ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Άξιζε τη νίκη, αλλά στο τέλος «πλήρωσε» αφέλεια και… Ευαγγέλου!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για την αντίδραση των «πρασίνων» στο δεύτερο μέρος, τα λάθη που... πληρώθηκαν στο τέλος και τον ρέφερι Ευαγγέλου, ο οποίος κατάφερε να απασχολήσει με την απόδοσή του.

Άξιζε τη νίκη, αλλά στο τέλος «πλήρωσε» αφέλεια και... Ευαγγέλου!

Το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη μπορεί να είναι και το καλύτερο ημίχρονο της ομάδας του Δώνη. Το λέω αυτό με βάση τον αντίπαλο. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα, που σου… βγάζει τα συκώτια, για να της βάλεις γκολ. Και ο Παναθηναϊκός σε 45 λεπτά της έβαλε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι, τρεις μεγάλες ευκαιρίες και ένα καθαρό πέναλτι, που δεν του δόθηκε. Σε άλλα ματς στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τόσες ευκαιρίες και κέρδισε τα ματς. Στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη δεν τα κατάφερε και οι λόγοι είναι δύο.

Ο πρώτος είναι, ότι εκεί που είχε φθάσει το ματς οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντί στο τέλος να κοιτάξουν να διώξουν την μπάλα και να κερδίσουν τον χρόνο και το ματς να τελειώσει, κοίταξαν να κάνουν προσωπικές ενέργειες. Δύο φορές ο Χατζηγιοβάνης, μία ο Χατζηθεοδωρίδης και άλλη μία ο Γιόχανσον διώχνουν την μπάλα και η φάση του πέναλτι δεν θα γίνει, διότι το παιχνίδι θα έχει λήξει. Μία φάση, που είναι πέναλτι από τον Μαυρομάτη, που θα πρέπει να μάθει να παίζει χωρίς τα χέρια. Νέος είναι, πρώτη χρονιά είναι θα μάθει.

Ο δεύτερος λόγος, που η ομάδα δεν κέρδισε είναι αυτός ο τύπος, που λέγεται Ευαγγέλου. Στο 61 ο Μελιόπουλος σαν… τερματοφύλακας απέκρουσε πλασέ του Δώνη και απέτρεψε την πορεία της μπάλας στα δίχτυα. Πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Μελιόπουλο, που θα ήταν η δεύτερη και θα αποβαλλόταν. Το πιθανό 2-1 από το πέναλτι και το γεγονός, ότι η Ξάνθη θα έμενε με δέκα παίκτες θα έδιναν ουσιαστικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Ο Ευαγγέλου είπε όχι. Πέρυσι την ίδια ημέρα ο ίδιος τύπος έκανε για 20 λεπτά ένα παιχνίδι στην λίμνη της Λιβαδειάς, που δεν έπρεπε να το αρχίσει. Όλοι οι διαιτητές τα βρίσκουν και τα κάνουν στον Παναθηναϊκό, που είναι διοικητικά ανύπαρκτος και με τον Αλαφούζο δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσει κεφάλι. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι διαιτητές αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό σαν μικρομεσαία ομάδα και όχι σαν το μεγάλο μέγεθος που έχει ως σύλλογος.

Και η ομάδα παίζει μπάλα και υπάρχουν φορές σαν τη χθεσινή και δεν παίρνει, ότι της αξίζει. Και βλέπουμε στο τέλος τους παίκτες να είναι σκασμένοι και ο Χατζηγιοβάνης να κλαίει, για τα λάθη που έγιναν στο 94′ και δέχθηκαν το γκολ με πέναλτι. Αυτά τα παιδιά πάλι θα χαμογελούσαν αν ο Ευαγγέλου έδινε το πέναλτι στο 61 και δεν θα μιλάγαμε τώρα για την αφέλεια, που έδειξαν στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων.

Για το κακό πρώτο ημίχρονο υπάρχει εξήγηση. Ήταν κάποιοι παίκτες, που δεν έπαιξαν στην Λαμία, τους έλειπε ο ρυθμός. Όσο περνούσε η ώρα ανέβασε την απόδοσή του και ο Μπουζούκης και ο Κάτσε, ενώ στο δεύτερο καταιγιστικό ημίχρονο είχε μεγάλη συμμετοχή ο Χατζηγιοβάνης, που έχει συμμετοχή και στα δύο γκολ. Στο ένα τον μαρκάρει ο αντίπαλος πέφτει κάτω, η μπάλα περνάει και στη συνέχεια ο Μπουζούκης σκοράρει. Και στο δεύτερο γκολ ο Χατζηγιοβάνης έχει εκτελέσει κόρνερ, όπως το ίδιο έχει κάνει και στην φάση του πέναλτι, που δεν δόθηκε.

Μα θα πει κάποιος ο Χατζηγιοβάνης κοίταξε την ντρίμπλα και όχι να διώξει την μπάλα στο τέλος και για να τελειώσει το ματς. Επειδή ήδη βλέπω πολλά σχόλια. Δεν θα τον κρεμάσουμε κιόλας τον Χατζηγιοβάνη για το λάθος του στο 94. Έλεος. Η ευθύνη βαραίνει μόνο την διοίκηση του Παναθηναϊκού, που έχει αφήσει μία ομάδα να παλεύει μόνη της με τα θηρία. Αρα ακόμα και σήμερα μετά το 2-2 μόνο ένα ευχαριστώ μπορούμε να πούμε στον Δώνη, τον Νταμπίζα και τους παίκτες.

*Πολύ καλή η παρουσία του Βέργου από την ώρα που μπήκε έδωσε ζωντάνια στην ομάδα και έβγαλε μία ασίστ για γκολ στον Μακέντα, που το έχασε και είχε και ο ίδιος ο Βέργος, μία πολύ καλή ευκαιρία και ένα γκολ, που ακυρώθηκε σωστά ως οφ-σάιντ. Και ο Χατζηθεοδωρίδης ήταν καλός όσο έπαιξε. Σωστές οι αλλαγές του Δώνη.

*Όποιος λέει, ότι ο Δώνης ήταν αδιάβαστος στο πρώτο ημίχρονο και γύρισε το παιχνίδι με τις αλλαγές, που έκανε είναι ΑΜΠΑΛΟΣ (επειδή ειπώθηκε για αυτό το γράφω). Ο Παναθηναϊκός είναι καταιγιστικός πριν γίνει η πρώτη αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, έχει βάλει ένα γκολ και δείχνει, ότι θα μπει και το δεύτερο γκολ. Μόνο ο ρυθμός κάποιων παικτών ήταν το θέμα και μετά το 30′ είδαμε την διαφορά.

*Η ομάδα πεντάδα θα μπει και η ποινή της Ευρώπης θα σβήσει. Το θέμα είναι τι γίνεται του χρόνου, αν δεν βρεθεί νέος επενδυτής, που θα θέλει να κάνει τον Παναθηναϊκό, όπως αξίζει σε αυτόν και τον κόσμο του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...