ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης: Τα… άπαντα του Καλάθη

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης 85-65: Ο Νικ Καλάθης (18π - 10ασ) είδε τον Άρη να «σβήνει» διαφορά είκοσι πόντων στο ΟΑΚΑ και ανέλαβε δράση, βγάζοντας τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη θέση και διατηρώντας τον σε αήττητη τροχιά στην Basket League.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης: Τα... άπαντα του Καλάθη

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Άρης 85-65: Όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα έχει ένα εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Άρη, όμως η κακή απόδοσή του στο τρίτο δεκάλεπτο (25-9 το σκορ υπέρ των φιλοξενουμένων και 60-59) έδωσε δικαιώματα στην ομάδα του Καστρίτη. Εκεί ήταν που ανέλαβε δράση ο Καλάθης, ο οποίος οδήγησε τους «πράσινους» σε ακόμη μια νίκη στην Basket League, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να διατηρηθεί το αήττητο σερί (14-0).

Στο πλευρό του Καλάθη οι Γκιστ (11π – 8ρ) και Πέιν (11π), πρώτος σκόρερ για τον Άρη, ο Χάρις με 11 πόντους. Απάντησαν με δικό τους 25-6 οι «πράσινοι» στο 25-9 του Άρη στην τρίτη περίοδο, «καθαρίζοντας» το ματς.

Το ματς

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.895 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να… πατήσει γκάζι, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ιδίως από την ώρα που ο Καλάθης είχε ξεκινήσει «ζεστός», με 2/2 τρίποντα. Το επιμέρους 15-7 από το τρίτο λεπτό και έπειτα, μετέτρεψε το 7-7 σε 22-14, με τον Νικ να έχει 6 πόντους και τον Παπαπέτρου να ακολουθεί με 4, ενώ ο Πέιν έκανε φιλότιμες προσπάθειες να «ζεσταθεί» απόντος πλέον του Στεφάν Λάσμε, το συμβόλαιο του οποίου λύθηκε το πρωί της Δευτέρας. Ο Πιτίνο δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει τις δοκιμές του (χρησιμοποιώντας και την άμυνα ζώνης), αλλά και να ανοίξει το rotation, δίνοντας χρόνο και ευκαιρίες σε όλους σχεδόν.

Πλην του Καλάθη (που όδευε για double double με 8 πόντους και 8 ασίστ στο ημίχρονο), το βήμα παραπάνω έγινε από τους Πέιν (8π), Μήτογλου (7π) και Λοτζέσκι (6π). Στην ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήγε προς τα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι έχει δεχθεί 20 πόντους, αλλά με τους 29 δικούς του, είχε φέρει για τα καλά το παιχνίδι στα δικά του μέτρα (51-34, 20′). Πάντως, όλα όσα ίσχυσαν στο πρώτο ημίχρονο έγιναν… στράφι στην τρίτη περίοδο, η οποία ήταν με διαφορά μια από τις χειρότερες των «πρασίνων» στη φετινή Basket League. Η ομάδα του Πιτίνο σκόραρε 9 (!) πόντους σε 10 λεπτά, με τον Άρη να απαντά με 25 δικούς του, φέρνοντας στο… όριο (60-59, 30′), ένα ματς που έμοιαζε σχεδόν… διευθετημένο από πλευράς Παναθηναϊκού!

Όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός όφειλε να αντιδράσει ώστε να μην… μπλέξει περαιτέρω, από τη στιγμή δε που ο Άρης είχε στα χέρια του την ψυχολογία και το momentum. Αυτός που έκανε βήμα μπροστά, ήταν ο Καλάθης, ο οποίος πήρε από το «χεράκι» την ομάδα και την έφερε στο +9 (74-65, 35′). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να κρατηθούν στο κυνήγι του ματς, έχοντας πλέον βρει ρυθμό από την περιφέρεια. Εν τέλει, το happy ending δόθηκε από τους Παπαπέτρου, Κιλπάτρικ και Καλάθη οι οποίοι με δύο σερί τρίποντα έφεραν το ματς στο +18 (83-65, 37′), κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 51-34, 60-59, 85-65

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.