ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Πέναλτι: Οι αποκλεισμοί και η εξαίρεση του Εμπέντε (vid)

Η διαδικασία των πέναλτι δεν... ταιριάζει στον Παναθηναϊκό, που μετράει μία πρόκριση στις τελευταίες τέσσερις φορές που οδηγήθηκε στη «ρουλέτα».

Πέναλτι: Οι αποκλεισμοί και η εξαίρεση του Εμπέντε (vid)

Στα πέναλτι έχασε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Παναθηναϊκός. Η Λαμία ήταν πιο εύστοχη, οι «πράσινοι» έχασαν δύο εκτελέσεις, με τους Κάτσε και Κουρμπέλη και ως εκ τούτου, ήρθε ο οδυνηρός αποκλεισμός.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός δεν τα πηγαίνει καλά στη διαδικασία των πέναλτι. Από το 2000 και έπειτα, το «τριφύλλι» οδηγήθηκε τέσσερις φορές στην ψυχοφθόρα διαδικασία, χαμογελώντας μόνο τη μία.

Πρόκριση στην Καλαμαριά με Εμπέντε

Στις 10 Ιανουαρίου του 2007, με τον Βίκτορ Μουνιόθ στο «τιμόνι», οι «πράσινοι» τα βρήκαν… σκούρα κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.545 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε το γκολ του Μπούσι (1-1), η παράταση δεν έβγαλε νικητή και έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρουλέτα. Εκεί, σκόραραν οι Μόρις, Μπόβιο και Σαλπιγγίδης, ενώ για την Καλαμαριά, ο Φυτανίδης έστειλε τη μπάλα άουτ και ο Εμπέντε απόκρουσε την εκτέλεση του Χαλαουάνι. Ο Παναθηναϊκός πήρε με την ψυχή στο στόμα την πρόκριση με σκορ 3-2, την τελευταία φορά που κατάφερε να το πράξει, καθώς υπάρχουν κι άλλες τρεις, στις οποίες απέτυχε.

Αποκλεισμοί σε Χαριλάου και Νέα Σμύρνη

Στις 13 Ιανουαρίου του 2000, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άρη στο «Χαριλάου». Ο Καραγκούνης έδωσε το προβάδισμα στο τριφύλλι, με τον Άρη να ισοφαρίζει, στέλνοντας το ματς στην παράταση και τα πέναλτι. Εκεί, η άστοχη εκτέλεση του Ολιβάρες απεδείχθη μοιραία, με τον Άρη να κερδίζει τη διαδικασία με 4-2 στις εκτελέσεις.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, στις 11 Ιανουαρίου του 2012, το ματς Πανιώνιος-Παναθηναϊκός δεν έχει βγάλει νικητή μετά από 120 λεπτά (0-0). Στα πέναλτι, ο γκολκίπερ Σιδεράκης πιάνει τις εκτελέσεις των Καραγκούνη και Λέτο, δίνοντας την πρόκριση στους «κυανέρυθρους» με σκορ 4-3, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε ακόμη έναν αποκλεισμό.

Το τελευταίο παράδειγμα στα πέναλτι

Φτάνουμε στο… σήμερα. Το βράδυ της Πέμπτης, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης με εξαιρετικό τελείωμα ισοφάρισε το σκορ της ήττας στη Λαμία. Όμως, στην παράταση χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα εκείνη του Βέργου στο 120′ και ως εκ τούτου, το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα της Φθιώτιδας απεδείχθη αλάνθαστη, ενώ αντίθετα, οι Κουρμπέλης και Κάτσε δεν βρήκαν τον στόχο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.