ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με το… αριστερό στη «λίμνη» της Λαμίας

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Κουρμπέλης είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο δοκάρι, ο Βέργος το πλασέ του να αποσοβείται στη γραμμή, με τη Λαμία να «τιμωρεί» το τριφύλλι με το πέναλτι-γκολ του Μπαράλες στο 52ο λεπτό. Με το... αριστερό μπήκε στο 2019 ο Παναθηναϊκός, παλεύοντας κόντρα στις απουσίες και τον κακό αγωνιστικό χώρο και πλέον καλείται να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Με το... αριστερό στη «λίμνη» της Λαμίας

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-0: Ο Κουρμπέλης είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο δοκάρι, ο Βέργος το πλασέ του να αποσοβείται στη γραμμή, με τη Λαμία να «τιμωρεί» το τριφύλλι με το πέναλτι-γκολ του Μπαράλες στο 52ο λεπτό. Με το… αριστερό μπήκε στο 2019 ο Παναθηναϊκός, που καλείται να ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στη Λαμία… μισός, με αρκετούς ενδεκαδάτους παίκτες να βρίσκονται στην Αθήνα, αναρρώνοντας από την ίωση που πέρασε από το Κορωπί, ενώ υπήρχαν και κάποιοι, όπως ο Μακέντα, που έμειναν πίσω λόγω τραυματισμών. Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας βρέθηκε και ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος συνέθεσε μεν την ενδεκάδα, αλλά δεν κάθισε στον πάγκο (πήρε θέση στα μπουθ του γηπέδου), αφήνοντας στη θέση του τον συνεργάτη του, Μάκη Αγγελίνα.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.690 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας ήταν ιδιαίτερα «βαρύς» από τη βροχή, κάτι που δυσχέρανε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αλλά και της γηπεδούχου ομάδας. Σε πολλά μέρη, το χορτάρι είχε μετατραπεί σε… βούρκο, με τη μπάλα να κολλάει και να διαλύει κάθε πιθανότητα ορθολογικής ανάπτυξης. Έτσι, ήταν λογικό το γεγονός πως στο πρώτο μέρος σημειώθηκαν δύο μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν.

Την αρχή έκανε η Λαμία, όταν ο Επστάιν έφυγε σε θέση τετ α τετ μετά τη λάθος εκτίμηση του Κουλιμπαλί, πλασάροντας άστοχα (11′). Με αυτή τη φάση, η Λαμία επιβεβαίωσε το ότι έδειχνε περισσότερη προσαρμογή στα δεδομένα του παιχνιδιού, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο δυσκόλευε το έργο των ποδοσφαιριστών, με τον Αγγελίνα να δίνει εντολή για μακρινές διαγώνιες μπαλιές, ούτως ώστε να βγει κάποια φάση από πλευράς Παναθηναϊκού. Αυτή εν τέλει ήρθε, αλλά από στημένη φάση. Στο 38ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης γέμισε στην περιοχή, εκτελώντας το φάουλ που κέρδισε ο Βέργος, με τον Κουρμπέλη να πιάνει την κεφαλιά και να τη στέλνει στο δεξί δοκάρι του Μπαντή.

Αυτό που δεν… ήθελαν στον Παναθηναϊκό συνέβη πάντως, όταν ο Πούγγουρας ανέτρεψε τον Τομάς εντός περιοχής, με τον Μπαράλες να εκτελεί εύστοχα απέναντι στον Διούδη, ανοίγοντας το σκορ (1-0, 52′). Το γκολ της Λαμίας οδήγησε τον Αγγελίνα στο να δώσει εντολή για αλλαγή συστήματος, ώστε το τριφύλλι να γίνει πιο επιθετικό και να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από το ματς. Ο Κουλιμπαλί μεταφέρθηκε στα δεξιά της άμυνας, ο Γιόχανσον πήγε πιο μπροστά και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-4-2 στα επόμενα λεπτά, με τον Εμμανουηλίδη να περνά στο ματς δίπλα στον Βέργο.

Έπειτα, στο παιχνίδι μπήκε, μετά από αρκετό καιρό αποχής, ο Άντονι Μουνιέ, καθώς οι «πράσινοι» δεν είχαν τίποτα περισσότερο να… χάσουν, φορτώνοντας ακόμη περισσότερο την επίθεση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του Χατζηγιοβάνη, οδήγησε στο να έρθουν ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό. Στο 69ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης είδε την καλή του προσπάθεια να κοντράρει από τους αμυντικούς, ενώ στο 74ο, έπειτα από… αναμπουμπούλα στην περιοχή της Λαμίας, ο Βέργος πλάσαρε, με τον Αντέτζο να διώχνει στη γραμμή, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας στο δεύτερο μέρος.

Η πίεση του τριφυλλιού αυξήθηκε, η εντολή από τον πάγκο ήταν πίεση και στόχευση στον Βέργο, με τον Παναθηναϊκό να «σφυροκοπά» την εστία του νεαρού Κατσίκα (πέρασε ως αλλαγή αντί του Μπαντή), δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο 86ο λεπτό, ο Μουνιέ είδε το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Λαμίας, ενώ στο 87′, ο Κατσίκας έπεσε στα πόδια του Χατζηγιοβάνη προτού εκείνος γίνει επικίνδυνος, αποσοβώντας τα χειρότερα για την εστία του. Ένα λεπτό αργότερα, από νέα προσπάθεια και σέντρα του Μουνιέ, ο Χατζηγιοβάνης κατέβασε τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, πλασάροντας εκτός εστίας.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μπαντής (60′ λ.τρ Κάτσικας), Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Πλιάτσικας, Τόμας, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Επστάιν (66′ Μπερτόλιο), Καραμάνος (76′ Σκόνδρας), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Μάκης Αγγελίνας): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Γιόχανσον (70′ Μουνιέ), Ινσούα, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης (62′ Εμμανουηλίδης), Βέργος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...