ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Μεγάλο διπλό με Μπουζούκη οδηγό!

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Ο Μπουζούκης μετέτρεψε σε γκολ την εξαιρετική ενέργεια των Χατζηγιοβάνη-Μακέντα (32') και ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντικότατο διπλό στο Αγρίνιο, παίζοντας μάλιστα από το 58' με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κάτσε.

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Μεγάλο διπλό με Μπουζούκη οδηγό!

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Ο Μπουζούκης μετέτρεψε σε γκολ την εξαιρετική ενέργεια των Χατζηγιοβάνη-Μακέντα (32′) και ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντικότατο διπλό στο Αγρίνιο, παίζοντας μάλιστα από το 58′ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κάτσε.

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε σύστημα με τρεις στην άμυνα, τους Κολοβέτσιο – Μαυρομμάτη και Κουλιμπαλί. Οι Γιόχανσον και Ινσούα είχαν το ρόλο των μπακ χαφ, με τον Σωκράτη Διούδη να παραμένει στα γκολπόστ. Οι Κουρμπέλης και Κάτσε τοποθετήθηκαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη να πλαισιώνουν από τα «φτερά» τον Φεντερίκο Μακέντα.

Στο γλιστερό τερέν του Αγρινίου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε εξ αρχής να διαφυλάξει τα μετόπισθεν και να βρει τις φάσεις που χρειαζόταν μέσω γρήγορων και αποτελεσματικών εναλλαγών. Όπως αυτή που έβγαλε τον Μακέντα σε θέση τετ α τετ, όμως ο Ιταλός δεν είχε την κατάλληλη ισορροπία ώστε να τελειώσει σωστά τη φάση (3′).

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 96.188 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χατζηγιοβάνης, Μακέντα και Μπουζούκης!

Η εν λόγω φάση αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπάθησαν να ανακόψουν το παιχνίδι των παικτών του Δώνη, πιέζοντας ψηλά. Η πίεση έφερε εν μέρει αποτέλεσμα, καθώς οι καιρικές συνθήκες και το πρόσφατο ντεφορμάρισμα οδήγησαν σε ορισμένα ατομικά λάθη, τα οποία ωστόσο δεν πληρώθηκαν από τους πράσινους. Στη μία φορά που ο Διούδης χρειάστηκε να επέμβει, αυτό έγινε, με τον Έλληνα πορτιέρε να βγάζει την κεφαλιά του (ανενόχλητου) Μαλλή.

Όπως σε κάθε ματς, έτσι και στο σημερινό, ο Δώνης περίμενε αρκετά από τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη. Μέχρι το ημίωρο, οι δυο τους κινήθηκαν αρκετά στον χώρο, ωστόσο καμία ενέργειά τους δεν είχε αποτέλεσμα. Όλα άλλαξαν όταν… ενεπλάκη ο Μακέντα. Στο 32′ ο Χατζηγιοβάνης κέρδισε με πείσμα την κατοχή, έδωσε στον Μακέντα από τα αριστερά και εκείνος γύρισε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στην καρδιά της περιοχής. Εκεί που ο Μπουζούκης την περίμενε για να τη σπρώξει στα δίχτυα (0-1, 32′).

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει τα κεκτημένα του, ούτε όμως και να απειλήσει εκ νέου μέχρι την ανάπαυλα. Κάτι που έκανε ο Παναιτωλικός στο δεύτερο μέρος. Από τις πρώτες φάσεις, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, με τους «πράσινους» να οπισθοχωρούν δίνοντας βάρος στις αντεπιθέσεις. Κάτι που δεν άρεσε στον Γιώργο Δώνη, ο οποίος φώναζε στους παίκτες του να ξαναρχίσουν να… παίζουν μπάλα.

Με δέκα ο Παναθηναϊκός

Η οπισθοχώρηση του τριφυλλιού ήταν… αντανακλαστική μέχρι το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και στη συνέχεια έγινε και… τυπική. Ο Βρέσκας έδωσε πανεύκολα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κάτσε (59′) για μαρκάρισμα στον Μάζουρεκ, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο, κι ενώ υπήρχαν 30+ λεπτά στο ματς. Για να καλύψει την ανισορροπία που προέκυψε στον άξονα, ο κόουτς του τριφυλλιού απέσυρε τον Μακέντα, περνώντας στο ματς τον Χρήστο Δώνη.

Η είσοδος του Χρήστου Δώνη και η αλλαγή με τον Μακέντα διαφοροποίησε το σύστημα. Στο τελευταίο τρίτο του ματς, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με 4-4-1, έχοντας τον Χατζηγιοβάνη προσωρινά σε ρόλο φορ, μέχρι να δώσει τη θέση του στον Αργύρη Καμπετσή. Στο διάστημα αυτό, ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους «πράσινους» να αμύνονται αποτελεσματικά, δίχως να αισθανθούν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Οδεύοντας προς το τελευταίο πεντάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι αποτελεσματικός στις αναχαιτίσεις, έχοντας πάντα στο μυαλό του τις αντεπιθέσεις. Σε μια εξ αυτών, ο Καμπετσής τσίμπησε τη μπάλα και έφυγε σφαίρα απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά θέλησε να τον κρεμάσει από απόσταση, χάνοντας μια καλή στιγμή για το τριφύλλι (86′).

Η τελευταία κίνηση του Γιώργου Δώνη έγινε λίγο πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας, με τον Παντελάκη να παίρνει τη θέση του Μπουζούκη, ώστε να προστεθεί ακόμη ένας παίκτης στην -πολυπρόσωπη πλέον- άμυνα του Παναθηναϊκού. Εν τέλει, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βρέσκα, με το τριφύλλι να παίρνει στο Αγρίνιο ένα πολύτιμο τρίποντο. Το πρώτο του για το 2019…

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης (71′ Λιάβας), Μαλής. Άργκους, Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μανά (64′ Γκούγκα), Μασουρέκ, Ουίλιαν, Μπάιροβιτς (82′ Τσιγγάρας)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (75′ Καμπετσής), Μπουζούκης (89′ Παντελάκης), Μακέντα (64′ Δώνης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...