ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Μακάμπι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 84-75: Ήττα-μαχαιριά στο Τελ Αβίβ

Μακάμπι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 84-75: Νέα άστοχη βραδιά και νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στο Τελ Αβίβ. Πήραν τη νίκη, κάλυψαν και τη διαφορά οι γηπεδούχοι, ανακτώντας το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν έφτανε ο «διπλός» Καλάθης και ο Λοτζέσκι.

Μακάμπι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 84-75: Ήττα-μαχαιριά στο Τελ Αβίβ

Μακάμπι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 84-75: Νέα άστοχη βραδιά και νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά στο Τελ Αβίβ. Πήραν τη νίκη, κάλυψαν και τη διαφορά οι γηπεδούχοι, ανακτώντας το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν έφτανε ο «διπλός» Καλάθης (14π-10ασ) και ο Λοτζέσκι (14π), απελπιστικά δύσκολη πλέον η υπόθεση πρόκριση για το τριφύλλι.

Το ματς

Ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι από τα παλιά δεν μπορούσε να μην είχε και τώρα παρόμοια εξέλιξη, αν και οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η Μακάμπι το πήγαιναν… καλάθι-καλάθι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να κλείνουν στο +1, έχοντας τον Καλάθη από νωρίς… ζεστό και τον Πέιν από την αρχή εντός κλίματος (16-17, 10′). Με τον Τάιους και τον ΝτιΜπαρτολομέο, η Μακάμπι φρόντισε να βρει ισορροπία στην επίθεση, ξεφεύγοντας στο +6 (28-22, 13′) και στο +9 στη συνέχεια (36-27), καθώς ο Παναθηναϊκός άρχισε να παρουσιάζει τις γνωστές… ασθένειες μακριά από το ΟΑΚΑ, όντας παράλληλα άστοχος έξω από τα 6.75μ. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που ο Λοτζέσκι είχε βρει το σουτ του, οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν στον δρόμο για την ανάπαυλα (40-35).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.577 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με ένα επί μέρους σερί 14-4 στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, η Μακάμπι ξέφυγε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, ανοίγοντας το ματς στο +15 (54-39, 23′). Οι «πράσινοι» βρήκαν σημάδια ζωής με τον εξαιρετικό Λοτζέσκι αλλά και τον Τόμας, πλησιάζοντας στο σκορ (56-48, 26′), με τη διαφορά να παραμένει ως έχει (62-54, 30′), καθώς η Μακάμπι «χτυπούσε» στη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός απαντούσε μεν, αλλά δεν του έφτανε για να… φτάσει τους γηπεδούχους.

Το τρίποντο του Λεκαβίτσιους έδωσε ελπίδα, όμως τα επόμενα του Λιθουανού ήταν άστοχα, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία για να πλησιάσει στο σουτ, την ώρα που ο Κιλπάτρικ φαινόταν εντελώς εκτός κλίματος. Όσο η ομάδα του Πιτίνο σπαταλούσε ευκαιρίες, η Μακάμπι έβρισκε πατήματα να πιάσει διαφορά ασφαλείας (70-59, 35′).

Τα μεγάλα σουτ του Παπαπέτρου και η βοήθεια του Καλάθη κράτησαν τον Παναθηναϊκό ζωντανό (72-68, 36′) στην τελευταία στροφή του ματς το οποίο παιζόταν ακόμα. Όμως, ο -εξαιρετικός για τη Μακάμπι- Καλοϊάρο, με ένα κάρφωμα και ένα τρίποντο στη λήξη, ουσιαστικά δρομολόγησε την εξέλιξη του ματς (79-70, 38′). Πλέον, το focus έπεσε στην υπεράσπιση της διαφοράς της νίκης στην Αθήνα, κάτι που δεν έγινε, καθώς οι Ισραηλινοί «έσβησαν» το χάντικαπ του «πράσινου» +5 με το δικό τους +9 (84-75)

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 40-35, 62-54, 84-75

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.