ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού και το «κάτι παραπάνω»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το πλάνο που υπάρχει στον Παναθηναϊκό και που πρέπει να συνεχιστεί και για τις κινήσεις που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο το τριφύλλι.

Το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού και το «κάτι παραπάνω»

Καλή χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία, χαρά, αγώνες και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες σε κάθε επίπεδο.

Η χρονιά που έφυγε ήταν κατά κύριο λόγο κακή για τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τον Σεπτέμβριο έγιναν πολλά, η ομάδα έφτασε κοντά στη διάλυση, με ποδοσφαιριστές απλήρωτους, με προσφυγές, με μέλλον αβέβαιο. Αναγκαστικά, και από τη στιγμή που επενδυτής με όραμα και θέληση να «σπρώξει» χρήμα δεν υπήρχε,  έγιναν αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις και άρχισε μια σεζόν με νέο προπονητή τον Γιώργο Δώνη, με τον Νίκο Νταμπίζα τεχνικό διευθυντή και με ένα πρότζεκτ που σε τόσο έντονο βαθμό και σε μια τόσο μεγάλη ομάδα εφαρμόστηκε – και εφαρμόζεται μέχρι και τώρα – για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Για να μην αναλύουμε πολύ τα όσα έχουν συμβεί, η μέχρι τώρα κατάληξη είναι γνωστή. Από το κακό πρώτο μισό της σεζόν, περάσαμε στα χαμόγελα. Ποδοσφαιρικά, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα που βγάζει υγεία, που εξελίσσεται συνεχώς, που μεγαλώνει και που καιρό με τον καιρό ωριμάζει και γίνεται καλύτερη. Με καλούς και ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές, με αξιοποίηση της ακαδημίας, με σκληρή δουλειά και με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών φέτος και τη δημιουργία κάτι μεγάλου σε βάθος χρόνου. Φυσικά, ας μη γελιόμαστε, όλο αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο του, δίχως κάποια στιγμή να μπουν εξτρά χρήματα και να αποκτηθούν 3-4 ποδοσφαιριστές πιο έτοιμοι και καλύτεροι απ’ αυτούς που υπάρχουν, ώστε ο σύλλογος από ανταγωνιστικός να γίνει ξανά πρωταγωνιστής. Το τελευταίο είναι κάτι που επιβάλλεται να συμβεί. Και σε συνδυασμό με το τωρινό πρότζεκτ να γίνει το απαραίτητο πάντρεμα για την απογείωση του Παναθηναϊκού. Μια απογείωση η οποία μπορεί με τον καιρό να έρθει, αρκεί να συνεχιστεί το πλάνο που υπάρχει ήδη, αρκεί οι άνθρωποι του συλλόγου να μην αλλάξουν πορεία και ταυτόχρονα να βρεθεί ο επενδυτής που θα έχει και τη θέληση και το όραμα για να ενισχύσει την ομάδα και με τις απαιτούμενες… μεταγραφικές πινελιές και όχι μόνο.

Βρισκόμαστε στην αρχή. Μια αρχή που φαίνεται πάρα πολύ καλή και ελπιδοφόρα για τη συνέχεια. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος για τη μεγάλη επιστροφή του Παναθηναϊκού. Απαιτείται η ίδια προσήλωση, η ίδια δουλειά, οι εξτρά κινήσεις όταν κριθεί απαραίτητο (από την αρχή της επόμενης χρονιάς), η συνέχεια στην ποδοσφαιρική λογική.

Ακόμα δεν έχει κερδηθεί τίποτα. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για την 5η θέση ή κάτι ανάλογο. Εγιναν στο πρόσφατο παρελθόν εγκληματικά λάθη και τώρα οι άνθρωποι που τρέχουν το κλαμπ καλούνται να το διορθώσουν. Στο πρώτο μισό της σεζόν, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Με την ίδια λογική και με προϋπόθεση ότι η ομάδα πρώτον δε θα κινδυνεύσει από μη αδειοδοτήσεις ή άλλα τέτοια τραγελαφικά που συνέβησαν και δεύτερον θα δαπανηθούν εξτρά χρήματα για το κάτι παραπάνω, σύντομα θα έρθει και η απογείωση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ