ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Καταθλιπτικός Παναθηναϊκός και στο Κάουνας

Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 82-69: Οι παίκτες του Πιτίνο «κλώτσησαν» ότι έφτιαξαν στο πρώτο μέρος και γνώρισαν ήττα-μαχαιριά στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις. Πήρε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας η ομάδα του Σάρας (είχε νικήσει και στο ΟΑΚΑ), μπλέκει για τα καλά ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Καταθλιπτικός Παναθηναϊκός και στο Κάουνας

Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 82-69: Οι παίκτες του Πιτίνο «κλώτσησαν» ότι έφτιαξαν στο πρώτο μέρος και γνώρισαν ήττα-μαχαιριά στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις. Πήρε το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας η ομάδα του Σάρας (είχε νικήσει και στο ΟΑΚΑ), μπλέκει για τα καλά ο Παναθηναϊκός όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση.

«Διπρόσωπος» Παναθηναϊκός, που έκανε μεστή εμφάνιση στο πρώτο μέρος με οδηγό την άμυνά του, ενώ στο δεύτερο «χάθηκε» τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα, πληρώνοντας ακριβά τα νεκρά διαστήματα που έδωσαν το πάνω χέρι στη Ζαλγκίρις. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο Ντεσόν Τόμας με 14 πόντους, στους 11 ο Καλάθης, όσους και ο Κιλπάτρικ με 5/14 σουτ. «Πληγή» ο Ουάιτ (15π)  και ο Γκριγκόνις (11π) για την ομάδα του Πιτίνο.

Το ματς

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.624 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη… γλώσσα του Πιτίνο, λέγονται deflections. Σε απλά ελληνικά και συνολικά, μπορούμε να το αναφέρουμε ως… μάτι που γυαλίζει. Έτσι μπήκε ο Παναθηναϊκός στη Zalgirio Arena, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την επιθετική του άμυνα και τα κλεψίματα που ήρθαν, τρέχοντας και σκοράροντας απέναντι στην… εμβρόντητη ομάδα του Σάρας (0-9, 4′). Με τον Γκιστ οδηγό και τον Τόμας ουσιαστικό, οι «πράσινοι» πήραν διαφορά εννέα πόντων δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο (0-9 και 6-15), το οποίο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό στο +6 (13-19) λόγω πάθους και σεμιναριακής άμυνας σε ορισμένες φάσεις.

Το «ζέσταμα» του ως τότε άστοχου Κιλπάτρικ και οι σερί πόντοι του Παπαγιάννη έφεραν την ομάδα του Πιτίνο στο +10 (16-26, 12′), ωστόσο κάπου εκεί, ο Γιασικεβίτσιους πέτυχε ένα πρόσκαιρο «ματ», φορτώνοντας τη ρακέτα των Πρωταθλητών Ελλάδος. Η δουλειά έγινε και με το… παραπάνω για τη Ζαλγκίρις που έτρεξε σερί 11-0 και πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο παιχνίδι (27-26), αναγκάζοντας τον Πιτίνο σε τάιμ άουτ και στην απάντηση με τη χρησιμοποίηση του Θανάση, του Μήτογλου και του Παπαγιάννη. Η τριάδα αυτή, σε συνδυασμό με τον… on-point Παππά, βοήθησαν αρκετά το τριφύλλι που αντεπιτέθηκε και πήγε στα αποδυτήρια με δύο καλάθια διαφορά (33-37).

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτά που έπρεπε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Πιεστική άμυνα, εκμετάλλευση των ευκαιριών στο ανοιχτό γήπεδο και καθαρό μυαλό. Το +4 της ανάπαυλας, με πρωταγωνιστές τους Γκιστ και Τόμας (8 και 7π αντίστοιχα) δεν φαινόταν… παράσταση νίκης, ωστόσο αποτέλεσε απάντηση στο «νεκρό» τρίλεπτο που έφερε τη Ζαλγκίρις -πρόσκαιρα- σε θέση οδηγού.

Η αρχή του δευτέρου μέρους πάντως, ήταν αντιστρόφως ανάλογη από εκείνη του ματς για τον Παναθηναϊκό. Έλλειψη συγκέντρωσης, βεβιασμένες επιλογές και αδυναμία στην άμυνα έδωσαν γερό πάτημα στη Ζαλγκίρις ώστε να τρέξει νέο μεγάλο σερί (12-0), αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στο -9 (46-37. Το πρώτο καλάθι του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 26′ με τον Κιλπάτρικ, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε τον «χορό» της νέας «πράσινης» απάντησης, που περιελάμβανε -μεταξύ άλων- μεγάλα σουτ από Καλάθη και Μήτογλου. Ο Ντίνος έδινε φοβερές μάχες σε άμυνα και επίθεση και έδωσε το σύνθημα που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να «σβήσει» το -9 και με επι μέρους 14-6 να πάει στην κρίσιμη περίοδο στο -1 (52-51).

Η προσπάθεια των τελευταίων λεπτών της τρίτης περιόδου ήταν εξαιρετική, όμως δεν είχε συνέχεια, καθώς και πάλι στα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, μέχρι να «μιλήσει» ο Καλάθης, η Ζαλγκίρις έτρεξε δικό της 7-0 (59-53, 32′). Οι Λιθουανοί είχαν βρει ρυθμό απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν ήταν το ίδιο τυπικός στην επίθεση, ούτε προσεκτικός στην άμυνα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σάρας να πάει με «μαξιλαράκι» ασφαλείας στο τελευταίο πεντάλεπτο (67-59). Εκεί, ένα σερί νέων λάθος επιλογών, διατηρούσαν τους γηπεδούχους στον «αφρό» και αντί να νιώσουν απειλή, ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει τελικής ευθείας. Και την κεφαλαιοποίησαν, καθώς είχαν το momentum, φτάνοντας μάλιστα και έως το +15 (76-61), με ένα καταστροφικό ξέσπασμα που εν τέλει έκρινε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-37, 52-51, 82-69

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.