ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ποιος θα κάνει τον Παναθηναϊκό μεγάλο ξανά;

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη… λαϊκή απαίτηση να δοθούν απαντήσεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που μπορούν να αναλάβουν την ομάδα.

Ποιος θα κάνει τον Παναθηναϊκό μεγάλο ξανά;

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη… λαϊκή απαίτηση να δοθούν απαντήσεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιος ή  κάποιοι που μπορούν να αναλάβουν την ομάδα.

Αρχικά, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις να τονίσουμε τα αυτονότητα. Ποια είναι αυτά; Ότι το πρότζεκτ το οποίο υπάρχει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με την αξιοποίηση αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών, με την πρόοδο της ακαδημίας και με την εμπιστοσύνη σε Δώνη και Νταμπίζας – δυο ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά το αντικείμενο και μπορούν κι αυτοί να εξελιχθούν μαζί με την ομάδα-  πρέπει να συνεχιστεί. Δε χωρά αμφιβολία επ’ αυτού. Ο δρόμος αυτός είναι για μια ομάδα η οποία έχει μπει εδώ και καιρό σε κρίση λόγω των αστοχιών της διοίκησης και της αστάθειας στις αποφάσεις της, με αποτέλεσμα πότε να έχουμε το «σχέδιο Χ», πότε το «σχέδιο Ψ», με λογικές τελείως διαφορετικές βεβαίως. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, με τι στόχους και πλάνο άρχισε η διοίκηση Αλαφούζου στο «τριφύλλι», πως συνέχισε και που κατέληξε. 3-4 διαφορετικά μονοπάτια, δίχως όλο αυτό να έχει την παραμικρή λογική και φυσικά με κατάληξη καταστροφική.

Αρα, λοιπόν, στο «καθαρά» ποδοσφαιρικό κομμάτι του κλαμπ, ο δρόμος είναι αυτός που ακολουθείται τώρα. Με αυτό το πλάνο ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να «καθαρίζει» σταδιακά τα χρέη του, να είναι ανταγωνιστικός στο γήπεδο και να γίνεται σιγά – σιγά οικονομικά πιο ελκυστικός για τον επόμενο επενδυτή, αν αυτός υπάρξει. Βέβαια, για να περάσει στο επόμενο στάδιο η ομάδα, για να γίνει, δηλαδή, από απλά ανταγωνιστική, ξανά πρωταγωνίστρια, ξανά μεγάλη και τρανή, χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Απαιτούνται περισσότερα χρήματα, προκειμένου το ρόστερ να μεγαλώσει ποιοτικά με 4-5 καλύτερους και πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά και όραμα. Οραμα για το «αύριο» του Παναθηναϊκού, το οποίο ΑΥΣΤΗΡΑ θα πρέπει να έχει τα παρακάτω:

-Οικονομικό ξεκαθάρισμα και νέο πλάνο με σκοπό όχι μόνο τη σταθερότητα, αλλά και την ανάπτυξη του κλαμπ σε κάθε επίπεδο.

-Άμεση επιστροφή στα… νορμάλ πλαίσια του Παναθηναϊκού. Δεν αρκεί να βλέπουμε μια ομάδα που θα παλεύει για την 5η θέση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει ξανά να γίνει πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

-Σχέδιο για ένα θέμα που ταλαιπωρεί το κλαμπ εδώ και χρόνια. Αναφερόμαστε στο γηπεδικό. Βοτανικός, Λεωφόρος, Athens Alive είναι πάντα σε πρώτο πλάνο. Όλα, όμως, στην παρούσα φάση στη θεωρία, διότι δεν υπάρχει μια διοίκηση η οποία θα τρέξει όλα αυτά και θα έχει τη θέληση και το όραμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου Παναθηναϊκού σε κάθε επίπεδο. Αλλοι έχουν και άλλοι φτιάχνουν γήπεδο. Οι «πράσινοι» είναι και σε αυτό, πίσω απ’ όλους, αντί να είναι όχι ένα, αλλά τρία σκαλοπάτια πιο πάνω, με δεδομένο ότι κάποτε η πιο ισχυρή οικογένεια της Ελλάδας είχε στην κατοχή της την ΠΑΕ…

Πάμε, αρχικά, στα πιο άμεσα τα οποία πρέπει να γίνουν…

Εχουν περάσει σχεδόν δυο εβδομάδες από το ναυάγιο με τον Παϊρότζ. Για πολλούς η τελευταία εξέλιξη ήταν και η αναμενόμενη. Ο Ταϊλανδός δεν μπήκε, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ως έχει, αλλά ενημέρωση επίσημη για τον κόσμο της ομάδας, που συνεχώς ρωτάει τι μέλλει γενέσθαι με το αγαπημένο του «τριφύλλι», δεν υπάρχει. Είναι απαίτηση όλων να δοθούν απαντήσεις όχι τόσο για τη μη θετική κατάληξη με τον Ταϊλανδό φαντομά (αλήθεια, εκείνοι οι… θερμοί υποστηρικτές του, που μας κατηγορούσαν για προδότες και αντιΠαναθηναϊκοί, γιατί τώρα δε λένε το παραμικρό;), αλλά για την επόμενη μέρα. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί όλο αυτό; Υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος για την ομάδα; Γίνονται επαφές από τον Γιάννη Αλαφούζο με σκοπό τη μεταβίβαση την ΠΑΕ; Ποιος θα τον Παναθηναϊκό μεγάλο ξανά; Τι θα συμβεί από το καλοκαίρι και μετά;

Τα ερωτήματα είναι δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες. Αν, όμως, δε δοθούν, τα πάντα θα είναι σχεδόν στο σκοτάδι, ο Παναθηναϊκός θα βασίζεται αποκλειστικά στις γνώσεις και τη διάθεση των ανθρώπων που τρέχουν το ποδοσφαιρικό τμήμα με σκοπό τη σταδιακή εξέλιξη της ομάδας, αλλά ελπίδα για κάτι άλλο (τα αναφέραμε παραπάνω) δε θα υπάρχει.

Υ.Γ: Να μην ξεχνάμε, φυσικά, το θέμα του Athens Alive. Εξέλιξη στην παρούσα φάση με το σχέδιο Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ και κατ’ επέκτασηγια τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει. Είναι πιθανό να υπάρξει την άνοιξη, έπειτα και από σειρά ενεργειών της κυβέρνησης. Μέχρι τότε, τίποτε δεν μπορούμε να πούμε παραπάνω.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ