ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Πέρασε αναποδιές, αλλά πρέπει να γίνει ξανά νικητής

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αγωνιστική πτώση του Παναθηναϊκού, τα… στραβά κι ανάποδα που έχουν βρει το τριφύλλι και το μοναδικό «φάρμακο» ενόψει της συνέχειας.

Πέρασε αναποδιές, αλλά πρέπει να γίνει ξανά νικητής

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αγωνιστική πτώση του Παναθηναϊκού, τα… στραβά κι ανάποδα που έχουν βρει το τριφύλλι και το μοναδικό «φάρμακο» ενόψει της συνέχειας.

Τα όσα είδαμε στο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η… κορύφωση των όσων κακών έχουν βρει την ομάδα το τελευταίο διάστημα. Για την ακρίβεια, το νέο έτος. Κακή απόδοση, απουσίες, ποδοσφαιριστές στα όριά τους και γκίνια. Απίστευτη γκίνια και αναποδιές. Αναποδιές που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο «τριφύλλι» το τελευταίο διάστημα κι έρχονται να προστεθούν στο ντεφορμάρισμα βασικών ποδοσφαιριστών και όχι μόνο.

Έχουμε αναλύσει αρκετές φορές τις αιτίες της «κοιλιάς» του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μια, αλλά πολλές. Ντεφορμάρισμα, όπως αναφέραμε παραπάνω, έλλειψη ενέργειας, κούραση, μια πίεση που φαίνεται πως έκανε αρκετούς νεαρούς παίκτες να φτάσουν στα όριά τους και μια φυσιολογική αγωνιστική πτώση που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Αν σε αυτά προσθέσουμε το γεγονός ότι το ρόστερ (ποιοτικά) είναι κοντό, μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει γιατί παρατηρείται αυτή η εικόνα στους «πράσινους» από την έναρξη του δεύτερου γύρου και μετά.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τις πολλές άτυχες στιγμές που ήρθαν… μαζεμένες για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Θαρρείς και δεν του έφτανε του κόουτς η πτώση στην απόδοση των ποδοσφαιριστών του. Βάλτε τα κάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Απουσίες, τραυματισμοί, ιώσεις που… θέρισαν το Κορωπί. Μέχρι και δυο αναγκαστικές αλλαγές μέσα σε 20 λεπτά στα Γιάννενα (δεν το λες και συνηθισμένο φαινόμενο), γεγονός που άλλαξε τα πάντα στον προσανατολισμό του Παναθηναϊκού και φυσικά κατέστρεψε τα πλάνα του προπονητή για τη συνέχεια. Δυστυχώς, όλα αυτά είναι μέρος της… ζωής του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού. Και όταν θες να λέγεσαι μεγάλος σύλλογος, οφείλεις να ζεις και να προχωράς, ακόμη και με τις αναποδιές.

Το ζητούμενο για το «τριφύλλι», από εδώ και πέρα, είναι να μπει ένα delete σε όλα τα τελευταία άσχημα που έχουν βρει την ομάδα και να γίνει το απαιτούμενο restart. Περιθώρια για νέες απώλειες, ειδικά έτσι όπως διαμορφώνεται πια η βαθμολογία, δεν υπάρχουν. Ο μεγάλος στόχος είναι η πεντάδα και για να επιτευχθεί, απαιτείται νέο ξεκίνημα, επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και το κυριότερο απ’ όλα, νίκες ξανά.

Αυτό είναι το «φάρμακο» και μόνο έτσι θα ανάψει ξανά η φλόγα που έχει σβήσει.  Πρέπει όλοι στο Κορωπί να τα βάλουν κάτω, να ηρεμήσουν για αρχή, να τραβήξουν μια γραμμή και να πουν «πάμε παρακάτω, πάμε για μια νέα αρχή». Μια αρχή που πρέπει να γίνει από το επόμενο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας (Πανιώνιος εκτός και τριάδα με ντέρμπι κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE