Ο Σον Κιλπάτρικ παραχώρησε δηλώσεις στη Real News, τονίζοντας το πόσο σημαντική είναι για εκείνον η στήριξη που λαμβάνει η ομάδα από τους οπαδούς, για τους οποίους θέλει να παίζει το καλύτερο δυνατό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Για το πως επέλεξε να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, με εξαιρετικό δυναμικό και οπαδούς, που, από ό,τι έχω δει και διαπιστώσει, αξίζουν τα πάντα για να τους κάνεις χαρούμενους. Πρόκειται για ένα κοινό φανταστικό και παθιασμένο και, ναι, θέλω να παίζω γι’ αυτούς και μαζί με τους συμπαίκτες μου να οδηγήσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται Γνωρίζω που έχω έρθει και σας διαβεβαιώνω ότι δεν ήταν μια δύσκολη επιλογή. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, με εξαιρετικό δυναμικό και οπαδούς, που, από ό,τι έχω δει και διαπιστώσει, αξίζουν τα πάντα για να τους κάνεις χαρούμενους. Πρόκειται για ένα κοινό φανταστικό και παθιασμένο και, ναι, θέλω να παίζω γι’ αυτούς και μαζί με τους συμπαίκτες μου να οδηγήσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τον Πιτίνο:  «Είναι ένας θρύλος της προπονητικής και μόνο τιμή νιώθεις όταν σου λέει «σε θέλω μαζί μου». Προφανώς και είναι από τους λόγους που ήρθα και είμαι σίγουρος ότι με τις γνώσεις και την προσωπικότητά του θα μας οδηγήσει σε επιτυχίες και τίτλους».

Για το επίπεδο ετοιμότητάς του: «Αισθάνομαι πολύ καλά, αφού φρόντισα να μην παραμελήσω τον εαυτό μου. Το καλοκαίρι δεν σταμάτησα να γυμνάζομαι και πιστεύω ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έχω 100% προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού και στην αγωνιστική φιλοσοφία του κόουτς».

Για τις δυνατότητές του: «Μου αρέσει να σουτάρω και να σκοράρω, όμως περισσότερο απ’ όλα με ενδιαφέρει να είμαι χρήσιμος για την ομάδα μου. Να είμαι παίκτης ενός συνόλου που σταθερά και με προσήλωση θα προσεγγίζει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ τις επιδώσεις του. Είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, αν και βεβαίως για να γίνουν τα όνειρά μας πράξη απαιτείται πολλή και σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Όσο δουλεύεις γίνεσαι καλύτερος, αυτό έχω μάθει στη ζωή μου και το ακολουθώ πιστά, χωρίς εξαιρέσεις».

Για τους συμπαίκτες του: «Είχα ακούσει ότι πρόκειται για ένα ρόστερ με ταλέντο και δυνατότητες και τώρα το βιώνω από κοντά. Ο Καλάθης είναι ο ηγέτης μας και όλα τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά σωστά, για να φτάσουμε στο τέλος εκεί που θέλουμε».