ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Η σύγκριση και το… πόρισμα του -12

Ο Παναθηναϊκός είχε αντιστρόφως ανάλογη εικόνα, από πλευράς αποτελεσματικότητας, στα πρώτα πέντε ματς του δευτέρου γύρου της Super League.

Παναθηναϊκός: Η σύγκριση και το... πόρισμα του -12

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε με ήττα την πρώτη πεντάδα αναμετρήσεων στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δώνη ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννενα και έχασε εκ νέου έδαφος στη μάχη για την κατάληψη μιας θέσης στις πρώτες πέντε της Super League.

Οι «πράσινοι» διάγουν περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, καθώς πλην του εξ αναβολής ματς στο Αγρίνιο, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το «τρίποντο» στα πρώτα πέντε ματς του δευτέρου γύρου. Συνολικά, στα παιχνίδια με Ξάνθη, Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακό και Γιάννενα, ο απολογισμός της ομάδας του Δώνη είναι τρεις βαθμοί από τους διαθέσιμους 15. Βαθμοί που ήρθαν δίχως κάποιο… τρίποντο, αλλά με τρεις ισοπαλίες.

Κόντρα στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το λάθος του πέναλτι στον Κάστρο στο φινάλε και έχασε δύο βαθμούς (2-2). Στη Λαμία, ο Φακούντο Μπερτόλιο διαμόρφωσε το σκορ υπέρ της ομάδας του (1-0). Έπειτα, ο Ντέλετιτς ισοφάρισε το πέναλτι-γκολ του Μακέντα στο ΟΑΚΑ (1-1), ενώ στη Λιβαδειά, καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε δίχτυα (0-0). Τέλος, στα Γιάννενα, το ματς κρίθηκε από το γκολ του Αθανασιάδη, υπέρ των Ηπειρωτών (1-0).

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.217 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρόκειται για πέντε ματς στα οποία ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει ισάριθμα «στραβοπατήματα», τα οποία δυσχεραίνουν το έργο του για την επίτευξη του φετινού, ρεαλιστικού του στόχου, που αφορά την είσοδο στην πεντάδα. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του εν λόγω γκρουπ αναμετρήσεων, με τα αντίστοιχα του πρώτου γύρου, η διαφορά είναι μεγάλη, από βαθμολογικής απόψεως.

Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να διαψεύσει τις απαισιόδοξες προβλέψεις, εκκινώντας με το εκκωφαντικό 5×5 στο πρωτάθλημα. Πήρε «διπλό» στην Ξάνθη (1-0), νίκησε τη Λαμία με 3-1 στο ΟΑΚΑ και τη Λάρισα με το ίδιο σκορ στη Θεσσαλία (3-1), έβαλε τρία γκολ στον Λεβαδειακό (3-0), ενώ επικράτησε με ανατροπή του ΠΑΣ στην έδρα του (2-1). Σύνολο, πέντε νίκες και 15 βαθμοί σε ισάριθμα ματς.

Συγκριτικά, ο Παναθηναϊκός πήρε 12 βαθμούς λιγότερους στον δεύτερο γύρο, βγαίνοντας από τη συγκεκριμένη πεντάδα αναμετρήσεων. Από πλευράς συγκομιδής, η εικόνα είναι αντιστρόφως ανάλογη, καθώς το απόλυτο νικών στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος έγινε 0-3-2. Φυσικά, θα πρέπει να προσμετρούνται και οι ιδιαίτεροι παράγοντες, οι οποίοι οδήγησαν σε αυτή τη διαφορά.

Σε σχέση με τις αρχές του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει την κούραση, τις απώλειες λόγω τραυματισμών και τιμωριών, τα λάθη που πλέον κοστίζουν, αλλά και το γεγονός πως όσες μονάδες επέστρεψαν από μακρά αποχή (π.χ Μουνιέ, Άλτμαν) δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν τα αναμενόμενα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...