Προβλημάτισε ξανά ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά. Όπως κάνει από την αρχή του 2019, λες και οι παίκτες του ζουν ακόμα σε περίοδο… εορτών. Δε γίνεται να μην μπορείς να κάνεις μια πάσα στα δύο μέτρα. Ακόμα κι αν είσαι κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Τα είδαμε αυτά τα φαινόμενα στη Λιβαδειά, γι’ αυτό και το γράφω.

Είναι και θέμα συγκέντρωσης αυτό που του συμβαίνει του Παναθηναϊκού τον τελευταίο μήνα. Σαν να σταμάτησαν οι παίκτες να έχουν κίνητρο. Έχουμε πει ξανά όμως: όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, ακόμα και στόχους να μην έχει η ομάδα, εσύ πρέπει να έχεις κίνητρο. Δεν φοράς κάθε μέρα αυτή τη φανέλα. Και αυτά τα παιδιά, που αν δεν υπήρχε η απαγόρευση μεταγραφών μπορεί να τα βλέπαμε… 20λεπτα, πρέπει να μπαίνουν μέσα σε κάθε ματς σαν να είναι τελικός για εκείνους.

Είδαμε στη Λιβαδειά τον Χατζηγιοβάνη να έχει όλο το χρόνο και τον χώρο σε 2-3 περιπτώσεις για να κάνει μια σωστή πάσα στον Μακέντα και να μπει το γκολ. Και δεν έκανε ούτε μία όπως έπρεπε. Είδαμε λάθη στις πάσες, είδαμε στα στημένα να υπάρχει πανικός. Πράγματα που δεν έχουμε συνηθίσει. Αν δεν αλλάξει το συντομότερο η νοοτροπία που πάει να δημιουργηθεί και η ψυχολογία, τότε θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η πεντάδα.

Ευτυχώς ο Δώνης έχει αποδείξει πως μπορεί να το… γυρίσει όλο αυτό. Να κάνει την ομάδα να παίζει και πάλι με το “μαχαίρι στα δόντια”. Το είδαμε στο Αγρίνιο. Όμως δεν γίνεται, για να το πετυχαίνει, να τους μαζεύει συνέχεια όλους και να τους κάνει… επικές ομιλίες. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι ίδιοι που παίζουν και τι εκπροσωπούν.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός έχει ένα ακόμα παιχνίδι δύσκολο. Σε έδρα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει και απέναντι σε μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς. Και θα έχει και δύο βασικές απουσίες η ομάδα του Δώνη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα της λείψει πάλι ο Κάτσε και θα λείψει και ο Μακέντα. Για τον Αλβανό τα έχουμε πει. Είναι πολύ σημαντική η απουσία του. Λείπουν τα στοιχεία που προσφέρει στο γήπεδο.

Για τον Ιταλό θα κληθούν να δώσουν λύσεις είτε ο Καμπετσής, είτε ο Βέργος. Είτε και οι δύο μαζί. Θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος του βασικού φορ. Μόνο έτσι θα τους εμπιστευτεί ο προπονητής τους. Προς το παρόν περιμέναμε περισσότερα πράγματα και από τους δύο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν τους έχουμε δει και πολύ. Ο παίκτης θέλει ρυθμό, κυρίως ο φορ που πρέπει να βρει και το γκολ. Αλλά εδώ δεν υπάρχει χρόνος. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται γκολ. Χρειάζεται φάσεις και κάποιον να βάζει την μπάλα μέσα. Από την Κυριακή κιόλας. Διαφορετικά θα έχει πρόβλημα.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS