Το έχει η μοίρα του φαίνεται κάθε φορά που πηγαίνει στη Λαμία να βρίσκει μπροστά του τον… κακό του τον καιρό. Πέρσι ήταν το χιόνι και ένα γήπεδο που θύμιζε χιονοδρομικό κέντρο έτοιμο για σκι και όχι για ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι… αθεόφοβοι υπεύθυνοι του ελληνικού ποδοσφαίρου αποφάσισαν να γίνει ματς σε τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες.

Φέτος ήταν η βροχή που μετέτρεψε το γήπεδο σε βούρκο. Που έκανε πάσα κάποιος ποδοσφαιριστής και μαζί έκανε και τον σταυρό του μήπως και κυλήσει η μπάλα περισσότερο από δύο μέτρα. Αλλά ο… Θεός δεν παίζει – ούτε βλέπει – ποδόσφαιρο. Και κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι αγώνες δεν θα πρέπει να κρίνονται βάσει τύχης, αλλά βάσει ποδοσφαίρου.

Ποδόσφαιρο στη Λαμία δεν παίχτηκε και δεν θα μπορούσε κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες. Και εκεί που δεν παίζεται ποδόσφαιρο, ο φετινός Παναθηναϊκός, μαθημένος από τον προπονητή του να υπηρετεί ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, έχει πρόβλημα. Δεν έχει το τσαγανό και τον τσαμπουκά που μπορεί να παρουσιάσουν ομάδες χωρίς ποιότητα και φτιαγμένες πιο σκληροτράχηλα.

Η Λαμία έτρεχε, πήγαινε δυνατά στις μονομαχίες, είχε ένα φορ που μπορούσε να αντέξει αυτό το στυλ παιχνιδιού, που ζητούσε την μπάλα ψηλά. Και εκμεταλλεύτηκε όλα τα… κακά που χτύπησαν τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πήγαν να παίξουν έπειτα από περίπου ένα μήνα απραξίας, έχοντας κάνει προβληματική προετοιμασία λόγω ίωσης, έχοντας στην Αθήνα δύο βασικά επιθετικά ατού (Μπουζούκη και Μακέντα), έχοντας παίκτες που επέστρεψαν σε αγώνες έπειτα από μήνες (Κουλιμπαλί, Μουνιέ) και έχοντας ακόμα και τον προπονητή τους κλεισμένο σε ένα μπουθ.

Όταν κατάλαβαν πως μπορεί να πάθουν ζημιά – όχι ίδια, αλλά – ανάλογη της περσινής, αποφάσισαν να βγάλουν κι εκείνοι περισσότερο τσαμπουκά και πάθος, πήγαν πρώτοι στην μπάλα, πίεσαν, αλλά ήταν επιπόλαιοι. Όχι άτυχοι, αλλά επιπόλαιο. Επιπολαιότητα είναι το να μη δίνει ο Χατζηγιοβάνης δύο φορές την μπάλα δίπλα του σε συμπαίκτες που είχαν κενή την εστία. Επιπολαιότητα είναι και το βιαστικό τελείωμα του Βέργου, ενώ ο τερματοφύλακας είναι πεσμένος κάτω.

Διορθώνονται όλα αυτά και ευτυχώς διορθώνεται και το 1-0 στον επαναληπτικό. Σαφώς και δεν είναι ένα καλό σκορ, αλλά αν ο Παναθηναϊκός θέλει να λέει πως αλλάζει σιγά σιγά το στάτους του και πως αυτά τα παιδιά θα έρθουν κάποια στιγμή σε σημείο να διεκδικούν παραπάνω στόχους, πρέπει ομάδες τύπου Λαμίας να τις τελειώνει στην έδρα του.