ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (2-4 πεν): Σοκ στη… ρουλέτα των πέναλτι

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (2-4 πεν): Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έστειλε το ματς στην παράταση (83'), οι «πράσινοι» έχασαν... ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πάρουν το ματς και στη... ρουλέτα των πέναλτι, οι Κάτσε και Κουρμπέλης αστόχησαν, με τη Λαμία να σοκάρει ξανά τον Παναθηναϊκό που αποκλείστηκε για δεύτερη σερί χρονιά από την ίδια ομάδα..

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (2-4 πεν): Σοκ στη... ρουλέτα των πέναλτι

Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (2-4 πεν): Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έστειλε το ματς στην παράταση (83′), οι «πράσινοι» έχασαν… ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να πάρουν το ματς σε κανονική διάρκεια και παράταση και στη… ρουλέτα των πέναλτι, οι Κάτσε και Κουρμπέλης αστόχησαν, με τη Λαμία να σοκάρει ξανά τον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Τετράδα στην άμυνα και δύο φορ επέλεξε ο Γιώργος Δώνης, προκειμένου να παρουσιάσει… όσο πιο επιθετικό γίνεται τον Παναθηναϊκό, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ στο παιχνίδι. Ο Διούδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Κολοβέτσιος – Μαυρομμάτης τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Γιόχανσον αριστερά και τον Ινσούα δεξιά. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Κάτσε και Μπουζούκης, με τους Χατζηγιοβάνη και Χατζηθεοδωρίδη στα φτερά και τον Καμπετσή στο πλευρό του Μακέντα.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.057 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατοχή ο Παναθηναϊκός

Από τα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του, πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας με «έξυπνες» τροφοδοτήσεις να βγει στην πλάτη των παικτών της Λαμίας, όπως έγινε στη φάση του 8ου λεπτού, όταν ο Καμπετσής από τα δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Χατζηθεοδωρίδης δεν πρόλαβε για λίγο να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στην επίθεση, οι παίκτες του Δώνη έκαναν τις προσπάθειές τους, όμως στην άμυνα (και δη στις αντεπιθέσεις) υπήρξαν αρκετά προβλήματα, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν, αλλά ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο Καραμάνος πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ με τον Διούδη (15′).

«Προειδοποίηση» από Λαμία, δεκάλεπτο γεμάτο σουτ

Στο 21′ ήρθε το δεύτερο «καμπανάκι» μέσω αντεπιθέσεων, με τον Διούδη να προλαβαίνει οριακά τον Καραμάνο προτού γίνει εκ νέου απειλητικός, σε ένα διάστημα όπου η Λαμία φαινόταν να έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι, ψάχνοντας την κόντρα. Αντίθετα, από το 20′ και έπειτα, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε κυρίως με σουτ (Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης και Μακέντα) να απειλήσει τον Μελίσσα που κρατούσε ανέπαφη την εστία του, όπως έγινε και με τη σόλο προσπάθεια του Ινσούα στο 31′.

Στα λεπτά που κύλησαν μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα, η Λαμία κράτησε… ήσυχα τα καρέ της, ανεβάζοντας μάλιστα παίκτες, την ώρα που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε αρκετά μεν (5 τελικές στο πρώτο μέρος, οι 4 στην εστία & κατοχή 71-29%), αλλά αναποτελεσματικά δε. Έτσι, οι «πράσινοι» μπήκαν στα αποδυτήρια δίχως να έχουν κάνει ούτε τη… μισή δουλειά. Πλέον, είχαν μπροστά τους 45 λεπτά για να πετύχουν όσα έπρεπε, δηλαδή τα δύο γκολ που χρειάζονταν.

Μέσα ο Κουρμπέλης

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με… αλλαγή, καθώς ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να επιστρατεύσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος πήρε τη θέση του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόουτς των «πρασίνων» ήθελε να προσδώσει ηρεμία στην πρώτη γραμμή αναχαιτίσεων και συνάμα μια πιο αποτελεσματική λύση στο κράτημα της μπάλας.

Στο 55′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, το οποίο κυλούσε… καθ’ ομοίωσιν του πρώτου, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη μπάλα στα πόδια του και να… γυροφέρνει στην περιοχή της Λαμίας, ψάχνοντας τη λύτρωση. Ο Κουρμπέλης από τη μικρή περιοχή έκανε την προβολή, με τον Μελίσσα να βγάζει σωτήρια τη φάση, διατηρώντας το… μηδέν στην εστία του.

Στην παράταση με Εμμανουηλίδη

Η ώρα περνούσε και ο χρόνος κυλούσε κατά του Παναθηναϊκού, που ναι μεν αύξανε την πίεσή του, όμως όσο ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ δεν είχε… πράσινο σκόρερ, τα πάντα λειτουργούσαν υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο 67′, ο Δώνης έκανε τη δεύτερη κίνησή του, περνώντας τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη αντί του Αργύρη Καμπετσή, ψάχνοντας «φρεσκάρισμα» στην επιθετική γραμμή. Μάλιστα, με το που μπήκε στο ματς, ο νεαρός εξτρέμ είδε τον Μελίσσα να μπλοκάρει το σουτ του. Και λίγο αργότερα, έφερε τη λύτρωση!

Στο 83ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε και ο μικρός πετάχτηκε σαν… σέντερ φορ στην πλάτη της άμυνας και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μελίσσα, δίνοντας το… μίνιμουμ του ενός γκολ στο τριφύλλι (1-0, 83′). Το γκολ αυτό έδιωξε το μεγάλο άγχος στον πράσινο πάγκο και έδωσε έξτρα ώθηση, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες για το δεύτερο γκολ, χωρίς να χρειαστεί το έξτρα μισάωρο. Ο Κολοβέτσιος το προσπάθησε στο 89′ αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα.

Ματς… ροντέο!

Όλα κρέμονταν από μια… κλωστή, καθώς στο έξτρα μισάωρο, ο Παναθηναϊκός έμπαινε μεν με τον «αέρα» του γκολ του Εμμανουηλίδη, αλλά η Λαμία εξακολουθούσε να παραμένει επικίνδυνη, ιδίως από τη στιγμή που η πράσινη άμυνα παρέμενε ψηλά, ώστε να πιέσει. Στο 93′ ο Ντένις Επστάιν βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, αλλά ο πορτιέρε του Παναθηναϊκού έσωσε σίγουρο γκολ με τα πόδια, ενώ στη φάση που ακολούθησε, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στην κεφαλιά του Καραμάνου! Πριν προλάβει ο κόσμος να καταλάβει τι έγινε, οι «πράσινοι» βγήκαν μπροστά, με τον Βέργο να χάνει τετ α τετ (μπλόκαρε ο Μελίσσας) και στη συνέχεια να αστοχεί με κεφαλιά. Με απλά λόγια, ένα ματς… ροντέο.

Η Λαμία φρόντισε να δείξει στον Παναθηναϊκό ότι… είναι και αυτή στο ματς με τη διπλή τεράστια ευκαιρία, στη συνέχεια οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην κλασική κυριαρχία τους, ωστόσο το πρώτο μέρος του έξτρα δεκαπεντάλεπτου κύλησε χωρίς κάποιο τέρμα. Όπως έγινε και στο δεύτερο, αν και ο Βέργος έχασε τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, με τον Ασίγκμπα να βάζει το πόδι του προ του Μελίσσα, βγάζοντας τη Λαμία από πολύ δύσκολη θέση, την ώρα που οι «πράσινοι» τα έβαζαν με την τύχη τους. Και αφού δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη ούτε στα 30 λεπτά της παράτασης, το παιχνίδι πήγε στη… ρουλέτα των πέναλτι.

Παναθηναϊκός-Λαμία: Τα πέναλτι

Χατζηγιοβάνης 1-0 Επστάιν 1-1 Μακέντα 2-1 Μπουλούλης 2-2 Κάτσε (απόκρουση) Ρόμανιτς 2-3 Κουρμπέλης (δοκάρι) Καραμάνος 2-4

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (80′ Βέργος), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Κουρμπέλης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53′ Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71′ Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Καμπασόλ (72′ Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.