ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-66: Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-66: Μέχρι το 13ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός υπήρχε στο παρκέ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, άρχισε η κατηφόρα, με τους πράσινους να προσθέτουν στο ενεργητικό τους ακόμη μια μαύρη νύχτα μακριά από το ΟΑΚΑ.

Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-66: Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός

Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 85-66: Μέχρι το 13ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός υπήρχε στο παρκέ (25-24, 13′). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, άρχισε η κατηφόρα, με τους πράσινους να προσθέτουν στο ενεργητικό τους ακόμη μια μαύρη βραδιά μακριά από το ΟΑΚΑ. Έφτασε κοντά και στο +30 η Φενέρ (78-50, 35′), προτού μειώσουν οι πράσινοι.

Το ματς

Εύστοχος; Ναι. Αγχωμένος; Όχι… Αυτός ήταν εν ολίγοις ο Παναθηναϊκός του πρώτου μισού στην πρώτη περίοδο του ματς. Με ενορχηστρωτή τον Ντεσόν Τόμας και τα τρίποντα (άμεσα αλλά και έμμεσα) να μπαίνουν, οι πράσινοι έκαναν εμφατικό ξεκίνημα (2-8, 3′). Η Φενέρ βρήκε τρόπο να απαντήσει, όταν η επίθεση του Παναθηναϊκού φάνηκε να μπαίνει σε σίγαση. Με επιμέρους 12-3, οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Ο Μαχμούτογλου δημιούργησε αρκετά προβλήματα στη ρακέτα, φτάνοντας τη Φενέρ μέχρι το +6 του δεκαλέπτου (24-16, 10′).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 53.668 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα… σημάδια δεν ήταν ενθαρρυντικά για τη συνέχεια. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Λοτζέσκι τίθεται νοκ άουτ, αποχωρώντας με κουτσό από το παρκέ. Το ίδιο διάστημα πάντως, ο Παναθηναϊκός κρατούσε γερά, έχοντας on fire τον Βουγιούκα. Ο Ίαν με προσωπικούς του πόντους έφερε τους πράσινους στο -1 (25-24, 13′), ωστόσο η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε. Ο Βουγιούκας ήταν ο μοναδικός ψηλός του τριφυλλιού που έδειχνε έτοιμος, κάτι που δεν ίσχυε για τον Γκιστ. Στον αντίποδα, η Φενέρ είχε πάρει για τα καλά το momentum του ματς, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να βγάλει αντίδραση. Κάπως έτσι, το -1 (25-24), έγινε -19 (48-29) στην ανάπαυλα.

Από τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου και έπειτα, τίποτα δεν λειτούργησε. Τίποτα δεν έδειχνε να πηγαίνει καλά, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν για τα καλά, σφραγίζοντας ουσιαστικά το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο. Η επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν άλλαξε κάτι, από πλευράς Παναθηναϊκού. Αντί να υπάρξει μείωση της ψαλίδας, η Φενέρ φρόντισε να την αυξήσει (61-38, 26′), όταν πλέον… έμπαιναν όλα για εκείνους. Οι γηπεδούχοι είχαν κλειδώσει το ματς, ωστόσο δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, (72-46, 32′). Μάλιστα, η Φενέρ απείλησε τον Παναθηναϊκό και για τα χειρότερα (78-50, 37′), με τον Κιλπάτρικ να μειώνει τη διαφορά στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 48-29, 63-46, 85-66

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...