ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1: Ούτε τώρα…

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1: Ο Μακέντα σκόραρε από την άσπρη βούλα στην πρώτη φάση του ματς, ωστόσο ο νωχελικός και απρόσεκτος Παναθηναϊκός έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΛ των 10 παικτών να βρει το γκολ της ισοφάρισης (54' Ντέλετιτς), στερώντας τη νίκη από τους γηπεδούχους. Δεν είδε καθαρά πέναλτι στις φάσεις των Κουρμπέλη και Μακέντα ο ρέφερι Παπαδόπουλος.

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1: Ούτε τώρα...

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1: Ο Μακέντα σκόραρε από την άσπρη βούλα στην πρώτη φάση του ματς, ωστόσο ο νωχελικός και απρόσεκτος Παναθηναϊκός έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΛ των 10 παικτών να βρει το γκολ της ισοφάρισης (54′ Ντέλετιτς), στερώντας τη νίκη από τους γηπεδούχους. Δεν είδε καθαρά πέναλτι στις φάσεις των Κουρμπέλη και Μακέντα ο ρέφερι Παπαδόπουλος.

Το ματς

O Παναθηναϊκός ευτύχησε να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του μόλις στην πρώτη φάση του ματς. Ο Μακέντα βγήκε σε θέση τετ α τετ και λίγο πριν πλασάρει τον Κρίστινσον, δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Γκοΐκοβιτς. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και παράλληλα τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στον παίκτη της ΑΕΛ, με τον Μακέντα να παίρνει φόρα και να αξιοποιεί την ευκαιρία, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Πριν καλά-καλά ξεπεράσει το σοκ, η ομάδα από τη Θεσσαλία κόντεψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Εμμανουηλίδης σε τετ α τετ από πλάγια θέση πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, δευτερόλεπτα μετά το 1-0.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.607 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα έκανε τη μισή (και βάλε) δουλειά πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο και έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς στην αμέσως επόμενη φάση. Στα επόμενα λεπτά, το ματς κύλησε στο ίδιο μοτίβο: μπροστά ο Παναθηναϊκός, με σαφή υπεροχή αλλά αδυναμία στην τελική πάσα και προβλέψιμες επιλογές. Στα μετόπισθεν ήταν η ΑΕΛ, η οποία είχε να διαχειριστεί και το αριθμητικό μειονέκτημα. Μέχρι το ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μέτρησε άλλη μια καλή στιγμή, με τον Κουλιμπαλί να παίρνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Εμμανουλίδη, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της ΑΕΛ (23′).

Με τη σέντρα του δευτέρου μέρους, η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ήταν κατά ένα πρόσωπο διαφορετική, καθώς ο Όμρι Άλτμαν πήρε τη θέση του Γιάννη Μπουζούκη. Σε γενικές γραμμές, η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου δεν διέφερε με την αντίστοιχη του πρώτου μέρους, με το τριφύλλι να κρατά τη μπάλα και να «φορτώνει» τη δεξιά πλευρά, στοχεύοντας τον Εμμανουηλίδη. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ αμυνόταν με σχετική επιτυχία, κυνηγώντας ό,τι καλύτερο μπορούσε να της «δώσει» το ματς. Και της δόθηκε, όταν στο 54ο λεπτό, ο Μαυρομμάτης έκανε λάθος εκτίμηση στα αριστερά, αφήνοντας τη μπάλα να βγει πλάγιο, ο Ντέλετιτς την τσίμπησε πριν βγει και με προσωπική ενέργεια, «πάγωσε» το ΟΑΚΑ ισοφαρίζοντας σε 1-1 (54′).

Το ματς πήρε διαφορετική τροπή, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να το «σφραγίσει» στα 51 λεπτά που μεσολάβησαν από το γκολ του Μακέντα. Οι «πράσινοι» το πλήρωσαν στη δεύτερη τελική της ΑΕΛ στο ματς και πλέον δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν περισσότερο και να… κατασκηνώσουν στην περιοχή του Κρίστινσον. Η επιλογή του Δώνη ήταν το πέρασμα και του Μουνιέ στη θέση του Τζανδάρη (63′), ούτως ώστε να αυξηθούν οι επιλογές στην επίθεση, η οποία είχε προθέσεις αλλά ήταν αρκετά προβλέψιμη.

Πάντως, λύση δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα. Παρά την πίεση και την κατοχή, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να φτιάξει επικίνδυνες φάσεις στα καρέ της ΑΕΛ, γεμίζοντας την παρουσία του με σέντρες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες και αναχαιτίζονταν με σχετική ευκολία από τους βυσσινί. Το τελευταίο «χαρτί» του Δώνη ήταν ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο οποίος στο 75′ πήρε τη θέση του κινητικού Εμμανουηλίδη.

Μέσω στημένων φάσεων και αλλεπάλληλων σεντρών, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει τη λύτρωση και σαφώς, δικαιούται να φωνάζει για τη φάση του 86ου λεπτού, όταν ο Κουλιμπαλί γύρισε τη μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Μακέντα, με τον Ιταλό να βρίσκεται στο έδαφος από τράβηγμα του Ζίζιτς, αδυνατώντας να σκοράρει. Εκεί, ο ρέφερι Παπαδόπουλος έδειξε ότι δεν υπήρχε κάτι. Λίγο αργότερα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κουρμπέλης αλλά και ο Μουνιέ ανάγκασαν τον Κρίστινσον σε σπουδαίες επέμβασεις, οι οποίες κράτησαν το σκορ ως είχε, διευρύνοντας το αρνητικό σερί της ομάδας του Δώνη, που αγνοεί τη νίκη εντός 2019.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Μαυρομάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Δώνης, Τζανδάρης (63′ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Μπουζούκης (46′ Άλτμαν), Εμμανουηλίδης (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (6′ Γκόλιας), Ντέλετιτς (76′ Μόρας), Σικάβκα (59′ Ακόστα), Νούνιτς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.