ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Τα χάλασε στο τέλος, χαμένη ευκαιρία…

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 79-68: Οι «πράσινοι» πάλεψαν αρκετά, αλλά η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τα «δώρα» της ομάδας του Πιτίνο στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη. Μεγάλη πληγή για τον Παναθηναϊκό τα ριμπάουντ, με τον Σεραφέν να κάνει «πάρτι» στη ρακέτα. Εξαιρετική εμφάνιση του Παπαπέτρου (17π).

Τα χάλασε στο τέλος, χαμένη ευκαιρία...

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 79-68: Οι «πράσινοι» πάλεψαν αρκετά, αλλά η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τα «δώρα» της ομάδας του Πιτίνο στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη. Μεγάλη πληγή για τον Παναθηναϊκό τα ριμπάουντ, με τον Σεραφέν να κάνει «πάρτι» στη ρακέτα. Εξαιρετική εμφάνιση του Παπαπέτρου (17π).

Το ματς

Σε πείσμα της συνολικής κακής στατιστικής της ομάδας στα τρίποντα, οι Καλάθης και Γκιστ έβαλαν τα σουτ τους, δίνοντας στην ομάδα του Πιτίνο προβάδισμα έξι πόντων (0-6). Η συνέχεια δεν ήταν παρόμοια, καθώς παρά το γεγονός πως οι πράσινοι ήταν πολύ καλοί στην άμυνα, τα χαλούσαν… στα δίποντα. Ενδεικτικό το γεγονός πως στην πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός είχε 3/5 τρίποντα και 2/12 δίποντα, με τον Ερτέλ και τη Μπαρτσελόνα να το εκμεταλλεύεται δεόντως την κατάσταση, τρέχοντας σερί 10-0, με τον Σεραφέν να δίνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους (17-13).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.157 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το επιθετικό πρόβλημα παρέμενε, ενώ οι πρώτες άμυνες του δεύτερου δεκαλέπτου δεν ήταν της ίδιας έντασης και κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα έφτασε στο +9 (23-14). Η επιστροφή του Καλάθη στο παρκέ, ως δίδυμο με τον Λεκαβίτσιους, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να γίνει πιο… επιθετικός στην άμυνα. Μέσω αυτής και των κλεψιμάτων, ο Νικ έδινε το έναυσμα ώστε πρώτιστα ο Μήτογλου και στη συνέχεια ο φοβερός Παπαπέτρου με… δέκα σερί πόντους, να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στο ματς. Κάπως έτσι, το -9 (23-14) έγινε… ισοπαλία (34-34) με το γκολ φάουλ του Γκιστ, για να τελειώσει στο 37-36.

Οι «πράσινοι» φάνηκαν να το «χάνουν» στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου, αλλά το δίδυμο Καλάθη – Λεκαβίτσιους, η συνολική συμπεριφορά της άμυνας και η εξαιρετική συνεισφορά των Παπαπέτρου και Μήτογλου, έφεραν τον Παναθηναϊκό στον πόντο. Το μοναδικό «ψεγάδι» της ομάδας του Πιτίνο ήταν οι βολές (4/9), ωστόσο σε γενικές γραμμές, αυτό ήταν το καλύτερο ημίχρονο που είχε κάνει εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός, ιδίως μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχιζε να είναι αποδοτική, με τα κλεψίματα να έρχονται στις πρώτες φάσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε Παπαπέτρου και Λεκαβίτσιους να φέρουν τους «πράσινους» στο +3, αφήνοντας παράλληλα τη Μπαρτσελόνα για 3.5 λεπτά χωρίς καλάθι. Οι Καταλανοί όμως βρήκαν ρυθμό και εκμεταλλευόμενοι το… «πράσινο» μπλακ άουτ, έβαλαν τρία σερί τρίποντα, βρήκαν και τις φάσεις στον αιφνιδιασμό, μετατρέποντας το -3 σε +12, τρέχοντας σερί 14-0 (53-42, 27′), το οποίο άλλαξε τις ισορροπίες του ματς. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει, με τον φοβερό Παπαπέτρου και τον Λεκαβιτσιους να ενορχηστρώνουν την «πράσινη» αντεπίθεση και με δικό του επί μέρους 10-3, μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο στο -4 (56-52).

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει το μέτρημα των… κλεψιμάτων που είχε κάνει, απόρροια των εξαιρετικών αντιδράσεων στην άμυνα, όμως παράλληλα είχε χάσει και το αντίστοιχο μέτρημα, σχετικά με τα πόσα επιθετικά ριμπάουντ είχε πάρει ο Σεραφέν τα οποία αποτέλεσαν πληγή. Τα παλικαρίσια καλάθια στην επίθεση, «έσβηναν» από τα χαμένα ριμπάουντ και κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός παρέμενε στο πλην (64-61, 35′). Όπως πήγαν τα πράγματα, όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες.

Εκεί, η Μπαρτσελόνα στάθηκε… τυχερή. Ένα μεγάλο σουτ του Κούριτς και ένα καλάθι του Τόμιτς στη λήξη επίθεσης, σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές της επίθεσης του Παναθηναϊκού στο τέλος, έδωσε στους Καταλανούς τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια των «πρασίνων», αν δεν υπήρχε το νέο μπλακ άουτ στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-36, 56-52, 79-68

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.