ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Εχει χαθεί το μέτρο και το θράσος των χάρτινων!

O Tάσος Νικολογιάννης παίρνει θέση για την ένσταση, γράφει για το θράσος αυτών, που πανηγύριζαν το χάρτινο πρωτάθλημα του Βάλνερ να κάνουν μαθήματα... ηθικής και τονίζει ότι κριτική στην ομάδα πρέπει να γίνεται, αλλά με μέτρο και με το μυαλό όλων να είναι, ότι ο Δώνης και οι παίκτες έχουν κάνει ήδη υπέρβαση σε έναν Παναθηναϊκό, που έχει μικρύνει λόγω Αλαφούζου.

Εχει χαθεί το μέτρο και το θράσος των χάρτινων!

Η πίκρα και η κατάθλιψη, που έχει πιάσει όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού μετά τον προχθεσινό αποκλεισμό από την Λαμία είναι μεγάλη και το καταλαβαίνω από τα μηνύματα, που λαμβάνω. Δεν θα γράψω πολλά, θα γράψω λίγα, για να πω τι πιστεύω, για τα όσα έχουν συμβεί ειδικά το τελευταίο διήμερο.

ΕΝΣΤΑΣΗ: Σε λίγες ώρες θα μάθουμε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός. Για μένα αν πάρει την απόφαση να κάνει ένσταση ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος θα χάσει πολλά περισσότερα παρά θα κερδίσει. Από την άλλη τρελαίνομαι, όταν ακούω ανθρώπους που πανηγύριζαν το χάρτινο πρωτάθλημα του Βάλνερ, να κουνάνε το δάκτυλο και να λένε, ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κάνει ένσταση, διότι το παιχνίδι κρίθηκε στο γήπεδο. Τότε υπήρχε αντικανονική συμμετοχή παίκτη, λένε. Και τώρα υπήρχε αντικανονική εφαρμογή των κανονισμών, λέω. Τότε, όπως έγραψε η ιστορία ο Ολυμπιακός έχασε στο ΓΗΠΕΔΟ πεντακάθαρα με 1-0 από την Καλαμαριά και έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Βάλνερ, που δεν έκανε απολύτως τίποτα για 78 λεπτά και ο Μπάρκογλου, που μπήκε στην θέση του έβαλε το γκολ της νίκης της Καλαμαριάς. Ο Ολυμπιακός τότε πήρε το παιχνίδι-που έκρινε το πρωτάθλημα στη συνέχεια-στα χαρτιά. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού –αν γίνει ένσταση και την κερδίσει- θα ξαναγίνει το παιχνίδι, δεν θα το πάρει στα χαρτιά. Και αν ξαναγίνει, μπορεί να προκριθεί, μπορεί και να αποκλειστεί. Την θέση μου την είπα για την ένσταση, αλλά δεν μπορώ να ακούω και μου κουνάνε το δάκτυλο άνθρωποι, που το 2008 πανηγύριζαν πρωτάθλημα με ένα ματς, που το έχασαν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ στο γήπεδο και το πήραν στα χαρτιά. ΕΣΕΙΣ τον Παναθηναϊκό στο στόμα σας δεν θα τον πιάνετε!

ΟΜΑΔΑ: Η ομάδα είναι φανερό, ότι με εξαίρεση ένα ημίχρονο με την Ξάνθη δεν είναι καλά. Απόλυτα λογικό, για μένα, απόλυτα φυσιολογικό. Πρέπει, όλοι να καταλάβουμε, ότι ο Παναθηναϊκός, που βλέπουμε, δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό, που ονειρευόμαστε. Και δεν θα γίνει ΠΟΤΕ ο Παναθηναϊκός, που ονειρευόμαστε με την διοίκηση του Αλαφούζου και 3.5 εκ. ευρώ μπάτζετ. Είναι μία ομάδα, με νέα παιδιά, που τα αποθεώναμε σε όλο τον πρώτο γύρο, έναν προπονητή-που επίσης τον αποθεώναμε- που έχει φτιάξει μία ομάδα, που την θαυμάζουν όλοι οι αντίπαλοι. Μία ομάδα, που έχει ταβάνι . Δεν μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα, παρά μόνο την είσοδό της στην πεντάδα, για να σβήσει την Ευρωπαϊκή ποινή, που της επιβλήθηκε μετά τα εγκλήματα Αλαφούζου. Όταν έχεις μία ομάδα με νέα παιδιά, που τώρα εξελίσσονται και ξένους, που δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους(κάποιοι ξένοι δεν θα πέρναγαν σε άλλες εποχές από την ομάδα), αλλά κάποιοι από αυτούς είναι καλοί παίκτες(και παίζουν ανελλιπώς άρα έρχεται και η κόπωση), είναι λογικό να έχεις και αυτά τα αποτελέσματα. Δεν φταίει κανένας Βέργος, κανένας Μακέντα, κανένας Δώνης για τα τελευταία αποτελέσματα. Αν ο Παναθηναϊκός ήταν κανονικός στην επίθεσή του θα έπαιζε ο Μπέργκ, ο Σισέ, ο Βαζέχα και τα γκολ θα έμπαιναν. Εκτός όλων των άλλων είναι και το άλλο, που πιστεύω, ότι όλα τα γκολ χάνονται. Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά του σημερινού ρόστερ του Παναθηναϊκού έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους. Και το τελευταίο διάστημα εκτός όλων των άλλων είχαμε 10 βασικούς παίκτες να πηγαίνουν νοσοκομείο με ιώσεις, τον Κουρμπέλη (βαρόμετρο) να είναι εκτός με ενοχλήσεις στο γόνατο και τον Μακέντα(πρώτος σκόρερ της ομάδας με πέντε γκολ) να είναι εκτός λόγω τραυματισμού για ένα μήνα. Όλα αυτά επηρεάζουν ειδικά μία ομάδα, που στηρίζεται κυρίως στην απόδοση συνόλου και δεν έχει από τον πάγκο παίκτες ανάλογης ποιότητας με τους βασικούς. Αρα λέμε ευχαριστώ στον Δώνη και στα παιδιά, για τα όσα έχουν πετύχει από την αρχή της χρονιάς(οι περισσότεροι μίλαγαν για υποβιβασμό) και τους κάνουμε κριτική σε λογικά όρια. Όχι σε όρια αφορισμών και ισοπέδωσης.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 727 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Υπάρχει και το ΠΡΕΠΕΙ. Στο παιχνίδι με την Λαμία ήταν παραπάνω από ποτέ το ΠΡΕΠΕΙ,για μία ομάδα λαβωμένη και από όλα αυτά, που έγραψα πριν. Λύγισε . Λογικό. Όταν είσαι νέος και εξελίσσεσαι, θα φας τέτοια χαστούκια, που θα σε κάνουν πιο δυνατό και θα σε βοηθήσουν να βελτιωθείς.

*Το ματς με την Λάρισα θα γίνει στο χωράφι του ΟΑΚΑ και με αντίπαλο καλύτερο από την Λαμία. Οσοι πάνε στο γήπεδο καλό θα είναι να βοηθήσουν την ομάδα. Αποδοκιμασίες στους παίκτες και στην ομάδα είναι τελείως άδικες και δεν τους βοηθάνε, από την μία και από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έκανε αυτή η ομάδα(που δεν έχει σχέση με πραγματικό Παναθηναϊκό) στον πρώτο γύρο. Ο Δώνης θα την βρει την άκρη και η ομάδα πάλι θα παίξει, όπως έπαιζε στον πρώτο γύρο. Απλά και επειδή έρχονται συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια μετά την Λάρισα χρειάζονται τα αποτελέσματα, οι νίκες. Για να μην μείνει πίσω η ομάδα από την πεντάδα και τον στόχο να σβήσει την ευρωπαϊκή ποινή.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.