ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ραγδαίες εξελίξεις: Το θρίλερ της μιας ψήφου – Ψάχνει έναν βουλευτή η κυβέρνηση

Μετά από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, η κυβέρνηση είναι στο όριο για να συγκεντρώσει τις 151 ψήφους και να μην πάει σε εκλογές.

Ραγδαίες εξελίξεις: Το θρίλερ της μιας ψήφου - Ψάχνει έναν βουλευτή η κυβέρνηση

Ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα, μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και παράλληλα να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρώην πλέον υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά τους 151 που ψάχνει ο Αλέξης Τσίπρας για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε αμφιβολία μόνο για τους υπουργούς Κουντουρά και Κόκκαλη, τόνισε ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό τη θέση του, ενώ αποκάλυψε ότι ο Κώστας Ζουράρις έχει δεσμευτεί να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, προαναγγέλοντας προφανώς ότι δεν σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ο Π. Καμμένος ξεκαθάρισε πως όποιος βουλευτές δώσει ψήφο εμπιστοσύνης θα διαγραφεί αυτομάτως από τους ΑΝΕΛ και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να απαντήσει ο λαός στο «ναι» ή «όχι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με δεδομένα τα παραπάνω, οι ισορροπίες στη Βουλή αλλάζουν και ενδέχεται να πάμε σε μια ψηφοφορία θρίλερ με την κυβέρνηση να αναζητά τον έναν βουλευτή που θα της παρέχει στήριξη προκειμένου να συμπληρώσει τον αριθμό των 151 και να μην οδηγεί σε εκλογές. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, οι σίγουροι για να στηρίξουν την Κυβέρνηση είναι οι: Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπακώστα και Δανέλλης. Μ’ αυτούς τους 5 η Κυβέρνηση φτάνει τους 150 και αναζητά τη μία ψήφο ανάμεσα στους κ.κ. Ζουράρι, Λυκούδη και Θεοχαρόπουλο, κάτι που με τα μέχρι τώρα δεδομένα μοιάζει δύσκολο και για τους τρεις. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η ψήφος αυτή, τότε οδηγούμαστε σε εκλογές εντός 40 ημερών και μετά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

Σάλος με την… ακατάλληλη φωτογραφία ξανθιάς οπαδού στην Κύπρο! (ΦΩΤΟ)
Σάλος με την… ακατάλληλη φωτογραφία ξανθιάς οπαδού στην Κύπρο! (ΦΩΤΟ) 196.873 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

Η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης ξεκινά την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ζητά ψήφο εμπιστοσύνης αυτόματα παγώνει κάθε άλλη κοινοβουλευτική εργασία που μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και ενεργοποιούνται συγκεκριμένοι μηχανισμοί όπως αυτοί προσδιορίζονται από το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της σχετικής πρότασης και δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.

Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες, αν το ζητήσει η κυβέρνηση.

Πρόταση εμπιστοσύνης δεν μπορεί να γίνει δεκτή, αν δεν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.

Σύμφωνα με το άρθρο 141 του Κανονισμού, η κυβέρνηση μπορεί οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή. Στην περίπτωση αυτήν η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη.

Η συζήτηση αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της και τερματίζεται με ψηφοφορία, το αργότερο έως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξή της.

Η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης είναι πάντοτε ονομαστική και κατά τη διάρκεια αυτής ψηφίζουν και οι υπουργοί και υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.

Πηγή: ethnos.gr 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...
ΣΧΟΛΙΑ