ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αρμενάκας: «Ήρθα για να παίξω ποδόσφαιρο – Αυτή είναι η θέση μου»

Οι πρώτες δηλώσεις του Πάνου Αρμενάκα για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Αρμενάκας: «Ήρθα για να παίξω ποδόσφαιρο - Αυτή είναι η θέση μου»

Ο Πάνος Αρμενάκας ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Ο ομογενής ποδοσφαιριστής παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 δηλώσεις σχετικά με τη μεταγραφή του, αναφέροντας τα εξής:

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά τη δοκιμή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά εδώ. Αγαπώ την Ελλάδα, τη χώρα τους ανθρώπους. Όμως είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, σε ένα μεγάλο κλαμπ και ανυπομονώ να υπογράψω».

Για το επίπεδο ετοιμότητάς του: «Το μυαλό είναι προετοιμασμένο και στη φυσική κατάσταση είμαι έτοιμος. Ωστόσο, χρειάζομαι προπόνηση μαζί με την ομάδα για να παρουσιαστώ πανέτοιμος. Στο τέλος ο προπονητής έχει πάντα τον πρώτο λόγο για το πότε και ποίος θα αγωνιστεί. Εγώ πάντως, ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα. να εκπληρώσει τους στόχους της. Είναι λίγο σκληρό να μην αγωνίζεσαι, όμως έχω διάθεση και ψυχολογία να προσφέρω. Έκανα ακόμη και προπονήσεις μόνος μου καθημερινά και να που βρίσκομαι εδώ».

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 2.972 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις προσδοκίες του με το «τριφύλλι»: «Η ομάδα ήδη τα πηγαίνει καλά, οπότε στόχος μου είναι να τη βοηθήσω να πάει ακόμη καλύτερα. Προσωπικός μου στόχος είναι σίγουρα να καταφέρω να βρω μια θέση στην ενδεκάδα. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Όσο καλύτερα πηγαίνει η ομάδα τόσο καλά θα αισθάνομαι και εγώ. Γνωρίζω ήδη τους συμπαίκτες μου από τις προπονήσεις που έκανα και αυτό θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα, ώστε να προσαρμοστώ ακόμη γρηγορότερα».

Για το αν παρακολουθούσε την ομάδα όσο καιρό έλειπε: «Όποτε είχαν την ευκαιρία παρακολουθούσα τον Παναθηναϊκό. Θα είναι η ομάδα μου. Ήρθα στην Ελλάδα, με είδαν και μου προσφέρουν μια σημαντική ευκαιρία να υπογράψω συμβόλαιο. Οπότε, ναι… Είτε όταν μπορούσα online, είτε με live streaming έβλεπα τα παιδιά».

Για το που του αρέσει να παίζει: «Είμαι αριστεροπόδαρος, έτσι μου αρέσει να παίζω από τα δεξιά ως επιθετικός, αλλά για μένα η καλύτερη θέση είναι ως 10 άρι πίσω από τον στράικερ. Μπορώ να παίξω όμως οπουδήποτε. Μου αρέσει πολύ όμως να παίρνω την μπάλα από το κέντρο ή να έρχομαι από τα δεξιά. Θα το δείτε».

Για το λόγο που ήρθε στον Παναθηναϊκό: «Νομίζω όλοι είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια εδώ. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ήθελα να υπογράψω στον Παναθηναϊκό. Είδα ότι όλοι ήταν στο πλευρό μου. Από τις προπονήσεις διαπίστωσα πως ο προπονητής είναι σπουδαίος, ενώ και ο Νταμπίζας επίσης ήταν πολύ καλός μαζί μου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και έπαιξαν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Όταν ήμουν μικρότερος ήταν το όνειρο μου να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε οποιοδήποτε επίπεδο, άλλα δεν ήξερα πως θα βρίσκομαι σε αυτό το υψηλό επίπεδο με τον Παναθηναϊκό. Πίστευα πάντα όμως πως θα τα καταφέρω».

Για το αν ο Παναθηναϊκός αποτελεί ευκαιρία για restart: «Νομίζω πως στα media γράφονται κάποιες σωστές πληροφορίες, αλλά και άλλες αναληθείς. Οι δυο τελευταίες σεζόν μου ήταν δύσκολες, για άλλους λόγους. Δεν νομίζω πως θεωρεί κανείς πως κάνω restart στην καριέρα μου με τον Παναθηναϊκό που είναι ένα από τα μεγαλύτερα clubs της Ευρώπης. Ανυπομονώ να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα εδώ και θεωρώ ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ καλό βήμα για μένα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.