ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστροφή στην οκτάδα με σούπερ Παπαπέτρου και Καλάθη

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπάγερν Μονάχου 77-67: Με οδηγό την άμυνα, τον εξαιρετικό (18π, 8ρ) Παπαπέτρου και τον... ολοκληρωτικό Καλάθη (14π, 11ασ, 6ρ), ο Παναθηναϊκός πήρε το κρίσιμο ματς με τη αξιόμαχη Μπάγερν, παίρνοντας ξανά μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Επιστροφή στην οκτάδα με σούπερ Παπαπέτρου και Καλάθη

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Μπάγερν Μονάχου 77-67: Με οδηγό την άμυνα, τον εξαιρετικό (18π) Παπαπέτρου και τον… ολοκληρωτικό Καλάθη (14π, 11ασ, 6ρ), ο Παναθηναϊκός πήρε το κρίσιμο ματς με τη αξιόμαχη Μπάγερν, παίρνοντας ξανά μια θέση στην πρώτη οκτάδα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε ρεκόρ καριέρας και το καλύτερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα, ο Καλάθης έκανε… τα πάντα στο παρκέ, ο Γκιστ ήταν ανεβασμένος και συνολικά, η άμυνα έδινε τις λύσεις στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που για ακόμη ένα παιχνίδι παρουσιάστηκε εξαιρετικά άστοχος από την περιφέρεια.

Το ματς

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.162 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Τζέιμς Γκιστ, που είχε καιρό να κάνει τόσο δυναμικό ξεκίνημα, εκμεταλλεύτηκε τις ασίστ του Καλάθη και έδωσε ισχνό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (10-9). Όταν σταμάτησαν οι εμπνεύσεις του Ουίλιαμς, ανέλαβε δράση (ως εκτελεστής αυτή τη φορά) ο Νικ, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο και στη συνέχεια ο Παπαπέτρου πήρε τη σκυτάλη στο επιμέρους 12-2 της ομάδας του Πιτίνο, για το 22-11 του πρώτου δεκαλέπτου. Σκορ που προήλθε από την καλή αρχή της τριάδας Γκιστ (6π), Καλάθη (5π – 3ασ) και Παπαπέτρου (7π – 4ρ).

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +15 (26-11, 12′), μέχρι να αναλάβει δράση ο… πολύς Ουίλιαμς και ο εξαιρετικός Κοπόνεν. Οι δυο τους κράτησαν τη Μπάγερν σε μια επαφή με το ματς, παίρνοντας και ευστοχώντας στα σουτ που τους αναλογούσαν. Οι «πράσινοι» πάντως δεν… θορυβήθηκαν ιδιαίτερα, καθώς την ίδια ώρα, ο Παπαπέτρου συνέχιζε την εξαιρετική του παρουσία (11π, 5ρ στο ημίχρονο) και ο Καλάθης δεν… έπαψε να έχει κέφια (7π – 5ασ.), με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο +11 (43-32) και την ομάδα του Πιτίνο να δείχνει ότι ελέγχει την κατάσταση.

Βέβαια, η Μπάγερν δεν είχε σκοπό να παραδώσει τα όπλα, εφόσον ο Ουίλιαμς ήταν σε φόρμα, με τους Γερμανούς να τρέχουν επιμέρους 7-2, θορυβώντας τον Πιτίνο, ο οποίος κάλεσε τάιμ άουτ για να επαναφέρει την… τάξη (45-39, 22′). Ο Καλάθης συνέχιζε να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του, βάζοντας στο παιχνίδι τον Μήτογλου και συνεχίζοντας τη σύνδεση με τον Γκιστ, ωστόσο ο Ντέρικ Ουίλιαμς και ο Λούτσιτς, δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει (55-48, 28′). Το μεγάλο σουτ του Παπαπέτρου, που έβαζε πλώρη για MVP, έδωσε στον Παναθηναϊκό μια «ανάσα» επιθετικά, για το +9 του τρίτου δεκαλέπτου (59-50).

Οι «πράσινοι» διατηρούσαν από την αρχή του ματς, σταθερά, ένα προβάδισμα… συν-πλην διψήφιο, όμως η Μπάγερν δεν άφηνε σε καμία περίπτωση το ματς να ξεφύγει. Από τη στιγμή που η ομάδα του Πιτίνο εξακολουθούσε να είναι άστοχη στην περιφέρεια, η εντολή ήταν για «χτυπήματα» από κοντινή η μέση απόσταση, κάτι που έβγαζε αποτέλεσμα (65-57, 35′). Το θέμα για τον Παναθηναϊκό ήταν να έρθει έστω αυτό το μίνι… ξέσπασμα στην επίθεση το οποίο θα του έδινε το κρίσιμο ματς. Δεν ήρθε αυτό το ξέσπασμα, όμως οι καλές αντιδράσεις στην άμυνα, δεν άφησαν τους Γερμανούς στο να ανησυχήσουν τους παίκτες του Πιτίνο.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 43-32, 59-50, 77-67

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.