ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Κολοβέτσιος: Από εναλλακτική λύση, απαραίτητο γρανάζι (Pics/ Vid)

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ανανέωσε μέχρι το 2022 με τον Παναθηναϊκό και το Panathinaikos24.gr καταγράφει όλη την μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και το πως από μία καλή εναλλακτική, έγινε απαραίτητο γρανάζι για την άμυνα του «τριφυλλιού».

Κολοβέτσιος: Από εναλλακτική λύση, απαραίτητο γρανάζι (Pics/ Vid)

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Ο Λαρισαίος σέντερ μπακ ήρθε στον Παναθηναϊκό από την ΑΕΚ, από την οποία δεν υπολογιζόταν.

Όταν έγινε η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2017, δεν έκανε καθόλου ντορό ενώ πολλοί ήταν αυτοί, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεση τους.

Και όμως όλο αυτό το αρνητικό κλίμα ο Κολοβέτσιος με την σκληρή δουλειά του έχει καταφέρει να το… γυρίσει και πλέον να θεωρείται απαραίτητος για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Ένα χαμηλών τόνων παιδί, το οποίο έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια στο Κορωπί. Ένας στρατιώτης, ο οποίος έμεινε στο «τριφύλλι», παρότι η ομάδα περνούσε την δυσκολότερη φάση της ιστορίας της.

Ο Μπερνάρ θέλει να φύγει ως πρωταθλητής και το δείχνει με κάθε τρόπο!
Ο Μπερνάρ θέλει να φύγει ως πρωταθλητής και το δείχνει με κάθε τρόπο! 1.277 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μην ξεχνάμε την περσινή χρονιά. Απλήρωτοι παίκτες, άφαντη διοίκηση και ένας ο Μαρίνος Ουζουνίδης να παλεύει με θεούς και δαίμονες για να μην βουλιάξει το καράβι. Ο Κολοβέτσιος λοιπόν ήταν και αυτός ένας από τους λόγους, για τους οποίους υπάρχει Παναθηναϊκός (όπως και οι υπόλοιποι παίκτες της περσινής ομάδας αλλά και της φετινής). Η απόδοση του πλέον έχει σταθεροποιηθεί και δείχνει πιο σίγουρος από ποτέ, πιο έτοιμος από ποτέ για να ηγηθεί της «πράσινης» άμυνας.

Η πιο τρανή απόδειξη της αξίας του Λαρισαίου μπακ είναι η εμπιστοσύνη και των δύο προπονητών του σ’ αυτά τα σχεδόν δύο χρονιά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος στις αρχές του Ιουνίου του 2017 ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό, κάνοντας μάλιστα τις πρώτες του δηλώσεις.

Θυμίζουμε λοιπόν την «πράσινη» ανακοίνωση: 

«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την ομάδα.»

Στις πρώτες του δηλώσεις, ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο Έλληνας παίκτης επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που ανήκω πλέον στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ηταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ και θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια όσους με επέλεξαν και μου έδωσαν αυτήν την δυνατότητα. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να ξέρει πως έρχομαι με όρεξη και διάθεση για δουλειά ώστε να επανέλθει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αξίζει.»

Από τις πρώτες του δηλώσεις ο Έλληνας σέντερ μπακ μίλησε για τη διάθεση που έχει για δουλειά και για το γεγονός ότι θέλει να βοηθήσει όσο μπορεί  για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αξίζει. Το πρώτο σκέλος της υπόσχεσης του το έχει τηρήσει και με το παραπάνω, ενώ όσον αφορά στον στόχο που έθεσε, οι «πράσινοι» έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους για να διανύσουν.

Όλοι στον Παναθηναϊκό αναγνωρίζουν τα όσα έχει κάνει,  την δίψα που έχει, το πάθος για διάκριση αλλά και το σημαντικότερο απ’ όλα, ότι αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Ο λόγος; Μα φυσικά ότι με σκληρή δουλειά, θέληση και συγκέντρωση μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Τρανή απόδειξη των όσων λέμε είναι τα στατιστικά του στοιχεία, τα οποία επρόκειτο να αναλυθούν παρακάτω.

Την πρώτη του σεζόν λοιπόν συμμετείχε σε 31 παιχνίδια με την φανέλα του «τριφυλλιού» και «μέτρησε» συνολικά 2587 λεπτά. Τα 26 εξ΄αυτών ήταν για το πρωτάθλημα, 2 έπαιξε στο Κύπελλο Ελλάδος και 3 συμμετοχές «έγραψε» στο Europa League.

Η απόδοση του την φετινή σεζόν, μέχρι στιγμής, είναι ακόμα καλύτερη. Αποτελεί βασικό πυλώνα της «πράσινης» άμυνας και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιώργου Δώνη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι έχει αγωνιστεί στα 14 από τα 15 παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη Super League. Στο Κύπελλο έχει μία συμμετοχή.

Ταυτόχρονα,  πέτυχε και το πρώτο γκολ με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση της Κυριακής με την Ξάνθη, ματς στο οποίο αν οι «πράσινοι» ηταν πιο προσεκτικοί θα έπαιρναν και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Τα στατιστικά του:

2017/18

2018/19

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό και γι΄αυτό επιβραβεύτηκε ανανεώνοντας με το «τριφύλλι» μέχρι το 2022.

Βέβαια, όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα και γι΄αυτό ο Λαρισαίος σέντερ μπακ οφείλει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να δικαιώσει και πάλι όσους τον πίστεψαν.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για να φτάσει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αξίζει, όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος οταν υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τους «πράσινους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...