ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Εφές 88-75: Διαστημική Πανάθα, ισοπέδωσε την Εφές!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντολού Εφές 88-75: Ο Νικ Καλάθης ήταν ΥΠΕΡΟΧΟΣ (20π, 13ασ, 8ρ), ο Γκιστ θύμισε τα παλιά (11π - 10ρ) και οι δυο τους οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μια νίκη υψίστης σημασίας. Εξαιρετικός και ο Κιλπάτρικ με 13 πόντους στο ενεργητικό του.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Εφές 88-75: Διαστημική Πανάθα, ισοπέδωσε την Εφές!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αναντολού Εφές 88-75: Ο Νικ Καλάθης ήταν ΥΠΕΡΟΧΟΣ (20π, 13ασ, 8ρ), ο Γκιστ θύμισε τα παλιά (11π – 10ρ) και οι δυο τους οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μια νίκη υψίστης σημασίας. Εξαιρετικός και ο Κιλπάτρικ με 13 πόντους στο ενεργητικό του.

Το ματς

Ένα από τα πολλά στοιχεία που έπρεπε να προσέξει ο Παναθηναϊκός ήταν η έφεση των Τούρκων στην περιφέρεια. Σε πρώτη φάση, οι παίκτες του Πιτίνο αντέδρασαν καλά στην περιφερειακή άμυνα, ενώ στην επίθεση, ο Καλάθης είχε ήδη αρχίσει να κάνει τη διαφορά. Ο Νικ απέφυγε να πάρει τα ελεύθερα σουτ. Αντίθετα, επέλεγε τα drive που του έδωσαν εύκολες βολές και ρυθμό, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο +6 (11-5) και στο +8 αργότερα. Ο Παπαπέτρου κατέβαζε τα ριμπάουντ και οι Λοτζέσκι – Βουγιούκας ήταν συνεπέστατοι στα επιθετικά καθήκοντά τους και ως εκ τούτου, οι πράσινοι έκλεισαν με το αντιπροσωπευτικό +8 την πρώτη περίοδο (24-16).

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.235 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Λοτζέσκι ήταν εκείνος που έγραψε την πρώτη διψήφια διαφορά (26-16, 11′), ωστόσο αυτό που ακολούθησε έφερε προβληματισμό στον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενοι με σερί τρίποντα έφεραν το ματς στο σουτ (28-25), οδηγώντας τον Πιτίνο στο να πάρει τάιμ άουτ. Η προσπάθεια αντεπίθεσης της Εφές ανεκόπη με επιτυχία, με τον Καλάθη να αφήνει τον ρόλο του σκόρερ (9π στο πρώτο δεκάλεπτο) και να πιάνει εκείνον του δημιουργού. Ο Νικ έφτασε στο ημίχρονο τις έξι ασίστ, μοιράζοντας άνετα καλάθια στους ψηλούς και τους… ημίψηλους (Λοτζέσκι). Κι αν λίγο πριν το ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έδειχνε σίγουρος με το «μαξιλαράκι» του +10, ήρθε ένα γρήγορο 5-0 της Εφές για να του υπενθυμίσει πως μπορεί όλα να πήγαιναν καλά, αλλά το παιχνίδι είχε αρκετό δρόμο ακόμη (42-37).

Πάντως, στο κακό κλείσιμο του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε… σαρωτική απάντηση. Στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, το ντέρμπι έγινε… πάρτι. Με επι μέρους 15-1 σε τέσσερα λεπτά, τον Καλάθη σε… φρενήρη κατάσταση και τους Κιλπάτρικ – Βουγιούκα – Τόμας αποτελεσματικούς, το +5 έγινε +19 (57-38), με το ΟΑΚΑ να είναι στο πόδι και την Εφές να φαίνεται ζαλισμένη από την τρομακτική είσοδο του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Όμως η Εφές δεν τα παράτησε και επέστρεψε. Μετά το 57-38, ο Παναθηναϊκός μέτρησε τέσσερις πόντους, ενώ αντίθετα η Εφές «απάντησε» με 18 (4-18 το επιμέρους). Οι «πράσινοι» έχασαν ένα μεγάλο προβάδισμα και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όπως τελείωσαν στο ημίχρονο, στο +5, σβήνοντας το υπέροχο πεντάλεπτό τους και επαναφέροντας τη μαχητική Εφές στο ματς.

Η Εφές είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία, φέρνοντας το παιχνίδι στο σουτ (63-61, 32′), δείχνοντας ότι τα λεπτά που απέμεναν θα ήταν γεμάτα αγωνία. Ο Λεκαβίτσιους ξεκούρασε μόλις ένα λεπτό τον Καλάθη, ο οποίος πήρε δυο τρεις ανάσες και επέστρεψε δριμύτερος, ξεκολλώντας τον Παναθηναϊκό με νέο σουτ. Ένα κλέψιμο και επτά αναπάντητοι πόντοι έδωσαν μεγάλη ανάσα στην ομάδα του Πιτίνο (70-61, 32′). Εκεί, ο Παναθηναϊκός κατάλαβε  ότι εκτός από την ομάδα του Αταμάν είχε απέναντί του και τους διαιτητές, οι οποίοι εξόργισαν αρκετές φορές το ΟΑΚΑ με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά τους. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, παρά τα όργια του Νικ, η διαφορά ήταν στα δύο σουτ (72-68, 35′). Μετά το τάιμ άουτ του Πιτίνο, μίλησε η ψυχή του Γκιστ και το ένστικτο του Κιλπάτρικ. Οι δυο τους πήραν την επίθεση στις πλάτες τους και έφεραν τον Παναθηναϊκό από το +4 στο +14 (84-70) σε μια κρίσιμη καμπή του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 42-37, 61-56, 88-75

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.