ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Αήττητο πρωτάθλημα…

Πάνε 55 χρόνια από το 1964. Τότε που ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη και μοναδική έως τώρα που έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς ήττα. Ο ΠΑΟΚ το απειλεί, αλλά για να το πετύχει πρέπει να περάσει και από το ΟΑΚΑ. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Αήττητο πρωτάθλημα…

Θα πει κάποιος ποιος ασχολείται με αυτά αυτό το διάστημα. Τη στιγμή που δεν ξέρεις ακόμα τι σου ξημερώνει, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός… μικραίνει επικίνδυνα και δεν υπάρχει φως στο διοικητικό τούνελ, τη στιγμή που δεν είναι σίγουρη ούτε καν η φετινή αδειοδότηση, εσύ σκέφτεσαι το… 1964.

Η αλήθεια είναι πως το θυμίζει η αήττητη πορεία του ΠΑΟΚ. Το είχε κάνει και ο Ολυμπιακός. Να «απειλήσει» το ρεκόρ που κρατάει ακόμα ο Παναθηναϊκός. Το ιστορικό ρεκόρ ενός αήττητου πρωταθλήματος, που μονάχα εκείνος έχει καταφέρει να κατακτήσει.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δέκα παιχνίδια για να το κάνει. Ένα από τα πιο δύσκολα για την ομάδα του Λουτσέσκου, είναι αυτό στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Κι εκεί οι «πράσινοι», εκτός από τη μάχη της βαθμολογίας, με την 5η θέση να… απομακρύνεται, θα δίνουν ραντεβού και με την ίδια την ιστορία τους. Να μην επιτρέψουν ούτε στον ΠΑΟΚ να σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, το οποίο εδώ και 55 ολόκληρα χρόνια δεν το έχει αγγίξει κανένας άλλος.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 752 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρηγοριά στον άρρωστο; Πιθανόν. Όμως κανείς δεν μπορεί ούτε και να ξεχάσει, ούτε και να διαγράψει την ιστορία. Και η ιστορία του Παναθηναϊκού έχει πολλές τέτοιες στιγμές. Έχει τίτλους, έχει ευρωπαϊκές επιτυχίες που καμιά άλλη ομάδα δεν μπορεί να φανταστεί, έχει μεγάλες νίκες. Και έχει και ένα αήττητο πρωτάθλημα.

Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν πως ένας σύλλογος μπορεί να πάρει νίκες μόνο με τη… φανέλα ή με την ιστορία ή επειδή «κουβαλά» κόσμο πίσω της. Και η Λίβερπουλ έχει βαριά φανέλα και ίσως τον περισσότερο κόσμο στην Αγγλία, αλλά έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1990. 29 χρόνια. Κάτι λιγότερο απ’ όσα έχει να πάρει ο ΠΑΟΚ. Αν έπαιζε η φανέλα και ο κόσμος, θα είχε πάρει καμιά 10αριά σε αυτά τα 29 χρόνια.

Ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε, ο ρομαντισμός πάει περίπατο. Αν δεν έχεις λεφτά, δε θα μπορείς να αγοράσεις του ποδοσφαιριστές που θα σε οδηγήσουν στις επιτυχίες. Τόσο απλό! Όμως η ιστορία πάντα θα υπάρχει. Για να σου θυμίζει το παρελθόν σου. Γιατί με τέτοιο παρόν και με τόσο αβέβαιο μέλλον, αν σβήσουμε και το παρελθόν δε θα μας μένει τίποτα που να θυμίζει Παναθηναϊκό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...