ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλάθης: Πέμπτος all-time πασέρ στο πρωτάθλημα!

Ο Νικ Καλάθης μπήκε στην πεντάδα των κορυφαίων πασέρ της Basket League. Οι επιδόσεις του Νικ και τα ρεκόρ που σημειώθηκαν στο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Άρης.

Καλάθης: Πέμπτος all-time πασέρ στο πρωτάθλημα!

Ο Νικ Καλάθης μοίρασε 10 ασίστ στη νίκη επί του Άρη, έφτασε τις 1025 και έγινε ο 5ος καλύτερος πασέρ στην ιστορία της Basket League. Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρεται στο ρεκόρ του ομογενή γκαρντ, αλλά και στις υπόλοιπες αξιοσημείωτες επιδόσεις που έλαβαν χώρα στο ματς του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

Πέραν του ότι ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη νίκη επί του Άρη, ο Νικ Καλάθης έφτασε σε ένα επίτευγμα με ιστορική χρονιά. Με τις 10 ασίστ που μοίρασε, ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 5ος πασέρ στην ιστορία της Betshop Basket League.

Ο Καλάθης έφτασε τις 1.025 ασίστ και ξεπέρασε κατά μία τον Γιώργο Σιγάλα. Επόμενος στόχος του ως προς τη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, είναι η 4η θέση. Σε αυτήν βρίσκεται ο Νίκος Βετούλας με 1.093.

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 28.900 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Καλάθης σημείωσε το 48ο «double-double» του φετινού Πρωταθλήματος και το 2ο προσωπικό του με 18 πόντους και 10 ασίστ. Είχε προηγηθεί εκείνο του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ήφαιστο (11π, 10ασ.).

Κατά τα άλλα…

*Σε διπλό ατομικό επίτευγμα έφτασε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Με τους επτά πόντους του ξεπέρασε τους 1.000 και με τα τρία ριμπάουντ ξεπέρασε τα 500 ριμπάουντ στην καριέρα του στην Betshop Basket League.

*Διπλό επίτευγμα σημείωσε και ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός έχοντας 4/4 βολές, έφτασε τις 300 εύστοχες στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μετράει πλέον 300/458 (65,5%). Ο Γκιστ έγινε ο 15ος συνολικά και 6ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.

Παράλληλα ο Γκιστ με τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που είχε σήμερα, έφτασε τα 244, έγινε ο 7ος της σχετικής «πράσινης» λίστας στα χρόνια της Betshop Basket League αφού ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου (241).

*Με τη νίκη επί του Άρη, το σερί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ σε ματς κανονικής περιόδου έφτασε στο 64-0.

*Το σημερινό ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έμεινε χωρίς τάπα στο φετινό Πρωτάθλημα και το πρώτο συνολικά στην κατηγορία, από τις 19 Νοεμβρίου 2017 όταν σημείωσε και πάλι μηδενική επίδοση κοψιμάτων, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύμη. Μεσολάβησαν 45 παιχνίδια Πρωταθλήματος (κανονικής περιόδου και πλέι οφ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...