ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Έμπλεξε στη… λίμνη, αλλά είναι στο χέρι του!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πρώτο δείγμα του Παναθηναϊκού για τη νέα χρονιά, ο οποίος... έμπλεξε στη «λίμνη» του ΔΑΚ Λαμίας, αλλά και για την πρόκριση που είναι καθαρά στο χέρι των παικτών του Δώνη.

Έμπλεξε στη... λίμνη, αλλά είναι στο χέρι του!

Για το ματς στη Λαμία δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Όσο στην Ελλάδα είναι προτεραιότητα το να γίνονται τα παιχνίδια σύμφωνα με τις επιθυμίες των καναλιών, που έχουν τα δικαιώματα και δεν μας νοιάζει αν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, θα βλέπουμε αυτό το κλωτσοσκούφι που είδαμε χθες. Δεν μπορείς να κάνεις καμία σοβαρή κριτική για αυτό το ματς.

Ο Παναθηναϊκός, σε όλη την φετινή περίοδο παίζει ωραίο ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω και χωρίς γιόμες. Σε αυτή τη λίμνη, που έγινε το ματς αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Και μέχρι να το καταλάβουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πέρασε ένα ημίχρονο. Στο δεύτερο, που έπαιξαν και αυτοί με ψηλά την μπάλα και με σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή, έκαναν τρεις ευκαιρίες για γκολ, αλλά τις έχασαν και τις τρεις. Όπως χάθηκε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος από στημένη φάση, κεφαλιά του Κουρμπέλη στο δοκάρι και τον Πούγγουρα να αστοχεί εξ’επαφής. Όλες αυτές οι ευκαιρίες που έγιναν δεν ήρθαν με τον τρόπο που έχει μάθει ο Παναθηναϊκός να τις δημιουργεί, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, όπως μπορούσαν να γίνουν χθες σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι, ότι σε αυτό το ματς όλα πήγαν στραβά. Γκολ δεν έβαλε στις ευκαιρίες, που έκανε, από την ενδεκάδα έλειπε και ο πρώτος σέντερ-φορ, αλλά και ο αναπληρωματικός του (Μακέντα, Καμπετσής)λόγω τραυματισμών και ίωσης, ενώ υπήρχαν και παίκτες ταλαιπωρημένοι από τη γρίπη που «χτύπησε» την ομάδα τις προηγούμενες ημέρες. Και φυσικά απουσίαζε για τον ίδιο λόγο και ο Μπουζούκης.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.486 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Λέω και πάλι, ότι καμία σοβαρή κριτική δεν πρέπει να γίνει για το ματς στην Λαμία. Η μπάλα κολλούσε σε αρκετά σημεία του γηπέδου, λόγω του ότι η βροχή είχε δημιουργήσει μικρές λίμνες και το αποτέλεσμα θα κρινόταν στη τύχη, όπως και έγινε. Έβαλε ένα γκολ η Λαμία και πήρε το ματς. Αλλά η πρόκριση είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού. Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς, θα είναι δύσκολη, όμως είναι στο χέρι της ομάδας του Δώνη να κερδίσει με σκορ πρόκρισης. Αρκεί να μην έχει απουσίες σαν τις χθεσινές και να παίξει πλήρης.

*Την Κυριακή, ο Δώνης και τα παιδιά του θέλουν την συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας στο ματς με αντίπαλο την Ξάνθη, που ξέρουμε πολύ καλά τι ρόλο έχει παίξει στην μαύρη περίοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ΟΑΚΑ πρέπει να έχει κόσμο και τα παιδιά να νοιώσουν την έδρα και την ζεστασιά της.

*Ο Κομίνης έγινε άλλος ένας διαιτητής, που πήγε με τον γράμμα και όχι με το πνεύμα του κανονισμού. Αν τον ενδιέφερε η σωματική ακεραιότητα των παικτών και το θέαμα, δεν θα άρχιζε το παιχνίδι. Στην πορεία του χάρισε αρκετές κάρτες και φάουλ σε παίκτες της Λαμίας, αλλά αυτό μοιάζει… πταίσμα μπροστά στην απόφαση να γίνει το παιχνίδι σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο.

*Πέρυσι ήταν παγοδρόμιο, φέτος ήταν λίμνη. Ας ελπίσουμε, ότι στη ρεβάνς η Λαμία δεν θα έχει τις καιρικές συνθήκες μαζί της και θα σταματήσει να έχει τέτοια ρέντα στα ματς με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.