ΑΕΚ (0-0), λίγες ημέρες αφότου ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Το πρώτο του γκολ δεν άργησε να το πετύχει. Για την ακρίβεια, το έκανε στις 7 Ιανουαρίου του 1990 στη Ριζούπολη, με «θύμα» τον Απόλλωνα Αθηνών. Σ’ ένα ματς όπου οι παίκτες του τριφυλλιού τα έβαζαν με την τύχη τους (χάθηκε το μέτρημα από τις προσπάθειες που κατέληξαν δοκάρι κι έξω), ο Βαζέχα λύτρωσε τον Παναθηναϊκό, ανοίγοντας το σκορ. Κι από τότε, μέχρι το 2004, δεν… σταμάτησε να σκοράρει!

Δείτε σε βίντεο το πρώτο και το τελευταίο γκολ του Βαζέχα με την πράσινη φανέλα:

Η αναφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το πρώτο γκολ του Βαζέχα με τα πράσινα:

29 χρόνια πριν ο Κριστόφ Βαζέχα… έστειλε την πρώτη κανονιά του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Ήταν οι πρώτες συστάσεις με το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό. Στα επόμενα 14,5 χρόνια θα γίνονταν «θύμα» του όλες οι ελληνικές ομάδες αλλά και πολλές ευρωπαϊκές! Ο «τρελός Πολωνός», ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού και δεύτερος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου άνοιξε λογαριασμό σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του στο Τριφύλλι λίγες ημέρες μετά την απόκτησή του από τη Ρουχ Χορζόφ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.