ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Η ομάδα σε «φτιάχνει», αλλά μέλλον με τον Αλαφούζο δεν υπάρχει!

Ο Τάσος Νικολογιαννης γράφει για την ομάδα του Δώνη και του Νταμπίζα, που γουστάρει ο κόσμος να την βλέπει στο γήπεδο, αλλά και τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα μέλλον ευοίωνο στον σύλλογο με τον Αλαφούζο στο τιμόνι.

Η ομάδα σε «φτιάχνει», αλλά μέλλον με τον Αλαφούζο δεν υπάρχει!

Δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος του Παναθηναϊκού, που να μην γουστάρει αυτό, που βλέπει στο γήπεδο με την ομάδα του Δώνη και τους «μικρούς» να βγάζουν υγεία στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος του Παναθηναϊκού, που να πιστεύει, ότι με τον Αλαφούζο στο τιμόνι, μπορεί η ομάδα να γίνει και πάλι πρώτη στην Ελλάδα και να διακριθεί στην Ευρώπη. Και είναι απόλυτα λογικό. Ο Αλαφούζος έχει «τελειώσει» για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του . Εχει αποτύχει σε αυτό, που επιχείρησε όταν ανέλαβε την ομάδα πριν από επτά χρόνια. Τότε είχε βγει μπροστά σε μία δύσκολη εποχή, για την ομάδα και όταν κανείς άλλος δεν το έκανε. Για αυτό του αναγνωρίστηκε από τον κόσμο, για αυτό και στην αρχή υπήρχε απόλυτη στήριξη στο εγχείρημά του. Στην πορεία έκανε πολλά λάθη, αλλά κυρίως φάνηκε ανακόλουθος σε αυτά, που έλεγε και αυτά που έκανε. Παραδείγματα πολλά. Πρώτο παράδειγμα με την ομάδα, που πήρε το κύπελλο.

Ο Νταμπίζας, που είχε μεγάλη ευθύνη για εκείνη την ομάδα, αποχώρησε μετά από απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου, διότι όπως έλεγε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο Νταμπίζας δεν τον ενημέρωνε καθημερινά, για ότι έκανε. Στη συνέχεια τα λάθη του Αλαφούζου ήταν συνεχόμενα και έκανε χρέη μέσα στα χρέη με την εποχή του Στραματσόνι να είναι καταστροφική για τον σύλλογο, που ακόμα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Πέρυσι είχαμε το αποκορύφωμα . Ο Αλαφούζος με ότι έκανε …..ουσιαστικά έστειλε την ομάδα στην Β’Εθνική και την απέκλεισε από την Ευρώπη, τουλάχιστον για δύο χρόνια. Το ότι η ομάδα παίζει στην Σούπερ Λίγκα φέτος οφείλεται στο γεγονός, ότι άλλαξε ο κανονισμός για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες και αντί να υποβιβάζονται, αρχίζουν το πρωτάθλημα με -6. Για να αλλάξει ο κανονισμός, ψήφισαν παραδοσιακοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού. Μαύρη κηλίδα για τον σύλλογο και τον κόσμο του, που θέλει να νοιώθει περήφανος.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Αλαφούζος είπε ξαφνικά, ότι σταματάει να πληρώνει, ενώ ένα μήνα πριν ενέκρινε μεταγραφές με στόχο η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό . Το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς ο ίδιος ο Αλαφούζος με δηλώσεις στην Nova, είχε τονίσει, ότι θα μείνει ο κορμός και θα γίνουν λίγες προσθήκες και η ομάδα θα προωθήσει και παιδιά από την Ακαδημία και λίγους μήνες αργότερα με δική του εντολή έφυγε ο κορμός της ομάδας και τα δύο μεγαλύτερα ονόματα, ο Μπέργκ και ο Ζέκα. Ο Μπέργκ έμεινε και απλήρωτος με αποτέλεσμα να έχει το δικαίωμα προσφυγής και τον Παναθηναϊκό να αναγκάζεται να τον δίνει με πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με την ρήτρα του, μπροστά στον κίνδυνο να τον χάσει ελεύθερο μετά από προσφυγή. Εκείνη η ομάδα, που ο Αλαφούζος έλεγε ότι θα μείνει ο κορμός, διαλύθηκε, διότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αποφάσισε να σταματήσει να πληρώνει ξαφνικά. Μολέδο, Βιγιαφάνιες, Χουλτ αποχώρησαν άρον-άρον και στη συνέχεια αποχώρησαν και καλοί παίκτες, που ήρθαν το καλοκαίρι του 2017(Χίλιεμαρκ, Λουτσιάνο). Η ομάδα βάρεσε κανόνι λόγω της στάσης του Αλαφούζου και το αποκορύφωμα ήταν η περασμένη σεζόν και η άρνηση του Αλαφούζου να πληρώσει τον Βέμερ αρχικά, η ομάδα να χάνει έξι βαθμούς και το δικαίωμα να μπει στην πεντάδα και να σβήσει την ποινή της Ευρώπης και στη συνέχεια να μην παίρνει και την άδεια και να τρώει και καμπάνα από την Ευρώπη.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.187 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ έχει κάνει τόσα «εγκληματικά» λάθη σε βάρος της ομάδας του είναι αδύνατον να μπορέσει να πείσει τον κόσμο σε ένα επόμενο πλάνο. Πολύ απλά, διότι μπορεί ένα πρωί να ξυπνήσει και να πει του Νταμπίζα «φύγε, διότι δεν μου δίνεις αναφορά», η μπορεί να πουλήσει τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάνη, για να βγει η επόμενη χρονιά και να καλυφθούν τα χρέη. Οσο δε για αυτή την ιστορία με τον Πάιροζ και τον Ρέστη και τα όσα έχει πει ο Αλαφούζος στον κόσμο, που δεν έγιναν θα επανέλθω τις επόμενες ημέρες.

Οπότε είναι λογικό ο κόσμος του Παναθηναϊκού να γουστάρει την ομάδα του Δώνη και του Νταμπίζα, αλλά από την άλλη είναι λογικό να μην βλέπει κανένα μέλλον με τον Αλαφούζο στο τιμόνι…

*Το ματς στην Λαμία είναι δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός θα έχει απουσίες σημαντικές και θα αγωνιστούν και παίκτες, που προέρχονται από ίωση σε μία έδρα, που δυσκολεύει την ομάδα. Ότι και να συμβεί το σίγουρο είναι, ότι οι παίκτες και ο Δώνης για άλλο ένα ματς θα κάνουν τα πάντα, για να πάρουν τη νίκη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.